středa 22. dubna 2015

Galaxy Quest: Oblíbená sci-fi parodie míří na obrazovky

Nikdy se nevzdávej, nikdy neustup!

Pokud patříte k milovníkům vědeckofantastického žánru, tak jste si určitě nenechali ujít zábavnou sci-fi parodii Galaxy Quest z roku 1999. Ta už má v podstatě kultovní status. A co se dříve nebo později stane podobně oblíbeným projektům? Dočkají se rebootu/remaku/restartu nebo seriálové verze.

Tentokrát je za d) správně, bylo oznámeno, že Robert Gordon, scenárista filmové podoby, jedná se společností Paramount o vzniku seriálové mutace.

Dobrá zpráva je, že by se na ní měli podílet i další členové původního štábu, například režisér Dean Parisot.

Není sice jasné, kde seriál nakonec skončí. Ještě není ruka v rukávě, takže je možné, že ho odkoupí jiná firma, ale v tomto případě doufáme, že nakonec projekt dostane zelenou. To, že na něm budou pracovat tvůrci filmové podoby, nás hodně uklidňuje.

Jestliže se budeme bavit o námětu, tak ten zůstává stejný a je popisován takto:

"Obsazení milovaného startrekovského seriálu ze sedmdesátých let se dá neočekávaně znovu dohromady a to kvůli skutečné vesmírné misi na pomoc mimozemské rase."

Zřejmě tak nepůjde o pokračování příběhu z celovečerní verze, ale nový pohled na již viděné události.

Dá se tak počítat s tím, že obsazení nebude totožné, ale to není žádné překvapení. Asi jen největší optimisté doufali, že bychom v televizní mutaci viděli hvězdy z filmové podoby.

Líbí se vám nápad oživit Galaxy Quest?

2 komentářů:

  1. Ten film miluju, ale právě proto se obávám, že se seriál jeho kvalitám ani nepřiblíží. Kdyby ten film neexistoval, tak bych si řekl, že je to dobrý námět na seriál a mohla by z toho vzniknout zábavná podívaná, ale takto se to nevyhnutelně bude srovnávat s téměř dokonalým filmem, a to je dost těžká startovací pozice.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.