pondělí 20. dubna 2015

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti - teaser trailer a první plakáty

Po úniku teaser traileru byl Zack Snyder se studiem donucen zveřejnit upoutávku už o víkendu a přidal k ní i dva plakáty, které stejně jako teaser trailer naznačují, že Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti bude mít anarchistického ducha. Teaser sám rozhodně není špatný (a podle naší víkendové čtenosti dokonce u vás populárnější než SW teaser), ale neukazuje v podstatě nic, co bychom nevěděli a netušili. Chybí mu výraznější dávka sofistikovanosti.
Zatímco každý druhý záběr z teaseru Star Wars: Síla se probouzí dává možnosti spekulovat a hledat odpovědi, Batman se Supermanem nám kromě pár drobných pošťouchnutí (např. Riddlerův otazník) moc takovýchto soust nenabízí. Jasně, do premiéry zbývá ještě rok, ale troufám si tvrdit, že předvánoční teaser trailer Star Wars (kdy bylo do premiéry také rok) byl přece jen výživnější. Na druhou stranu není pochyb, že Snyder bude mít co ukazovat, takže si prostě musíme jen znovu počkat. A najde se i důvod k výrazné pochvale - Affleckův Batman má ve srovnání s Baleovým mnohem lepší hlas a závěrečná hláška je ta pravá trefa do černého. Tohle se povedlo.




5 komentářů:

  1. Ty plakáty jsou super, teď ještě bez loga, Snydere!

    OdpovědětVymazat
  2. Jako neznalec komiksů, jen filmů, bych byla fakt strašně ráda, kdyby mi nějaký znalec mohl objasnit dvě věci, které mi fakt vrtají hlavou:
    1. Jak může DC postavit dvě tak ikonické kladné postavy a členy JL proti sobě? Je v komiksech něco, co by je tak rozkmotřilo? Fakt nechápu...
    2. Když už teda stanou proti sobě, jak je možné, že Batman nekapituluje po třech sekundách??? :D Vždyť je to ´jenom´ člověk, který nemůže mít ani s nejsofistikovanějšími serepetičkami sebemenší šanci proti Supermanově síle a schopnostem...
    Předem díky za objasnění... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K ty 2. si myslim, ze staci mit trochu kryptonitu a strany se obrati. A myslim si, ze Batmanovi, nebude delat proboem si ho sehnat.

      Vymazat
    2. Film by měl vycházet z Dark Knight Returns (i když se asi bude i lišit), takže si o tom můžete přečíst třeba na wikipedii... a stručně: ve finálně bitvě Supermana öslabeného nukleárním výbuchem oslabí šípem z kryptonitu. http://www.comicvine.com/forums/battles-7/iron-man-vs-dark-knight-421713/

      Vymazat
  3. Nejsem znalec komiksů, ale z diskuzí a různých komentářů tlumočím toto:
    Ad. 1.: Batman supermanovi před vznikem JL nevěří (ostatně to u Batmana není nic novýho, protože Batman nevěří snad nikomu). Přeci jenom je to pro něj neznámá veličina z vesmíru, co může velmi jednoduše ovládnout celý svět. Zkrátka a jednoduše, předtím než se z nich stanou "BFF :-D", tak je Batman vypočítavej a opatrnej. Pak taky otázka, jakou roli v tomu bude mít chování Supermana a přístup médií (viz. traler a řeč Lexe Luthora).
    Ad. 2: Batman je extrémně ale opravdu extrémně vypočítavej jedinec, ovládá XY bojových umění a asi nejlepší stratég na světě. Jediný z mála co vím z komiksů, tak Batman v podstatě ani při vytvoření JL nikomu nevěřil a na každýho člena měl vymyšlený velmi důkladný plán, jak jej zneškodnit (toho plánu se tehdy chopili nepřátele a taky prakticky celou JL poslali do kytek). Na 100 % v tom bude hrát roli kryptonit (že by celej oblek z kryptonitu?), ale víc se dozvíme asi později. :-)

    Prosím skutečné znalce komiksů, aby případné nesrovnalosti uvedli na pravou míru.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.