neděle 19. července 2015

Návštěvnost kin: Jak dopadl Ant-Man? Má se Marvel čím chlubit nebo poznal hořkou pachuť finačního průšvihu?

Ant-Man rozhodně není hodnocen tak špatně, jak to původně vypadalo. Přesto se ale některým divákům nelíbí. Jak si vede v kinech? Přišlo na něj dost lidí?

Dost ano. Bylo jich tolik, aby se premiérové tržby zastavily na částce 58,04 milionů dolarů. To je slušný start pro film za 130 milionů. Na druhou stranu, jde o druhé nejhorší počáteční tržby ze všech projektů z marvelovské stáje. Hůře na tom byl jen Neuvěřitelný Hulk. O zklamání ale přesto nejde, protože například první Thor nebo Captain America začínali s nějakými 65 miliony a to jsou o něco známější než Ant-Man.

Jednička z minulého týdne, animák Mimoni, ztratil 56,6 % z premiérových tržeb a aktuálně si tak připsal 50,2 milionů dolarů.

Velice dobře začíná skvěle hodnocená novinka Judda Apatowa Vykolejená, která získala 30,2 milionů dolarů. To jsou druhé nejlepší startovní tržby, pokud se bavíme o Apatowých filmech. Lépe na tom byla jen Zbouchnutá.

Boduje nová pixarovka?

Pixarovská novinka V hlavě (recenze) je na tom kvalitativně velmi dobře a ani ekonomicky nezklamala. Pokud započteme 11,66 milionů z tohoto víkendu, tak jsou celkové tržby nějakých 490,16 milionů dolarů.

Pořád je to ale prd proti Jurskému světu. Ten aktuálně vymámil z publika 11,4 milionů a po šesti týdnech v distribuci jsou jeho celosvětové tržby 1,51 miliardy dolarů.

O tom si může nechat zdát Terminator Genisys. Nejen, že je (podle některých neprávem) silně kritizován, ale finanční výsledky také nejsou oslnivé. Tento víkend film utržil 5,4 milionů dolarů, celkem má na účtech 256,44 milionů. Rozpočet byl 155 milionů, takže ještě rozhodně není v černých číslech.

Svlečeným hezounům dochází dech

Komedie Bez kalhot XXL je hodnocena docela dobře, ale z ekonomického úhlu pohledu se jí příliš nedaří. 4,5 milionů dolarů z aktuálního víkendu, celkově 78,73 milionů.

Kulaté čtyři miliony získala kritiky strhaná hororová podívaná Šibenice.

2,7 milionů dolarů si připisuje druhý Méďa a na konci se s 2,49 miliony objevila novinka Mr. Holmes. A je to docela úspěch, film byl k vidění jen ve 363 kinech.

Něco pro fandy videoher

Následující víkend mohou američtí diváci vybírat ze tří novinek. Tou první je komedie s videoherním nádechem Pixely a trailery nejsou vůbec špatné. Že by se Adam Sandler po delší době objevil v povedeném filmu?

Pro romantické duše je připraven projekt nazvaný Papírová města, který našel inspiraci u knihy Johna Greena, který napsal i předlohu pro film Hvězdy nám nepřály (recenze). A první recenze jsou veskrze pozitivní.

O něco hůře, ale pořád dobře je hodnocena poslední novinka sportovní film Bojovník.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.