neděle 16. srpna 2015

Star Wars: Plakát k Síla se probouzí. Odhaleno překvapivé obsazení spin-offu Rogue One. A kdo bude režírovat devátou epizodu?

Nové info o Hvězdných válek.

Na akci D23 jsme se sice nedočkali nových záběrů ze sedmé epizody, to bylo řečeno už předem, ale neznamená to, že by nebyly nedočkavcům poskytnuty zajímavé informace a materiály. Například kreslený plakát k Síla se probouzí, který stylem odkazuje na postery k předchozím filmům. Což je pochopitelné, protože ho zajistil Drew Struzan, autor plakátů ke všem šesti starším epizodám.

Sice se objevily zvěsti, že plakát k sedmému dílu na starost mít nebude, ale nakonec se přece jen rozhodl využít svého umění a nakreslit ho.



Premiéra filmu se odehraje 17. prosince tohoto roku.

Kdo si zahraje v Rogue One

První ze spin-offů ke Star Wars ponese podtitul Rogue One a na D23 bylo odhaleno obsazení filmu, které je sympaticky překvapivé. Některá jména už jsme znala, jiná ne a faktem je, že jde o hodně zajímavou hereckou skvadru.

Konkrétně jsou to Felicity Jones, Diego Luna, Ben Mendelsohn, Donnie Yen, Wen Jiang, Forest Whitaker, Mads Mikkelsen, Alan Tudyk (zahraje si postavu stvořenou digitálně) a Riz Ahmed.

Byla také nabídnuta fotografie obsazení.



Prezidentka Lucasfilm Kathleen Kennedy k filmu dodala:

"Rogue One se odehrává před událostmi Star Wars: Epizoda IV- Nová naděje a odkloní se od hlavní ságy, ale zachová elementy, které jsou typické pro universum Star Wars. Film se vydá do nové oblasti, zaměří se na galaktický konflikt z perspektivy pozemních bojů, zatímco si zachová typický nádech Star Wars, kteří fanoušci znají. Garth (Gareth Edwards, režisér, pozn. redakce) je opravdu inovativní režisér a já jsem nadšená, že s ním budu pracovat a stejně tak s mimořádným obsazením, které si pro ´Rogue One´ vybral."

Na film můžeme vyrazit od 15. prosince 2017.

Od dinosaurů k mimozemšťanům

Další novinka se týká deváté epizody, kterou uvidíme někdy v roce 2019. Bylo odhaleno jméno režiséra, který na ni dohlédne. Bude jím Colin Trevorrow, který stojí za třetím nejvýdělečnějším filmem všech dob a to Jurským světem.

Situaci okomentovala (jak jinak) Kathleen Kennedy:

"O spolupráci s Colinem jsem se zajímala už od doby, kdy jsem viděla Vlastní zbraň podmínkou. Síla tohoto filmu ve spojení s enormním úspěchem Jurského světa hlasitě mluví o jeho schopnostech jak vypravěče, tak zkušeného filmaře. Jsme nadšení, že se tak neuvěřitelný talent, jakým Colin je, přidá k naší rodině a vstoupí do universa Star Wars."

A co dodal Colin?

"Tohle není práce nebo úkol. To je místo u táboráku, který je obklopen skupinou unikátních vypravěčů, filmařů, umělců a řemeslníků. Je naším úkolem odvyprávět nové příběhy mladší generaci, protože si také zaslouží to, co jsme měli my - mytologii, která bude jejich vlastní. Uděláme to tak, jak to udělal George Lucas u nás: nespoutanou kreativitou, čirou invencí a nadějí."

Také vás příjemně překvapilo obsazení Rogue One? A co Colin, myslíte, že je ten pravý pro devátou epizodu?

3 komentářů:

  1. Jestli jde u rogue oné stále o krádež planu hvězdy smrti tak i kdyz vím ze na 99% se to nestane, ale i tak by me vazne mile prekvapilo, kdyby se jedna postava jmenovala Kyle Katarn

    OdpovědětVymazat
  2. Ja jsem tak nadsenej!Tolik velikyho talentu u jerdny firmy!

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.