pondělí 2. listopadu 2015

Návštěvnost kin: Nejhorší týden roku 2015, Marťan sahá na další rekord

Americká kina za sebou mají komerčně nejhorší víkend letošního roku. Ale ne všichni jsou z toho smutní. Na Marsu je veselo a Ridley Scott s Mattem Damonem musí být poslední měsíc solidně v lihu, když každý týden oslavují. A to může dát Scott pomalu chladit další lahvinku.
Byl to mizerný víkend. Novinky opět neuspěly a znovu z toho těžilo hlavně trio Marťan, Husí kůže a Most špiónů. Celkové tržby prvních dvanácti filmů se vyplazily horko těžko na 62 milionů.

První skončil Marťan. Znovu. A pořád zaslouženě. Spadl o pouhých 27,5%, nasbíral 11,4 milionu a je tudíž na 182,2 milionech v USA, což je už jen o 5,2 milionu za Interstellar. Pět týdnů v žebříčku, čtyřikrát první a zbývá už jen 4,8 milionu, aby šlo o nejúspěšnější film Scottovy kariéry. Kdo by to čekal?

Druhá je Husí kůže s 10,2 milionu. Ta si solidně vede v USA, kde už je na 57,1 milionu, ale s rozpočtem 58 milionů to není zas taková pecka, tím spíš že v zámoří se jí tolik nevede.

Třetí příčka, to je Most špiónů Stevena Spielberga. 8 mega za víkend, celkem 45,2 v USA. Tak Stevie už měl i větší hity.

Ještě ani na čtvrtém místě nenajdeme novinku, ale Hotel Transylvánie 2. Tržby za víkend 5,8 a celkem 156 milionů.

Teprve na páté místo se dostala čerstvá premiéra Bradleyho Coopera Burnt/Dokonalý šéf, ve které se hodně vaří, ale asi ne moc dobře. Recenze jsou dost negativní, platící diváky navíc téma podle všeho moc nezaujalo (Cinema Scora B-) a na rovinu, trailer na mě působil dojmem, že i když mě vaření baví, tohle bude o ničem. 5 milionů v pokladnách je slabota a to film půjde nejspíš velmi rychle dolů. Ani bych se nedivil, kdyby Bradley časem kývl na Pařbu ve Vegas 4, protože ani jeho druhý letošní film Aloha si na začátku roku nevedl dobře. Tak aspoň Limitless v televizi.

Na šestém místě trůní Vin Diesel jako Poslední lovec čarodějnic se 4,7 milionu a pádem o 56%. Celkem 18,6 milionu od premiéry. Tady se asi dalšího dílu z tohoto filmového universa nedočkáme.

Sedmé místo patří závěrečnému dílu série Paranormal Activity - The Ghost Dimension. 3,4 milionu a celkem nastřádaných 13,5. Zdá se to málo. Film za 5 milionů má ale ze světa 50 mega takže, tady se taky slaví.

Teprve na osmém místě je další novinky Our Brand Is Crisis. Se 3,4 milionu dolaru jde o nejhorší start pro Sandru Bullock. Ale co studio čekalo, kdy jde o erkový film a navíc mix komedie a dramatu z politického prostředí.

Na devítce je Purpurový vrch Guillerma Del Tora s 3,1 milionu a celkem 27,7 milionu. A žebříček uzavírá Steve Jobs, kterého se studiu nepodařilo prodat. Dost možná na tom má podíl i pozvolný start v kinech, kterému prostě chybělo takové to velké a hlasité Bang! Na podzim takto startovalo několik dalších filmů (často kvůli IMAXu) jako Everest, Muž na drátě a Sicario a ani jednomu to nefungovalo. Pro Steva Jobse to znamená 2,5 milionu tento týden, pád o 63% a  celkem 14,5 milionu. Zklamání pro všechny zúčastněné nejspíš.

Žebříček opustila úspěšná komedie Stážista s Robertem De Nirem a zmiňovaný Sicario, po pouhém týdnu jsou venku komedie Rock The Kasbah s Billem Murrayem a nejspíš podivnost Jem and The Holograms s pády o 76% a 78%.

Příští týden nás ale jedno velké Bang! čeká. Do amerických kin dorazí bondovka Spectre, která už boří rekordy v Británii, a také The Peanuts movie. Takže snad konečně bude v žebříčku solidní průvan.

Spectre: První reakce - 6 důvodů proč se těšit i netěšit






0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.