čtvrtek 28. května 2015

The Legend of Conan: Jak je na tom další film o nezdolném barbarovi?

Už brzy by měla padnout první klapka.


Asi vám nemusíme připomínat, že se připravuje film The Legend of Conan, v němž se ve své ikonické roli vrátí Arnold Schwarzenegger. Podle aktuálních zpráv se brzy začne s natáčením, takže se tvůrci rozhodli, že se s nedočkavým publikem podělí o nějaké ty zajímavé informace.

Dobrou zprávou je, že producent filmu Frederik Malmberg za 7,5 milionů dolarů zakoupil práva na všechny postavy z universa, které stvořil Roberta E. Howarda. Producent k tomu dodal:

"V dnešní době jsou důležité značky a postavy a my hledáme dlouhodobé příležitosti. Sledujeme Marvel, jak pracuje s velkým množstvím postav a toto je také universum, ze kterého byly vypůjčeny postavy pro televizi a film. Není tu zase tolik knihoven, jako je tato."

Je zajímavé, že Frederik zmínil Marvel, protože právě on byl v centru sporu ohledně práv. Konkrétně šlo o postavu Rudé Sonji. Rudá Sonja se objevila v roce 1973 v komiksu od Marvelu a byla velmi volně inspirovaná hrdinkou jménem Red Sonya, kterou stvořil právě Howard. V roce 2006 tak propukl soudní spor mezi společností LLC, která drží práva na komiksovou Rudou Sonju a firmou Paradox Entertainment, která tvrdila, že postava spadá do Howardova katalogu (přestože jeho Red Sonya nepůsobila v universu Barbara Conana, ale šlo o polsko-ukrajinskou pistolnici). Spor ale netrval dlouho, nakonec se obě firmy dohodly. LLC zaplatilo symbolický dolar Paradox Entertainment za práva používat příběhy Howardovy Red Sonyi jako inspiraci pro dobrodružství Rudé Sonji, Paradox Entertainment zase dal dolar LLC za práva na vydávání Howardovy povídky The Shadow of the Vulture, ve které se představila právě původní Red Sonya.

Ano, je to poněkud komplikované, ale ve stručnosti, vše bylo vyřešeno a v universu Barbara Conana se teď může objevit i Rudá Sonja, aniž by někdo hrozil žalobami.

Jestli se ukáže v The Legend of Conan, to sice jasné není, ale scenáristé Chris Morgan a Andrea Berloff (respektive to oznámil první zmíněný) prozradili, že se dočkáme minimálně tří postav, které už známe z filmů. A Morgan se rozpovídal ještě víc:

"Máme velké štěstí, že tvůrci tohoto filmu - scenárista, producenti, studio a především Arnold - který je Conanem - jsou první generací fanoušků, kteří buďto na filmu pracovali nebo ho sledovali a jásali během premiéry. Nemáme v plánu nic menšího, než se ponořit do světa stvořeného Miliusem (John Milius je spoluscenárista Barbara Conana, na scénáři spolupracoval s Oliverem Stonem, pozn. redakce), který vzešel z nezapomenutelných příběhů Roberta E. Howarda a ohromujících artworků Franka Frazetty... Jsme věrní místům, náboženstvím a tradicím filmu z roku 1982."

K samotné zápletce filmu Malmberg prozradil toto:

"Je to třicet let od původního filmu a Conan čelí své morálce a tomu, jak legenda zvládá to, že je starší a řeší, jak chce odejít."

Vždy je fajn, že filmaři hodlají být uctiví k originálu. Takže nezbývá, než doufat, že to dopadne dobře. Datum premiéry zatím známé není, ale doufejme, že se dočkáme brzy.

Těšíte se na nového Conana?

1 komentářů:

  1. Těším se VELMI a také se VELMI bojím :(
    Malá drobnost - ten malíř se jmenuje FrazettA, takže 4.pád FrazettY.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.