úterý 7. dubna 2015

Téma: Které postavy uvidíme ve spin-offu k Arrowovi a The Flashovi?

Informace o očekávaném komiksovém seriálu.

Před pár týdny bylo oznámeno, že stanice The CW nehodlá polevit, pokud jde o komiksové seriály a chystá (zatím nepojmenovaný) spin-off k hitovým projektům Arrow a The Flash, ve kterém se objeví někteří staří známí.

Původně se sice počítalo s tím, že se pozornost bude soustředit hlavně na Atoma (Brandon Routh), ale postupem času se tvůrčí tým v čele s Gregem Berlantim (stojí i za Arrowem a The Flashem, plus pracuje na Supergirl, která se objeví na kanále CBS) a Andrew Kreisbergem rozhodl, že v centru dění bude celý tým komiksových postav.

A kdo ho bude tvořit?

Ray Palmer/Atom (Brandon Routh)
 
Poprvé se představil v roce 1961 a to v komiksové řadě Showcase. Jde o držitele titulu Ph.D. v oboru fyziky, ale kromě toho, že je to vysoce inteligentní člověk, je to také bojovník proti zločinu, který si říká Atom. V komiksu disponuje schopností měnit svou velikost, seriálová verze sází na bojový oblek. Palmer má důležitou roli ve třetí řadě seriálu Arrow, kde ho ztvárňuje Brandon Routh.

Leonard Snart/Captain Cold (Wentworth Miller)
I Captain Cold měl svou premiéru v komiksové řadě Showcase, ale o něco dříve, než Atom. Konkrétně se bavíme o roce 1957. Leonard není žádný andílek, naopak je mu blízká dráha zločince. K té používá své znalosti v kryonice a speciální mrazící zbraň. Snarta jsme viděli v několika dílech seriálu The Flash.

Mick Rory/Heat Wave (Dominic Purcell)
I Heat Wave byl k vidění v The Flash, kde se postavil po bok Captain Colda. Heat Wave patří k velmi známým protivníkům Flashe. Ostatně, poprvé byl k vidění právě v komiksu Flash a to v roce 1963. Heat Wave je velmi kovaný v oboru pyrotechniky (není řeč o ohňostrojích), k boji používá skladný plamenomet a má k dispozici i oblek, který ho chrání před účinky žáru.

Dr. Martin Stein (Victor Garber)
V komiksu je Dr. Stein postavou jménem Firestorm (ale není sám, pod tímto pseudonymem vystupovalo více osob). V seriálové verzi jím je také, ale společně s Ronnie Raymondem (Robbie Amell), dalším komiksovým Firestormem. Mezi jeho schopnosti patří létání, střelba energetických paprsků, nadlidská síla a schopnost absorbovat radiaci bez následků. Komiksový Firestorm také zvládá ovlivňovat strukturu anorganických předmětů na atomické a subatomické úrovni (prostě a jednoduše měnit materiál a tvar neživých věcí). Debut měla postava v roce 1978 v komiksu Firestorm, The Nuclear Man.

Caity Lotz
Tady je situace trošku složitější. Caity Lotz ztvárnila v seriálu Arrow postavu jménem Canary. Ta našla inspiraci u komiksové Black Canary, jedné z nejlepších bojovnic v universu DC, která se na stránkách komiksů objevuje od roku 1947 (poprvé v sérii Flash Comics). Ale v Arrowovi nedopadla postava zrovna dobře, takže není úplně jisté, že si Caity zopakuje roli Canary i v chystaném spin-offu. Na druhou stranu, bylo by překvapením, kdyby ztvárnila někoho jiného a navíc by to bylo matoucí. Očekáváme, že tvůrci to nějak vykulíkují, aby mohli Saru Lance přivést zpět na obrazovky.

Kendra Saunders/Hawkgirl (Ciara Renée)
Nejnovějším přírůstkem týmu je Hawkgirl, další z klasických postav komiksového světa DC, která v něm poletuje už od roku 1940 (premiéru měla v prvním dílu Flash Comics). Komiksová Hawkgirl má křídla, která jí, překvapení, umožňují létat, pásek popírající gravitaci, navíc disponuje superzrakem, je extrémně silná, regeneruje se rychleji než běžný člověk a je vynikající bojovnice.

Očekává se, že zatím nepojmenovaný seriál bude mít premiéru v mezisezóně na přelomu 2015/2016. Tedy, nedočkáme se klasické řady s něco kolem 20 díly, ale bude jich méně.

Aktuálně se na WonderConu k seriálu vyjádřil zmíněný Andrew Kreisberg. I když ten přiznal, že nemůže prozradit žádné detaily. Dočkali jsme se tak obecných frází:

"Můžu vám říct, že to bude skvělé. Bude to opravdu, ale opravdu skvělé. Naším plánem je, aby to bylo jako každotýdenní crossover mezi Flashem a Arrowem. Jak v Arrowovi, tak ve Flashovi jsou týmy, tím myslím tým Arrow a tým Flash, ale mít skupinu, která bude poskládaná jak z hrdinů, tak z padouchů, to bude pořádně epické."

Konkrétní informaci pak prozradil představitel Cisca ve Flashovi, herec Carlos Valdes. Ten sice v crossoveru hrát nebude (alespoň ne pravidelně, cameo vyloučeno není), ale jeho kamarád ano:

"Podle toho, co jsem slyšet, to bude skvělé. A můj kamarád Arthur Darvill byl zrovna obsazen. Bude to nezastavitelné. Bude to nezastavitelné."

Arhtur Darvill je určitě známý všem fanouškům Pána času, kde si zahrál postavu Roryho. V chystaném seriálu ztvární Ripa Huntera. Nesmírně talentovaného investora, který cestuje v čase a ovládá množství různých druhů bojových umění. Poprvé se Hunter čtenářům představil v roce 1959 a to v komiksové řadě Showcase.

Zní vám námět zajímavě nebo to asi nebude nic pro vás?

4 komentářů:

  1. Jsem sice rád za Caity Lotz, ale upřímně moc oživování, klonování, objevení ztraceného dvojčete moc nemusím. Stačí, že v posledním díle Arrowa bylo dvojče Shado...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, to bylo hodně "telenovelové" :D.

      Vymazat
    2. to dvojče Shado je i v komiksu, ale Caity Lotz by se mohla vrátit díky cestování v čase

      Vymazat
    3. Přesně tak, Barry se vrátí v čase na tu střechu a šípy pochytá a celá řada Arrowa se tedy nestane:-) Dallas 2.0 :D

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.