pátek 20. března 2015

Hra o trůny 5. série: Jaké jsou první reakce na první epizodu páté řady?

Hra o trůny měla ve středu světovou premiéru (nikoliv na HBO samozřejmě), které se zúčastnili novináři - a tady jsou jejich první reakce, které se v podstatě shodují. To znamená: začátek páté řady nabízí jak je zvykem dost nahoty, ale gore-fest nás zjevně čeká (opět jak je zvykem) až v pozdějších epizodách. Nicméně i přesto jde o jeden z odvážnějších startů a především - je z něj cítit, že tvůrci vykročili směrem k závěru. Pátá partie je zkrátka rozehrána tak, že postavy odkrývají některé své překvapující stránky a jejich kroky budou zjevně směřovat k tomu, že jejich cesty se možná už v této sérii osudově protnou.

SOUVISEJÍCÍ: Trailer: Hra o trůny - Chtěli byste novou upoutávku na fantasy hitovku od HBO? Tak prosím, tady je

The Guardian:  "Nechybí všechny prvky, které z Game of Thrones notoricky známe, od neskrývané nahoty až po okamžiky neočekávaného násilí... Pozoruhodně sebejisté otevřené série, které pracuje i s humorem a tempem  a ukazuje, jak bezpečně a sebejistě se showrunneři David Benioff a Dan Weiss v tomto světě cítí - a jak rádi riskují."


Forbes: "Úvod sezóny, který vás chytne od samého začátku... Je to poměrně klidná epizoda měřeno standardy Hry o trůny - a rozhodně ve srovnání s krvavým finále 4. řady."

The Evening Standard: ,,Viděli jsme účelové i slavnostní popravy, pohřeb a probuzení... Tyrion a John Snow každý dostali nabídku na nečekané spojenectví, které může mít dalekosáhlé následky.. Hodně ňader a nahých zadků, ale méně krve a jiných tělních tekutin, které ale budou jistě prolity později... Nechybí ani slibované flashbacky..."

The Independent: "Není tu mnoho nových postav, ale místo toho několik starých postav odhaluje své nové stránky ... HBO nedávno naznačilo, že by chtělo Game of Thrones táhnou déle než umožňují knihy, ale zatím je v této sérii cítit spíš počátek konce (hry). Osudy postav a děje, které až dosud byly od sebe vzdálené, se totiž zjevně začínají prolínat."

Telegraph: "V podstatě to byla rozcvička, šachové figurky byly rozestavěny... Příjemně odvážné."

Jak vidno, máme se na co těšit. Hra o trůny vždy uměla v prvním dílu každé série dát dostatek silných impulsů k tomu, abychom cítili, že věci které přijdou, budou velké, ale zároveň skoro nikdy neotvírala tak, aby nás hned na začátku uzemnila. V tom tkví jedno z kouzel tohoto seriálu. Začíná se většinou zlehka, ale pak JEB...přijde devátý díl a rok se z toho sbíráme:-) Bude to tak i letos?

SOUVISEJÍCÍ: Hra o trůny: Autor knižní předlohy George R.R. Martin láká na pátou řadu

1 komentářů:

  1. Producenti jsou tak sebejistí, že si podle všeho nepotřebují zapamatovat věci, co byly v první řadě, Theonovi strýčci, proč je vůbec zmiňovali, když s nima nemají žádné plány? Nejhorší je, že opravdu považují průměrného diváka za dementa, který si nic nepamatuje.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.