středa 25. března 2015

Pátek třináctého: Rodí se tu hororová událost, na kterou jen tak nezapomeneme?

Tvůrčí tým má film rozhodně zajímavý.

To, že je v přípravách další Pátek třináctého se ví. To, jak bude navazovat na předchozí filmy ze série, to naopak jasné není.

Ale ať už půjde o prequel, sequel, reboot, remake nebo něco jiného, jasná je jedna věc. Na filmu se budou podílet hodně zajímaví tvůrci.

Objevila se totiž zpráva, že scénář obstará Nick Antosca, který se podílí na vynikajícím a temném seriálu Hannibal (recenze). Ovšem, jako producent. I tak ale určitě něco odkoukal. Jako scenárista pracoval na jiném působivém projektu a to Vlčí mládě (recenze).

Příběh nevzejde jen z jeho hlavy, ale přepíše to, co už dali dohromady Richard Naing a Ian Goldberg. Přestože to není potvrzeno, tak se zřejmě dozvíme něco o tom, kde ikonický zabiják Jason Voorheese získal své nadlidské schopnosti.

A také je pravděpodobné, že součástí filmu budou takzvané "nalezené záběry". To není překvapení, protože režii dostal na starost David Bruckner, který stojí za segmentem z jednoho z nejlépe hodnocených hororů z žánru "found footage" za poslední roky. Řeč je o projektu V/H/S (2012).

Naposledy jsme Jasona viděli na plátně v roce 2009 a nedopadlo to úplně nejlépe (ale ani nejhůře, prostě podprůměrná vyvražďovačka).

Premiéra nového Pátku třináctého je stanovena na 13. května 2016 (asi uhodnete, o který den jde). A snad se dočkáme něčeho zajímavějšího, než jen partičky pohledných teenagerů, kteří běhají po lese ve spodním prádle a zakopávají o každou větev, na kterou narazí.

1 komentářů:

  1. Tady ten Pátek 13,bude ve Found Footage nebo jako normální běžný film??Jinak remake Pátek 13 z roku 2009,byl skvělý,hodně povedený remake,za mě maximální spokojenost,více takových filmu.Jsem zvědavý jak tenhle film nakonec dopadne,jen doufám že to nakonec nebude Found Footage

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.