neděle 12. července 2015

Návštěvnost kin: Překvapení? K žádnému nedošlo. Mimoni jsou první. A vydělali pořádnou hromadu peněz

Mumlající žlutí poskoci padouchů mají vlastní film. A ten (skoro) láme rekordy.

Hledat někoho, kdo nezná Mimoně, je asi nadlidský úkol. Ony žluté bytůstky se na nás valí ze všech stran. Kromě kondomů jsou snad na všem, od oblečení až po lahve na vodu. A není se čemu divit, díky sérii Já, padouch si získali obrovskou popularitu.

Aktuálně je tak v kinech k vidění jejich vlastní spin-off (který je současně prequelem ke zmíněnému Já, padouch). Ten recenzenty do kolen nedostal, ale diváky zřejmě ano. Ti byli totiž ochotní nechat v kasách kin 115,2 milionů dolarů. To znamená, že jde o druhý nejúspěšnější premiérový víkend, pokud se bavíme o animácích. Lepší byl jen Shrek Třetí (2007) s 121,6 miliony. A zbytek světa také nelenil, aktuálně má film na kontě skoro 257 milionů dolarů.

Druhé místo patří jednomu z nejúspěšnějších filmů posledních let a to Jurskému světu, který je v distribuci už pátým týdnem, ale i tak dokázal obhájit druhé místo, když získal 18,1 milionů dolarů. Celkové tržby překročily hranici 1,43 miliardy dolarů.

Třetí místo obsadil další animáč, ale tentokrát z dílny Pixaru. Řeč je o projektu V hlavě. Pokud započteme 17,11 milionů, které aktuálně získal, jeho celkové tržby jsou 400,94 milionů dolarů. A navíc má mnohem lepší recenze než Mimoni.

Vzchopil se terminátor?

Nevypadá to tak. Tržby mu klesly o 49,3 % na 13,7 milionů, dosavadní zisky jsou 184,12 milionů dolarů. Zatím to nevypadá, že Terminator Genisys bude začátkem další trilogie, jak bylo původně v plánu. To by finanční výsledky musely vypadat jinak.

Silně kritizovaný horor Šibenice je další novinkou, která se ucházela o přízeň diváků, kteří nakonec zaplatili 10,02 milionů dolarů.

9,64 si připisuje film plný urostlých hollywoodských hezounů, kteří natřásají zadnice v rytmu moderní hudby. Komedie Bez kalhot XXL je překvapivě docela dobře hodnocená, ale nevypadá to, že jedničku překoná, pokud jde o tržby.

Sci-fi s Ryanem nezabodovalo

Něco podobného se dá prohlásit o Méďovi 2. Nedá se čekat, že by slavil takové úspěchy jako jeho předchůdce, který ukončil tažení kiny s více než 549 miliony dolarů. Dvojka jich (s připočtením 5,6 milionů z tohoto týdne) má zatím něco málo přes 107.

Na osmičce startuje sci-fi thriller Nesmrtelný s Ryanem Reynoldsem v hlavní roli. Ovšem, nejen, že recenze nepějí chválu, ale tržby 5,38 milionů také nejsou zrovna přesvědčivé.

I na devítce je novinka a to indická podívaná Baahubali. Film byl nasazen jen do 236 kin, ale i tak zvládl utržit 3,58 milionů dolarů.

Na konci je pak projekt Max, který mapuje osudy armádního psa. Titul získal 3,42 milionů dolarů.

Zmenšující se supehrdina vs chválená komedie

Příští týden se mohou těšit fandové komiksových projektů, protože bude mít premiéru Ant-Man a asi to nebude špatná podívaná, recenzenti spíše chválí.

Ještě více ale chválí komedii, která je jediným Ant-Manovým rivalem. Řeč je o novince Judda Apatowa Vykolejená.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.