pondělí 9. března 2015

Americký sniper přepsal rekordy roku 2014!

Nepředstavitelné se stalo realitou. Eastwoodův Americký sniper se dnes časně ráno stal po sečtení víkendových tržeb nejúspěšnějším filmem na americkém trhu za rok 2014. Celkem v USA utržil 337,2 milionu dolarů a porazil tím Hunger Games: Sílu vzdoru -1.část.  Tržby z posledních týdnů samozřejmě tento stav předznamenaly, ještě před pár měsíci by si ale něco takového asi netipoval nikdo.

SOUVISEJÍCÍ: Nejvýraznější válečné filmy nového tisíciletí


Společně se 163 miliony ze světa Bradley Cooper s Eastwoodem vystříleli celkem 500,2 milionu dolarů a zdaleka tím neskončili. Americký sniper se díky tomu stal nejúspěšnějším filmem Eastwoodovy i Cooperovy kariéry. Nejúspěšnější je Americký sniper překvapivě v Itálii (23,1 mil), následuje Velká Británie (20,5 mil), Francie (16,8 mil), Austrálie (15,1 mil) a Japonsko (12,2 mil).

Americký sniper je také 4. nejúspěšnějším filmem všech dob společnosti Warner Bros. na americkém trhu a nejúspěšnějším válečným filmem všech dob. Pro Bradleyho Coopera rovněž představuje třetí nominaci na Oscara v řadě za sebou. Zkrátka a dobře, tohle oběma pánům vyšlo. Zda zaslouženě, to je jiná otázka.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.