neděle 19. dubna 2015

Návštěvnost kin: Ano, ano, Rychle a zběsile je pořád v čele

A Policajt ze sámošky 2 nepropadl, ale na jedničku se nechytá.


Je to jen pár hodin, co bylo oznámeno, že Rychle a zběsile 7 překonalo hranici miliardy dolarů. A film pokračuje ve své krasojízdě. O víkendu si udržel první místo a připsal si dalších 29,06 milionů dolarů. Celosvětové tržby jsou zatím téměř 1,153 miliardy dolarů.

Druhé místo obsadilo pokračování komedie Policajt ze sámošky, které začíná s 24 miliony dolarů. To je sice o nějakých 7 milionů méně než jednička, ale pořád je to dost s ohledem na rozpočet 30 milionů dolarů. Recenze jsou mimochodem hodně, ale hodně přísné. Dokonce přísnější než v případě prvního dílu, který nebyl zrovna opěvován.

To horor Cybernatural, který byl další novinkou uvedenou v amerických kinech, je velmi chválený. A to je v žánru docela výjimečné, obvykle dostávají horory pěkně za uši. Film začíná s 16,02 miliony dolarů.

Animáč se ještě musí snažit

Na čtvrté příčce skončil animáč Konečně doma, který tentokrát odchází s 10,3 miliony dolarů. Zatím se film za 135 milionů dolarů blíží k hranici 260 milionů na tržbách. Ještě se tak bude muset ohánět, aby se dostal do plusu.

V minulém týdnu romantika The Longest Ride příliš parády nenadělala a nic se na tom nezměnilo ani tentokrát. Z trojky film sklouzl na pětku a získal 6,85 milionů, což je o 47,4 % méně než během předchozího víkendu.

4,72 milionů dolarů. Tolik zaplatili lidé za vstupenky na dokumentární novinku Monkey Kingdom. Podle novinářů stojí projekt za pozornost, takže pokud fandíte přírodě, zbystřete, tohle je něco pro vás.

Popelka se loučí

Komedie Zocelovací kúra je na šestce s 4,83 miliony dolarů. Film klesl z bramborové pozice na šestku.

Za zhlédnutí prý stojí i historické drama Woman in Gold, které si připisuje 4,59 milionů dolarů. To bylo dost, aby skončilo na osmém místě.

Devítka patří sci-fi Rezistence, kterému se tržby snížily o 38,2 % na 4,15 milionů dolarů. Film za 110 milionů si zatím přišel na nějakých 256 milionů dolarů.

S pěknými 457,72 miliony dolarů opouští elitní desítku pohádka Popelka, která o víkendu získala 3,87 milionů dolarů.

Mysteriózní drama True Story bylo nasazeno do 831 kin a skončilo na jedenáctém místě s 1,93 miliony.

Kdo by mohlo sesadit Rychle a zběsile z trůnu?

Romantické drama s mysteriózním nádechem The Age of Adaline se zatím kritikům líbí, tak uvidíme, co na to diváci.

Druhou novinkou v širší distribuci je drama z 2. světové války Little Boy. Recenze zatím nejsou k dispozici, tak těžko říct, zda se povedlo či ne.

6 komentářů:

  1. "Zatím se film za 135 dolarů blíží k hranici 260 milionů na tržbách. Ještě se tak bude muset ohánět, aby se dostal do plusu." V mých výpočtech je to slušný plus.. 260 000 000 - 135 .. :D docela nemotorný překlep :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky nechápu proč by měl vydělat 2x tolik, proč se prostě do nákladů nezapočítají všechny výdaje

      Vymazat
    2. Tak sem to nemyslel.. v těch výdajích nejsou tuším například platy herců apod. ale spíš o to že mi tam chybí slovíčko milionů .. film za 135 dolarů nebo 135 milionů dolarů je rozdíl :D ale máte pravdu, bylo by to jednodušší :D

      Vymazat
    3. Do rozpočtu jsou započítávány platy herců. Naopak, náklady na propagaci ne. A náklady na ni studia většinou tají.

      Vymazat
  2. To začnou studia zabíjet vlastní herce v rámci marketingu, ne? :D

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.