středa 16. prosince 2015

Osm hrozných: Co říkají první recenze na Tarantinův nový western?

Bude to dnes trochu schizofrenní den, protože všichni nejspíš žijeme Star Wars, ale místo recenzí na ně jsou k dispozici recenze na nejnovější Tarantinův film Osm hrozných aneb The Hateful Eight. Takže co od něj čekat?

Související: 
Quentin Tarantino plánuje konec kariéry! Kdy to bude?
Pulp Fiction: Kdo si taky mohl zahrát v nejkultovnější tarantinovce? Filmová historie promlouvá


Výtažky z recenzí mluví jasně. Tarantino natočil jeden ze svých nejlepších filmů.

,,Osm hrozných připomíná Gaunery ve světě Nespoutaného Djanga."

,,Tak jako vždy u Tarantina, ale stejně je to třeba zdůraznit, některé výkony si vyloženě vychutnáte."

,, Osm hrozných je Tarantinův osmý film a jeden z jeho nejlepších. Hutný, napínavý a krvavý zážitek."

Samozřejmě, našel se i ne zcela spokojený recenzent a to rovnou Chris Nashawaty z Entertainment Weekly, který napsal: ,,Jako někdo, komu se líbily v podstatě všechny Tarantinovy filmy, jsem byl poprvé blízko pocitu zklamání."

Ale naopak recenzent Variety Peter Debruge píše, že ,,tenhle film scénu po scéně uspokojuje očekávání fanoušků - od skvělých dialogů až po konfrontace plné střelného prachu."

Související:
Trailer: Osm hrozných - Tarantino nabízí: Co takhle strávit svátky s někým, koho nenávidíte?

Na jednom se pak shodují v podstatě všichni. Jennifer Jason Leigh je skvělá, Samuel L. Jackson tu má dost možná nejvýživnější roli od Pulp Fiction (ale žádný tak silný monolog jako byl ,,Ezechiel"), Channing Tatum sem nezapadá a všechny scény, ve kterých se objeví, si pro sebe krade Walton Goggins. Ten tu podle všeho dotáhl k dokonalosti svoji nekonečnou řadu hajzlíků z Justified, Shieldu, Straw Dogs a hromady dalších seriálů a filmů. Strašně bych mu přál Oscara za vedlejší roli, protože kdykoli se někde objeví, je nezapomenutelný.

Každopádně se zdá, že se máme na co těšit. Pokud jste tedy ochotní trochu zvolnit a naladit se na tempo z Jackie Brownové. Tarantino si podle všeho tentokrát dává na čas, napětí buduje stejně jako postavy pomalu a to jen proto, aby zvraty byly o to nečekanější a krvavější. Pro někoho to možná bude málo a užije si alespoň herecké výkony, pro Tarantinovy fanoušky to ale nejspíš bude další zářez plný citací, šťavnatých dialogů, skvělé Morriconeho hudby (kterou kupodivu nikdo moc nezmiňuje, ale kdy napsal Morricone nepodařenou hudbu?), vymazlené kamery a nakonec i nekompromisního násilí.

Související:
Ennio Morricone: 8 nejlepších soundtracků mistra filmové hudby

Recenze: Bone Tomahawk - Kurt Russell proti kanibalům v nekompromisním survival westernu

16 nejlepších filmů o pomstě


0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.