čtvrtek 7. května 2015

Téma: Které filmy dorazí do kina v létě (a těsně před ním)? 1.část

Jak to tak bývá, léto bude prošpikované hromadou filmů. Pro studia propukají v letních měsících finanční žně. Proto se snaží diváky zaujmout. Co pro nás přichystala na toto léto (respektive nejen na léto, začneme už květnem, příště se podíváme na červen)?


Before I Wake

Premiéra: 8. května 2015

Nový horor od režiséra Mikea Flanagana vypadá nadějně. Příběh chlapce, který se potýká s nočními můrami zatím působí jako příjemně mrazivá a atmosférická záležitost. Flanagan stojí za slušným (i když ne vynikajícím) hororem Oculus, tak uvidíme, zda nevyšel ze cviku.


Šílený Max: Zuřivá cesta

Premiéra: 14. května 2015

Jestli se na nějaký blockbuster hodně těšíme, tak to je nový Šílený Max. Ukázky jsou kulervoucí a hádáme, že půjde o hodně explozivní a strhující zábavu, která do puntíku splní požadavky na poctivý letní film. Obsazení bezva, triky vypadají skvěle, nechybí přepálenost v nejlepším slova smyslu. Tohle je jeden z našich favoritů.


Ladíme 2

Premiéra: 14. května 2015

Jednička byla docela vtipnou podívanou, která si po finanční stránce vedla velmi dobře. Při rozpočtu 17 milionů si z kin odnesla 113 milionů dolarů. A tak byla dvojka jasnou volbou. Překvapivě, zřejmě nepůjde jen o slabý odvar prvního filmu, dosavadní recenze ukazují, že se slušně pobavíme.


Země zítřka

Premiéra: 21. května 2015

Jedna věc je jistá, sci-fi podívaná společnosti Disney bude vizuálně úchvatná. Trošku se obáváme, že také bude hrozně "family friendly", ale možná Disney překvapí a bude tentokrát trošku odvážnější a nebude nám každé dvě minuty cpát pod nos nějaké morální poselství.


Poltergeist

Premiéra: 21. května 2015

Obvykle, když někdo pronese slovo "remake", docela nás to vystraší. Proto jsme byli překvapení, že nás trailery k nové verzi hororové klasiky Poltergeist zaujaly. Vypadá to, že půjde o více než snesitelnou podívanou, která by původnímu filmu z roku 1982 nemusela udělat ostudu.


The Vatican Tapes

Premiéra: 22. května 2015 (v USA, v ČR nebyla stanovena)

Horor s náboženským tématem nevypadá špatně. Příběh o vymítání zla sice není zrovna originální, ale upoutávky mají slušnou atmosféru. Na druhou stranu, jméno režiséra Marka Neveldinea na klidu zrovna nepřidá. Má na kontě zábavný film Zastav a nepřežiješ, ale také Ghost Ridera 2.


Divoká dvojka

Premiéra: 28. května 2015

Něco nám říká, že tahle komedie asi nebude zrovna zázrak. Trailery nejsou úplně přesvědčivé, ale třeba nás výsledný produkt potěší. I když, pokud bychom soudili jen podle zápletky, tak tomu moc nadějí nedáváme. Reese Witherspoon hraje policistku, která dostane za úkol dostat do bezpečí uřvanou svědkyni v podání Sofíi Vergary.


San Andreas

Premiéra: 28. května 2015

Miláček Ameriky Dwayne Johnson tentokrát bude zachraňovat svou dceru (a nejen ji). Chudák děvče (Alexandra Daddario) je uvězněno v Kalifornii, kterou postihlo zemětřesení o síle 9 stupňů Richterovy stupnice. Připravte se tak na bortící se domy, přehrady a gigantické vlny, které smetou vše, co se jim postaví do cesty. Ale ani přírodní katastrofa nezastaví proslulého Rocka.



Ve druhé části článku se podíváme na červnové premiéry.

Na který film se těšíte nejvíc?

7 komentářů:

  1. Léto? Vždyť všechny premiéry jsou květnové a právě květen je hlavní atraktivitou pro filmaře, kdy uvádějí největší fláky. Věta "Pro studia propukají v letních měsících žně." tak patří do dob dávnou minulých.

    A mimochodem, chtělo by se alespoň zamyslet, než něco napíšu:

    "Jak to tak bývá, léto bude prošpikované hromadou filmů." - na jaře není v kinech hromada filmů? A co třeba v prosinci, který se stal "druhým květnem"?

    "Proto se snaží zaujmout" - filmová studia se snaží zaujmout diváky pouze v létě? Nejsilnější marketingové a doprovodné kampaně jsou realizovány opět v květnu (= jaro). Mám pocit, že autor žije v jiném světě nebo ho filmy prostě nezajímají.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi takhle, název článku "Které filmy dorazí do kina v létě (a těsně před ním)", plus dodatek v perexu "respektive nejen na léto, začneme už květnem", dávají jasně vědět, že se nebavíme jen o létě, ale i době před ním. Je ale na místě dodat, že je řeč o astronomickém létě. Filmové léto začíná zhruba v polovině května a končí v polovině srpna. I tak je ale prohlášení "květen je hlavní atraktivitou pro filmaře" poměrně odvážné. Každý rok je samozřejmě situace jiná, někdy jsou extrémně očekávané filmy nasazeny v květnu, jindy v průběhu června atd.. Ještě odvážnější je poznamenat, že věta o žních v letních měsících patří do dob dávno minulých. Léto stále platí a ještě dlouho platit bude za velmi finančně důležité období pro filmová studia. Pak se chci zeptat, ono z fráze "Jak to tak bývá, léto bude prošpikované hromadou filmů" automaticky vyplývá, že na jaře nebo v prosinci jich také není k vidění dost? Já ten dojem nemám. Podobná otázka, z formulace "Proto se snaží zaujmout" je někde patrné, že jindy než v létě studia intenzivně nepropagují své projekty? Doporučil bych se řídit vlastní radou "chtělo by se alespoň zamyslet, než něco napíšu".

      Vymazat
    2. Jan Lysý je namyšlený macho-osel alias DEBIL

      Vymazat
    3. Presne tak ten Lysý je tu strááášne dôležitý.

      Vymazat
  2. Já osobně jsem s webem vcelku spokojen, sice by jak u všech daly najít mouchy co komu voní či nevoní, no a pokud se mi nějaký článek nezdá tak se dá o tom v klidu diskutovat právě v diskusi. A ne jak tu nějaký PAN " anonymní " uráží redaktory či přispěvatele., hold si tím musí chladit své vlastní ego, každý má právo na svůj názor, ale nikdo nemá právo ho za to urážet. Pardon, ale napsat jsme to musel, protože mi takové jednání vadí. Děkuji za pozornost.

    OdpovědětVymazat
  3. Mě je úplně jedno, jestli budou premiéry v květnu nebo až v červenci, hlavně, že si o nich můžu něco přečíst...nechte toho slovíčkaření...
    Země zítřka vypadá luxusně, už se na ní moc těším...

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.