neděle 8. února 2015

Návštěvnost kin: SpongeBob rozcupoval sci-fi novinku sourozenců Wachowských i Sedmého syna

Americká kina ovládla mořská houba.

Už podruhé se SpongeBob vydal do sálů kin, tentokrát v filmu, který kombinuje počítačovou animaci a reálné prostředí. A dařilo se mu. Projekt nazvaný SpongeBob ve filmu: Houba na suchu má na kontě hlavně pochvalné recenze, ale co je pro tvůrci určitě hlavní, odstartoval ve velkém stylu. Za první víkend získal 56 milionů dolarů. Hodně slušný začátek pro titul za 74 milionů dolarů.

Po šesti týdnech se musel s druhým místem spokojit velehit Americký sniper, který si aktuálně připisuje 24,17 milionů dolarů. Celosvětově zdolal hranici 350 milionů dolarů (rozpočet byl necelých 59 milionů).

Až na třetím místě začíná novinka sourozenců Wachowských Jupiter vychází. Finanční výsledky nejsou moc veselé. Náklady byly 176 milionů dolarů, premiérové tržby 19 milionů dolarů. Přičtěte si ne zrovna kladné recenze a je jasné, že další Matrix se nekoná.

Sedmý syn to projel na plné čáře

Slavit nemohou ani tvůrci fantasy Sedmý syn. V jeho případě jsou recenzenti ještě drsnější, než u Jupiter vychází. A navíc tržby za první víkend v amerických kinech jsou jen 7,1 milionů dolarů. Rozpočet byl 95 milionů. Tady se nám očividně nerodí začátek nové fantasy ságy.

5,37 milionů získal ceněný rodinný film Paddington, který je v žebříčku čtvrtým týdnem a zatím stačil posbírat více než 208 milionů dolarů.

Sci-fi Welcome to Yesterday bylo v minulém týdnu na dvojce, tentokrát se muselo spokojit s šestým místem a 5,33 miliony dolarů.

Kód Enigmy na svém

Na totožné příčce zůstalo historické drama Kód Enigmy. Navíc ani výrazně neklesly tržby. Přestože filmu ubylo 439 kin, zisky se snížily jen o 2,6 % na 4,88 milionů dolarů.

4,8 dolarů si připisuje komedie Dokonalý svědek s.r.o., jejíž tvůrci už si mohou vydechnout. Film stál 23 milionů, zatím utržil 58 milionů.

To producenti dramatu Black and White ještě rozhodně nemají vyhráno. Se započtením 4,52 milionů z tohoto víkendu jsou tržby 13,12 milionů dolarů. Film jich stál devět.

Na posledním místě skončil thriller s Jennifer Lopez The Boy Next Door. Získal 4,1 milionů a po třech týdnech v distribuci skončil na desítce.

Adaptace knižního bestselleru nebo skvělá komiksová adaptace?

Obáváme se, že vítěz tohoto duelu je předem jasný a docela nás to mrzí. Nechceme soudit nějaký projekt, aniž bychom ho viděli, ale už teď si dovolíme tvrdit, že film Padesát odstínů šedi zřejmě nebude tak zábavný jako Kingsman: Tajná služba. Právě tyto dva tituly zamíří do kin příští víkend. Recenze Kingsmana jsou v drtivé většině pochvalné, Padesát odstínů šedi zatím neměli novináři šanci zhlédnout.


2 komentářů:

  1. neslo by krome tohoto textoveho popisu trzeb uvadet i tabulkovou podobu? u nekterych polozek nejsou uvedeny celkove trzby. rad bych videl i takovy ucelenejsi prehled v tabulce. urcite nejsem sam ;-)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.