úterý 11. listopadu 2014

Quentin Tarantino plánuje konec kariéry! Kdy to bude?

Není to tak dlouho, co Quentin Tarantino oznámil obsazení The Hateful Eight. A ještě ani nezačal točit a už si pustil pusu na špacír ohledně konce své kariéry.

Související: The Hateful Eight: Kompletní obsazení Tarantinovy novinky je venku. Uvidíme Samuela L. Jacksona i Channinga Tatuma

"Nemyslím si, že byste měli zůstat na scéně tak dlouho, až lidé začnou říkat, že už byste měli skončit, " řekl. ,,Líbí se mi myšlenka nechat je chtít víc. Já si myslím, že režie je pro mladé a líbí se mi představa propojení mého prvního a posledního filmu. Tím nechci zesměšňovat někoho, kdo si myslí něco jiného, ale chci odejít na vrcholu sil....Takže mě po tomhle čekají ještě dva filmy. Není to vytesané do kamene, ale je prostě plán. Pokud se dostanu k deseti filmům, odvedu dobrou práci a nic nezkazím, tak mi to zní jako dobrý způsob, jak ukončit kariéru."

Samuel L. Jackson a Kurt Russell, kteří v tu chvíli byli účastníky stejného panelu, nemohli uvěřit tomu, co QT říká. "Těmhle kecům nevěříte, že ne," zeptal se Russell přímo davu a Jacksona zajímalo, co by se sebou Quentin sám dělal, načež dostal od Tarantina jasnou odpověď: "Psal bych divadelní hry a knihy."

Zatím je ale konec Quentinovy kariéry daleko (nemluvě o tom, že se právě chystá točit film, o kterém ještě před pár měsíci prohlašoval, že ho nenatočí, protože scénář unikl na internet).  Tarantino chce, aby The Hateful Eight bylo ryze filmovou událostí, kterou prostě doma v televizi nebo na iPadu nezažijete. I proto podobně jako Christopher Nolan bude natáčet na 70mm film. A chce jít ještě dál. Společně s kameramanem Bobem Richardsonem už měsíc testují čočky, které se naposledy použily při natáčení filmu Chartům (1966). ,,Bude to doslova největší širokoúhlý film za posledních 40 let." 

2 komentářů:

  1. Poslední film Quentina Tarantina! To si nenechá ujít spousta lidí! Možná je to dobrej marketing :)

    OdpovědětVymazat
  2. "Takže mě po tomhle čekají ještě dva filmy.." kde tam prosimte vidis posledni film Quentina Tarantina??

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.