sobota 28. března 2015

Trailer: Spectre - čeká nás nejtemnější bondovka vůbec?

A je to tu. Napjatě očekávaný teaser trailer ke Spectre dorazil a... nic se nestalo. Což není kritika, jen konstatování. Nečekejte nic, co by vás ohromilo (ani ždibíček akce) nebo co by dalo příčinu k divokým spekulacím. Všechno je, jak jsme čekali a pokud si z teaseru něco můžeme vzít, tak především velmi hutnou atmosféru, která nejvíc ze všeho připomíná Nolanova Temného rytíře. Daniel Craig jako James Bond se zjevně vydá na dlouhou cestu do temnoty a Sam Mendes má po Skyfall moji naprostou důvěru. Ze zpráv z natáčení víme, že i ta akce bude, jen ji dostaneme až příště. Tohle je prostě klasicky střižený teaser. Líbil se vám Skyfall a těšíte se na Spectre, nebo byste byli raději, aby se Bonda chopil někdo jiný před kamerou i za kamerou?


12 komentářů:

  1. Já bych byl nejraději, kdyby Mendes s bondovkami skončil a vzal s sebou i Craiga... :) Protože to nejsou bondovky, ale jakýsi bournovský-batmanovský mash-up, který ruší všechno, co vytvořil (především) Connery, Moore a Brosnan. Filmy se přetransformovaly do temné mlátičky, co v aktuální době frčí, a to nemůže ocenit nikdo, kdo viděl všechny bondovky a měl je rád. Goldfinger, Thunderball, Live and Let Die, Licence to Kill a GoldenEye, to je pětice nejlepších a "bondovky" s Craigem jim nešahají ani po kotníky. (Uznávám, že je možné, že až bude příštím Bondem černoch, tak si ještě řeknu, že zlatý Craig.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. naopak, me se libi tenhle pristup, realnejsi, temnejsi, min "nerealisticky" (v ramci moznosti samozrejme) - za me posledni bondovnky jednoznacne +

      Vymazat
    2. Jsou to prostě filmy naší doby, styl 20. let 21. století :D Filmy, o kterých mluvíš jsou "staré" z jiné doby, a tak jsou jiné. Nemůžeš čekat, že se v roce 2015 natočí Bond ve stylu bodndovek s Connerym. Prostě ty filmy jdou s dobrou, pokud se bude Bond ještě točit třeba v roce 2050, tk ty filmy budou zas úplně jiný...

      Vymazat
  2. Mendes s Craigem to posunul někam, kam až se to nedá nazývat Bondovkou. Hlavní hrdinu je zaměnitelná mlátička (v rámci trojice JB - Jack Bauer, Jason Bourne) a formát budí dojem brzkého direct-to-dvd. Za mě best of From Russia With Love, Goldfinger, Thunderball, Spy Who Loved Me, Moonraker, Living Daylights, Licence to Kill a GoldenEye, což je úplně jiný vesmír. Takže plně souhlasím s nedávným rýpnutím od Vaughna a jeho Kingsman, který byl víc Bondovkou než ty současné.

    OdpovědětVymazat
  3. Na Spectre se moc těším. Já mam právě opačný názor, bondovky s Craigem mi přijdou dospělejší a víc realističtější (skutečný špionský thriller). Neříkám že staré bondovky byly špatné ale jé dobré jít s dobou a držet se víc při zemi. Podle mě jsou Casino Royal a Skyfall jedny z nejlepších bondovek a jen doufám že 25. bondovku natočí právě Nolan.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, jsou víc realistické a jsou dospělejší. Ale to z nich bohužel dělá jen obyčejné, byť kvalitně natočené akční filmy. Už to není Bond, ale obyčejný akční hrdina, který by se mohl jmenovat jakkoliv. Nechápu jak se to může líbit někomu, komu se líbily dřívější filmy s Bondem. Naopak chápu, že to mohlo namlsat nové fanoušky, ale ti by si klidně vystačili s Bournem. Pro mě filmy s Craigem prostě nejsou bondovky.....

      Vymazat
    2. Bondovky jdou s dobou. Pochybuji, že by bondovky ve stylu 60, 70, 80 let měly v dnešní době úspěch. Ten nástup realističnosti nastínil až Brosman se svými bondovkami a dovršil teď Craig.

      Vymazat
  4. Bondovky se vždy držely stylu doby. Takže ty dnešní se drží dnešního stylu. A mimochodem výše zmiňovaný Moonraker se dostal až na hranici sci-fi a značně to přepálil. Miluji staré bondovky, vlastním všechny na DVD, ale líbí se mi i nové. Právě to, že mění styl a až na pár výjimek se nekopírují, z nich činí tak dlouhou a úspěšnou sérii.

    OdpovědětVymazat
  5. Vytratila se noblesa, která dělala Bonda Bondem. Ten ošklivý člověk se sveřepým výrazem to fakt nevytrhne.

    OdpovědětVymazat
  6. Bond skoncil ako dnes neumieraj, craig sa snazi vsetkych presvedcit ze je 007,ale jedine co spravil,ze vsetko co patrilo k bondovi znicil a stal sa obycajnym akcnym hrdinom ktorych ma hollywood mraky, 007 je pojem, skyfall bol horsi ako parodia na bondovky, akurat pesnicka usla,ale oscar ?

    OdpovědětVymazat
  7. Udělejte si kur.. něco s tim webem, člověk napíše komentář pak se mu přidá a pak zase nic, ale hlavně, že děkujete za můj názor a to není všechno. A k tomu Bondovi, napsal bych víc, kdyby to Gorilla dovolila :-) buďtě rádi, že vůbec je. A Connerovci nemusí chodit na toho nového, když se jim nelíbí.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.