čtvrtek 7. ledna 2016

Netflix dorazil do Česka! Dostupný je ve 190 zemích světa


Dnes jste svědky zrození nové globální internetové televizní stanice, řekl spoluzakladatel Netflixu Reed Hastings.

Už před časem jsem zmiňoval v jedné z diskusí, že Netflix má v plánu v roce 2016 vstoupit na Český trh. Zdálo se to trošku jako pohádka, ale opak je pravdou. Netflix udeřil a je tu. A nejen tady. Je nyní dostupný v dalších 130 zemích světa, takže celkem už ve 190. Jak říká Hastings ,,od Singapuru k Petrohradu, od San Francisca po Sao Paulo, všichni si teď mohou užívat výhod Netflixu bez čekání.

Netflix tak řeší letitý problém, kdy se internetovým pirátům nechce čekat, až národní televize koupí program ze zahraničí. Za měsíční poplatek si tak můžete kromě původních televizních seriálů Netflixu sledovat i celou řádku filmů a to vše kdy chcete, kde chcete a na čem chcete.

A je o co stát. Ve výkladní skříni Netflixu je hned několik špičkových seriálů poslední doby. A  už dávno to není jen House of Cards, ale také Daredevil, Jessica Jones, Narcos, Marco Polo či Sense8.

V roce 2016  plánuje Netflix uvést celkem 31 seriál (nových i navrátivších se sérií), přes 20 původních filmů a dokumentů, stand-up comedy speciály a 30 sérií pro děti.

Nevýhodu to má jedinou - pořady jsou v angličtině. Celkem Netflix podporuje 17 jazyků včetně korejštiny, arabštiny a tradiční čínštiny (přestože v Číně není dostupný). Další jazyky budou ale postupně přibývat. Takže... jdete do toho?

2 komentářů:

Děkujeme za Váš názor.