neděle 12. dubna 2015

Spider-Man: Nový Peter Paker bude puberťák. Ale jeho další sólovka nebude o "zrození" Spider-Mana

Naštěstí nás nečeká třetí "origin" film.


Asi vám neunikla škatulata hýbejte se, ke kterým došlo ve spojení s postavou Spider-Mana. Sony se dohodlo s Marvelem, že se Spidey objeví v jeho projektech a za "odměnu" Marvel vypomůže Sony s jeho sólovými filmy.

Začalo to tak vypadat, že se už potřetí dočkáme projektu o "zrození" Spider-Mana. A upřímně, to není něco, o co bychom stáli. Prostě už nemáme zájem být svědky toho, jak se z cucáka Petera stává borec Spider-Man.

Sice se nejdříve vyrojily zvěsti, že bychom nemuseli sledovat osudy Petera, ale jiného Spider-Mana (padalo jméno Miles Morales), v posledních týdnech se ale z různých zdrojů ozývaly informace, že hlavním hrdinou bude Parker a opět v teenagerovských letech.

A to že se znovu vydáme na střední školu potvrdil i prezident Marvel Studios Kevin Feige:

"Pokud jde o věk herce, kterého případně obsadíme, tak to ještě nevím. Jestliže jde o věk, ve kterém věříme, že bude Peter Parker, řekl bych, že nějakých 15 až 16 je správně... Jedny z mých nejoblíbenějších dějových zápletek se Spider-Manem jsou zasazeny do doby, kdy je z velké části na střední škole. Chceme to prozkoumat. A to ho dělá velmi, ale velmi odlišným od jakéhokoliv jiné postavy z MCU (Marvel Cinematic Universe, pozn. redakce), je to něco jiného a my to chceme prozkoumat: bude to jedinečné, až ho postavíme proti všem těm ostatním postavám."

Kevine, ale my už jsme Spider-Mana na střední viděli a dvakrát. Je sice hezké, že bude netradiční, vidět cucáka vedle dospělých hrdinů, ovšem my bychom se bez toho obešli.

Tedy, tahle zpráva nám radost neudělala. Naopak, Kevin dodal něco, co nás trošku uklidnilo:

"V MCU bude mladý kluk, které už bude pobíhat po New York City v doma vyrobeném kostýmu. Jen o tom zatím nevíte... Spider-Man je velmi specifický případ, kdy už jsme v posledních zhruba třinácti letech viděli dvě převyprávění jeho zrození... takže bereme jako samozřejmost, že lidé o jeho zrodu ví a znají detaily."

Takže sice bude Peter "smrádě", ale alespoň už nebudeme znovu sledovat to, jak ho hryzne radioaktivní pavouk a narostou mu břišáky.

Pokud jde o zmíněný kostým, tak tvůrci už vědí, jak bude vypadat:

"Už jsme kostým navrhli a je jiný, než ty, které ses dosud objevily. A přesto je to klasický Spidey, uvidíte sami."

Očekává se, že nový představitel Spider-Mana bude ohlášen velmi brzy a poprvé ho uvidíme v Captain America: Civil War, který do kina dorazí 5. května 2016. Sólovka Pavoučího muže je pak plánována na rok 2017.

(Ne)vadí vám, že Spidey bude opět v "telecích" letech?

8 komentářů:

  1. Vadí, vadí....moc vadí :D Když už chtějí někoho "mladšího" tak proč ho nešoupnou do prváku na vysokou. To by vyznělo mnohem lépe. A určitě by tak nedošlo ke klasickým teen drama, jako v posledním zpracování.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V komiksu behem Civil War byl Spidey uz dospelej a bydlel s MJ. Kdyz uz tam chteji dat mladyho Spidermana, tak to bych uz radsi Milese Morales. To je pribeh, ktery moc lidi nezna.

      Vymazat
  2. Ach jaj, to bude trapas. Prečo nedajú dospelého Petera Parkera? Čo je také lákavé na jeho školských časoch? Keď už, tak nech je na škole učiteľom, ako v jeho dospeláckej verzii.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já také nevím, co je tak fascinujícího na středoškolských letech :D. Já myslím, že jsou zajímavější etapy v životě Spideyho :D.

      Vymazat
  3. Ach jo, chudák spidey...Nepřestávám se divit jak filmaři neustále znásilňují jednu z mých nejoblíbenějších komixových postav.Jakožto příznivec Raimiho trilogie,jsem nesouhlasil už s první restartem,ale tohle už je prostě výsměch všem fanouškům..Měli by spideyho nechat na pár(ne-li desítek) let spát..A ne pořád točit dokola točit jeho začátky...Kdyby to alespoň na férovku přiznali čistou pravdu "Ano je to značka,a ta musí vydělávat,co to jen půjde",místo toho si budou hrát na geniální scénáristy,a budou donekonečna opakovat "Tenhle mladý spider-man bude úplně jiný,to tu ještě nebylo.." Prostě kalkul první třídy,a originalita a úcta ke komixu tatam..Stan Lee z toho musí šílet,co vyvádějí s jeho dítkem..

    OdpovědětVymazat
  4. Jde jednoduše o to, že tenhle Spidy tady bude hoooodně dlouho, a tak tvůrci chtějí někoho, kdo tu roli vydrží hrát dekádu, dvě... Z mého pohledu měli všechny dosavadní filmy nějaké mouchy, celkově se ale vždy jednalo o příjemnou podívanou, přičemž nejlepší byly dvojky ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. Nějaká šance na seriál?
    Ve kterém by se mohl,třeba pomocí flashbacku,dovyprávět origin a kde se chlapec houpal v době Avengers jedničky :)
    Myslím že to je ideálni materiál,pro případnou "netflix defenders,fáze 2" ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Proč vlastně nepoužijí současného Spidermana? Garfield nakonec nebyl tak špatnej. Origin bychom už měli, věk by zhruba odpovídal a nemyslím si, že by měl za rok vypadat na čtyřicet takže by měl i nějakou budoucnost. Proč dělají nový casting?

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.