čtvrtek 26. února 2015

TOP 5: Největší filmoví vzteklouni - Těmhle dámám a pánům se nechcete postavit do cesty

Kolem některých osob je lepší chodit po špičkách a v žádném, ale opravdu v žádném případě je nerozhněvat. Pokud jsou totiž vzteklé, pak létají třísky. A nejen ty.

5. Alex Forrest (Glenn Close) v Osudové přitažlivosti (1987)

Není nic hrozivějšího než zhrzená ženská. O tom by mohl vyprávět hlavní hrdina thrilleru Osudová přitažlivost. Dan (Michael Douglas) si nezávazně užil s Alex. Nebylo to nic, čemu by přikládat větší váhu. Jenže druhá strana měla jiný dojem a jednoduše jí "hráblo". Když Dan nehodlal opětovat její city, tak propukl nefalšovaný teror zahrnující vše od pokusů o sebevraždu, až po terorizování Dana i jeho rodiny. Psychopatická slečna se neštítila zavraždit ani domácího mazlíčka a to se prostě nedělá. Není tak překvapením, že to pro ni neskončilo dobře. Zastřelila ji Danova manželka Beth (Anne Archer), když se Alex pokusila zabít nejdříve ji a pak Dana. Byl natočen i jiný konec, kdy si Alex sama podřízla krk a naplánovala vše tak, aby to vypadalo jako vražda, kterou spáchal Dan. Tohle finále se objevilo ve verzi pro japonská kina a také ve speciální edici filmu.

4. Neville Flynn (Samuel L. Jackson) v Hadech v letadle (2006)

Agent FBI Neville Flynn je na první pohled drsňák, ale nezdá se, že by byl extrémně velký vztekloun. Jenže i on má jen jedny nervy a když se ocitne v letadle, ve kterém si člověk nemůže ani otevřít přihrádku na zavazadla, aniž by na něj nevypadl had, tak i jeho pohár trpělivosti přeteče a začne to pořádné lítat. Za doprovodu ikonické hlášky: "To by stačilo. Už mám po krk těch zkurvenejch hadů v tomhle zkurvenym letadle," se tak rozzuří, že by hadi stáhli ocas mezi nohy, kdyby nějaké měli. Na běsnícího Samuela L. Jacksona je prostě radost pohledět.

SOUVISEJÍCÍ: IKONICKÉ FILMOVÉ HLÁŠKY
 
3. Nevěsta (Uma Thurman) v Kill Billovi (2003/2004)

Asi takhle, pokud střelíte do hlavy elitní vražedkyni, která se zrovna vdává a je ještě v jiném stavu, je jasné, že se, promiňte nám ten výraz, ale nedá se to říct jinak, nas*re. A v jejím případě to neznamená, že se bude mračit a pomlouvat vás za zády. Nevěsta volí trošku jiné metody. Napíše si seznam těch, kteří si zaslouží zemřít a pak po nich nekompromisně jde a doslova je seká na kusy. Nutno poznamenat, že máloco je tak děsivého jako rozzuřená ženská ve žluté kombinéze a s katanou v ruce.

2. Walter Sobchak (John Goodman) v Big Lebowski (1998)

Veterán z války ve Vietnamu Walter není zrovna kliďas. Vlastně patří k nejvzteklejším filmovým postavám vůbec. Kvůli každé ptákovině vytahuje zbraň a nemá velký problém s tím, ukousnout někomu ucho nebo rozmlátit auto. Jednoduše, není příliš moudré rozhněvat někoho, na kom zanechaly zkušenosti z války poněkud nepěkné následky v podobě mentální nevyrovnanosti.

1. Hulk (Eric Bana, Edward Norton a Mark Ruffalo) ve dvou sólových filmech a dalších projektech od Marvelu

Hulk je jednoduše čirou esencí vzteku. Přitom jeho lidské alterego Bruce Banner je takový milý hodný vědec, který vypadá, že by mouše neublížil. Jenže měl pech a byl zasažen gamma zářením, což vedlo k tomu, že se ve chvíli, kdy se rozhněvá, promění v monstrum nazývané Hulk. A čím vzteklejší je, tím více síly má. Mimochodem, přestože Hulk proslul svou zelenou barvou, tak původně byl šedý, aby neevokoval žádnou etnicitu. Ale protože nebylo snadné vždy trefit ten správný odstín šedi (asi jich bylo více než padesát), Hulk nakonec získal zelený nádech. Spolutvůrce Hulka Stan Lee poznamenal, že jako inspirace posloužil Dr. Jekyll a pan Hyde, ale také ho přirovnává ke Golemovi.

SOUVISEJÍCÍ: TOP 10: NEJLEPŠÍ VÝTVORY KOMIKSOVÉHO GURU STANA LEE

Kdo je podle vás největší vztekloun stříbrného plátna?

10 komentářů:

  1. Další reklama na Marvel, každý den něco. Už jen čekám, kdy budete zmiňovat Marvel článcích o českých filmech a seriálech.

    Ale napsat něco důležitého, třeba to, že Blomkamp se vykašle na Vetřelce 3 a Vzkříšení a další díl bude pokračováním dvojky to ne.

    Aspoň týden bez Marvelu, ano? Každý nepodstatný rozhovor s jejich herci zaručuje článek, to je fakt k smíchu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Článek o vetřelci se objevil až potom, co jsem napsal ten komentář, ač čas komentáře a článku tvrdí něco jiného.
      Každý den je nadsázka, nepochopit něco takového je dost vtipné :DDD
      Vlastně ne Marvel, spíš "Marvel" nebo Disney, ti vám nemusí nic platit, stačí, že vypustí sračku typu Guardians of Galaxy a vy jste z toho hotoví.
      Co třeba napsat článek o tom, jak je James Gunn uplakaný, že ta blbost nedostala Oscara, že si to zasloužila? To ne, to je negativní, že?

      A teď k tomuto článku, opravdu bylo nutné zmínit Hulka? Hulk=vztek, to je dané, neni potřeba dát ho na první místo, najde se určitě spousta jiných postav.

      Vymazat
    2. Aha, reklama. Protože Marvel nám přece platí takové peníze, že. Kromě toho, pokud vidím dobře, článek o Vetřelci vyšel. A "každý den něco". Jestli se nemýlím, je čtvrtek a více pozornosti Marvelu bylo věnováno až v tomto článku a to ještě rozhodně není celý o něm. A ano, vyšel jeden článek o Wolverinovi, který ale spadá od 20th Century Fox. A jen tak mezi námi, o komiksech se samozřejmě píše často, protože jsou prostě v kurzu a jestli se to někomu nelíbí, tak není naše vina. Ale rozhodně neignorujeme další témata (ono by stačilo se podívat na předchozí články a je zřejmé, že se píše i o mnoha jiných věcech, než jen komiksech). Ovšem rozhodně nehodláme přehlížet vyjádření herců a další info o komiksových tématech, jen proto, že někoho nezajímají. Píší o nich proslulé zahraniční servery, takže zřejmě tak nepodstatné nebudou.

      Vymazat
    3. No, když už jsme u toho, tak proto jsem také uvedl "každý den něco" v uvozovkách, abych potvrdil, že jde o nadsázku. I když, dovolím si tvrdit, že z vašeho vyjádření, milý diskutující, to zase tak pochopitelné není. A mimochodem, bylo by docela fajn, zjistit si fakta, než tu začnu vykřikovat. Například já jsem se několikrát vyjádřil v článcích, že Strážci Galaxie pro mě byli zklamáním, takže z nich asi tak hotový nejsem. A mám nahradit Hulka v přehledu nejvzteklejších postav, protože je to prostě dané, že Hulk je čirou esencí vzteku? Prostě a jednoduše, tohle jsou pro mě nejvzteklejší postavy, nebudu znovu vysvětlovat, že podobné žebříčky jsou vždy subjektivní a podle mě si Hulk prostě první místo zaslouží.

      Vymazat
    4. Neříkám přehlížet, to samozřejmě ne, ale co třeba to shrnout na konci týdne, jste schopni to udělat s DC, viz minule obrázek Aquamana a rozhovor Jareda Leta, jeden článek, paráda. Být to Marvel, tak je to na deset článků. To je posedlost.

      Ale abych nebyl jen negativní, o dalších článcích vím, líbí se mi.

      Vymazat
    5. To ale není o tom, zda jde o novinky týkající se Marvelu nebo DC. Jestliže se objeví v jeden den více komiksových novinek, tak to vkládám do jednoho článku (právě proto, aby to nevypadalo, že se píše jen o komiksech a na hlavní stránce nebyly tři články na toto téma najednou), pokud se objeví jen jedna, tak dostane samostatný článek (a je jedno, jestli jde o Marvel, DC atd.). Samozřejmě, může se stát, že v době, kdy napíši jeden článek, se ještě další komiksové zprávy nedostaly na světlo světa a jsou zveřejněny až za pár hodin, takže v daný den vyjde více článků o komiksech. Ale pokud je to možné, snažím se je dávat do jednoho. Opravdu se snažím vyhýbat tomu, že herec řekne dvě věty a vznikne o tom článek na tři odstavce :)). Na jednu stranu chápu, že komiksové tématiky mají někteří plné zuby, ale prostě adaptace komiksů vládnou filmovému světu, takže se neustále objevují zprávy na toto téma.

      Vymazat
  2. Chápu, že komixový filmy vydělávají, a tak mají zřejmě hodně fanoušků... takže se vám nedivím, že o tom tolik píšete. Ale řeknu Vám, že pro někoho, kdo ty filmový předělávky kreslených "pohádek":D úplně nemusí, je tahle stránka utrpení :D :D Články s titulním obrázkem nějaký nakreslený komixový postavy (a že jich jsou tuny) už mi doslova lezou krkem!!! Jak to tu už jeden čtenář psal, u Marvelu si někdo uprdne a vy o tom hned píšete... shrnutí oscarů zatím nikde (tím nemyslím vypsat vítěze)

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám Marvel moc rád. Kdo ne ať na tyhle stránky nechodí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prostě Čech, jak poleno, nemáš něco rád, tak to neřeš, vypadni. Já nemusím Marvel, ale zbytek stránky je fajn. Co s tím, když už Marvel vyskakuje všude? Nějaké návrhy? Dotaz jen na tohoto pána či dámu, když už byl tak chytrý.

      Vymazat
    2. Když vidíš v nadpisu článku nějakou zmínku o Marvelu tak ho neotvírej a ignoruj ho.
      Nechápu lidi, kteří si tady stěžují. Kdyby je to opravdu štvalo na nějaké komentáře by se vykalšlali a neřešili by to tak. Vždyť psaním komentářů jak je tě Marvel nebaví tak si to ještě zhoršuješ a připomínáš.

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.