středa 22. ledna 2014

The Hateful Eight: Quentin Tarantino se naštval, odpískal režii nového westernu

Po úspěchu Nespoutaného Djanga nebylo zase tak velkým překvapením, že se Quentin Tarantino rozhodl vrhnout se na další western a to The Hateful Eight. Ovšem všechno je jinak, režisér prohlásil, že film nenatočí.

Je to docela překvapení, protože Tarantino neplatí za toho, kdo by měnil názor ze dne na den, ale i on má jen jedny nervy a v tomto případě jeho pohár trpělivosti přetekl. Ptáte se proč? Je to vcelku jednoduché. Scénář k The Hateful Eight byl propůjčen k přečtení několika málo hercům, kteří se měli ve filmu objevit a s největší pravděpodobností agent jednoho z nich se rozhodl o scénář podělit se zbytkem světa. To Quentina pěkně namíchlo. A to tolik, že oznámil, že film režírovat nebude a hotovo.

I když se sebevraždou ještě počkejte, tak krutý, aby ochudil své fandy o další film z Divokého západu možná nebude. Rozhodl se, že aktuálně bude pracovat na knižní podobě a je možné, že někdy v následujících pěti letech přehodnotí své rozhodnutí o (ne)natočení The Hateful Eight.

Ovšem je jasné, že bude muset trošku vychladnout, jeho slova svědčí o tom, že pochopitelně není zrovna nadšený:

"Jsem velmi deprimován. Dokončil jsem scénář, první verzi a neplánoval jsem začít a natáčením dříve než příští zimu, za rok. Dal jsem ho šesti lidem a očividně se dostal ven."

Kdo to kruci udělal?

Samozřejmě, že Tarantina zajímá, kdo mohl být onou "krysou" a zveřejnil jeho pečlivě střežený scénář:

"Dal jsem ho jednomu z producentů Nespoutaného Djanga Reggie Hudlinovi, a ten nechal agenta, aby přišel do jeho domu a přečetl si ho. Dá se říct, že to byla zrada, ale ne zničující, onen agent nebyl jediný, kdo viděl scénář. Je tu mnohem ošklivější akt podlosti. Dal jsem ho třem hercům: Michaelu Madsenovi, Bruceovi Dernovi a Timu Rothovi. Vím, že to neudělal Tim Roth. Další z herců nechal svého agenta, aby si to přečetl a ten to ukázal všem v Hollywoodu. Nevím, jak ti zasraní agenti pracují, ale jako další tenhle film prostě nenatočím. Zveřejním ho a to je pro tuhle chvíli všechno. Dal jsem to šesti lidem a pokud jim nemůžu věřit, nemám chuť to natočit. Vydám to. Skončil jsem s tím. Vrhnu se na něco jiného. Mám dalších deset projektů, na které se můžu soustředit."

Tarantino naznačil, že to byli Dernovi lidé, kteří za tímto stojí, ale samozřejmě ti to popírají (překvapivě) a připomněli, že si za to může Quentin tak trošku sám, protože předal ostatním scénář bez vodoznaku, který obvykle zabrání tomu, aby se dal snadno šířit. Navíc, v současném chvíli bude těžké někomu dokázat, že může za únik scénáře. Sice ho dal Tarantino jen šesti lidem, ale ti mají své spolupracovníky, takže z potenciálně šesti viníků se můžeme dostat k několikanásobně vyššímu číslu.

Jestli se ale přece jen ukáže, že to byli Dernovi spolupracovníci, dalo by se pochopit, že by na něj byl Tarantino pěkně naštvaný a už by s ním nechtěl mít nic společného. Ovšem zřejmě není Quentin zase tak zahořklý. Prozradil, že má Derna rád (není divu, ve filmu Nebraska byl vynikající) a plánuje pro něj napsat velkou roli v jeho novém filmu.

A o jaký projekt půjde? To samozřejmě neprozradil. V podstatě se o něm neví vůbec nic, vše je drženo pod pokličkou a je to pochopitelné, po tom, co se stalo v případě The Hateful Eight. Tarantina především zklamalo to, že se scénář dostal ven v tak brzké fázi příprav filmu. To je hlavní věc, která ho vytočila. Jinak není naštvaný ani na blog, na kterém se scénář objevil a očividně ani na Derna.

Dokonce přiznal, že je rád, že se k tomu lidé dostanou, mohou to zveřejnit a hodnotit. Rozohnilo ho, že scénář dal šesti osobám a ani těm nemůže věřit. Prostě a jednoduše se cítí zrazený.

Je všechno zlé pro něco dobré?

Quentin doufá, že díky této nepěkné události budou herci a jejich zástupci o něco diskrétnější, ale nechceme mu kazit ideály, my tomu moc nevěříme. Ale naštěstí Tarantino potvrdil, že už v době, kdy připravoval příběh k The Hateful Eight, přemýšlel i o jiném projektu, jehož hrubé obrysy už má, takže bychom na jeho další film nemuseli čekat zase tak dlouho. Nebude začínat na zelené louce, základy už má hotovy.

Do jakého žánru by se měl Quentin vydat? Zůstat u westernů nebo byste ocenili třeba slibované Kill Bill vol. 3?

1 komentářů:

Děkujeme za Váš názor.