sobota 28. února 2015

Komiksové novinky: The CW chystá nový komiksový seriál. Kdo by si mohl zahrát hlavní roli ve Vráně? A Rudá Sonja našla scenáristu

AKTUALIZOVÁNO: K obsazení Supegirl přibyli dva zajímaví herci a jak velkou roli bude mít Aquaman v Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti?


Začneme novinkou, která je komiksová jen částečně, Rudá Sonja je sice i komiksovou hrdinkou, ale poprvé se objevila v knižní předloze Roberta E. Howarda. Komiksoví tvůrci z Marvelu pak převzali pouze jméno a vytvořili vlastní verzi rusovlasé bojovnice.  To ale teď není až tak podstatné, hlavní je, že po peripetiích, které má nový film za sebou, to vypadá, že bychom se přece jen mohli dočkat dalšího projektu o rázné válečnici.

Ten je v přípravách už sedm let a původně ho měl zaštítit Robert Rodriguez. Z toho ale nakonec sešlo a vypadalo to, že je Rudá Sonja u ledu. Nyní ale společnosti Nu Image a Millenium Films najaly Christophera Cosmose, aby napsal scénář. To je sice vystudovaný scenárista, ale zatím toho za sebou ve filmové branži příliš nemá. Jeho jedinou zkušeností je pozice asistenta produkce u filmu Arthur (2011).

To, kdo si zahraje hlavní postavu (původně to měla být Rose McGowan a poté se mluvilo o Amber Heard) se aktuálně neví. Stejně tak není jasné, kdo bude režírovat a kdy bude premiéra.

The CW zase komiksová

Stanice The CW hodlá dál navyšovat počet svých komiksových sérií. Na obrazovce se tak už prohání Arrow, The Flash, brzy se dočkáme iZombie a mluvilo se také o sólovce Atoma, kterého ztvárňuje Brandon Routh právě v Arrowovi. Ale teď se objevila zpráva, že televize připravuje rovnou novou týmovku.

Nebylo oznámeno, o jakou grupu půjde, ale už víme, kdo si zahraje hlavní postavy. Bude to právě Brandon Routh (Atom v Arrowovi), dále Victor Garber (doktor Martin Stein ve Flashovi), Wentworh Miller (Captain Cold ve Flashovi) a Caity Lotz (Canary v Arrowovi).

Otázkou ale je, zda si Caity zopakuje roli Sary Lance/Canary, protože asi víte, jaký byl osud této postavy v Arrowovi.

Spekulace mluví o tom, že by mohlo jít o adaptaci komiksu The Brave and the Bold, který začal vycházet v roce 1955 a působili v něm hrdinové jako právě Black Canary (Caity ale ztvárnila Canary, bez dodatku Black) i Atom. Bylo také řečeno, že se dočkáme tří důležitých postav z komiksů od DC, které se ještě v televizním seriálu neobjevily.

Seriál dorazí na obrazovky pravděpodobně už v příští mezisezóně. Jeho tvůrci budou Greg Berlanti, Marc Guggenheim a Andrew Kreisberg, tedy tým, který stojí za Arrowem (Greg a Andrew pak také za Flashem).

Nový představitel hlavní postavy ve Vráně?

Stejně jako Rudá Sonja, ani nová verze kultovní Vrány to nemá snadné. Jako na běžícím páse se u ní střídají herci i tvůrci. Naposledy přišel projekt o představitele hlavní role Lukea Evanse.

Ale zřejmě byla nalezena náhrada a to Jack Huston (Impérium - Mafie v Atlantic City). Právě on by mohl ztvárnit roli Erica Dravena, který se vrátí ze záhrobí, aby pomstil smrt sebe a své milované.

Zatím to vypadá, že režírovat filmovou adaptaci potemnělého komiksu bude Corin Hardy, který dosud sbíral zkušenosti hlavně jako režisér videoklipů. Datum premiéry není jasné, ale natáčení by mělo začít ještě tento rok.

Dva nováčci v obsazení Supergirl

Seriál Supergirl stanice CBS už našel představitelku hlavní role i některých dalších (více o obsazení) a nyní k nim přibyli další dva herci.

Konkrétně jde o Davida Harewooda, který ztvární Hanka Henshawa. V komiksové předloze se z něj stane Cyborg Superman, ale zda k tomu dojde i v seriálu, to není jasné. Ale pokud k tomu dojde, tak ne hned, protože Hank je popisován jako bývalý agent CIA, který nyní vede oddělení, které se vypořádává s mimozemskými hrozbami.

Druhým přírůstkem je Chyler Leigh. Ta si vezme na starost postavu jménem Alexandra Danvers, což je doktorka a sestra hlavní postavy.

AKTUALIZACE: Nově bylo oznámeno, že v seriálu uvidíme (v zatím blíže nespecifikovaných rolích) dva další herce a jde o docela překvapivá jména. Prvním z nich je Helen Slater, která si zahrála ústřední roli ve filmu Supergirl z roku 1984. Druhým přírůstkem k obsazení je Dean Cain, kterého si jistě pamatujete jako Clarka Kenta/Supermana ze seriálu Superman.

AKTUALIZACE: KOLIK PROSTORU DOSTANE AQUAMAN V BATMAN V SUPERMAN: ÚSVIT SPRAVEDLNOSTI

Než se postava Aquamana (Jason Momoa) předvede v týmovce Justice League (2017) a vlastní sólovce (2018), objeví se v Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti. Ale jak výrazný part bude Aquaman ve filmu mít? To naznačil jeho představitel:

"Je to Batman a Superman. Není to můj film. Je to poprvé v historii, co se oba objeví společně v jednom filmu a já jsem nadšený z toho, že je tam oba uvidím... Justice League je ještě docela daleko. Ale těším se na to. Henry je zlatíčko. Ben je drsňák. Těším se na to, až budeme všichni natáčet Justice League."

Momoa dál k plánům týkajícím se filmů na motivy komiksů od DC dodal:

"Určitě je tu plán pro celé toto universum, které Zack Snyder buduje a je úžasné být jeho součástí. Myslím, že vše, co vidíte, vše, co je vytvářeno, je vytvářeno s tím, že to má účel skrytý za oním celým plánem... To je na Zackovi skvělé. Nechceme to pouze přetvořit, ale on má úplně nový nápad, jak by měl Aquaman vypadat a já jsem opravdu poctěn, že si ho zahraji... A těším se, až to svět uvidí."

Určitě vám také neunikla fotografie, na které se Aquaman objevil v celé své kráse:

"Tutlal jsem tohle tajemství dlouhou dobu. Zack mi zavolal a řekl, ´Zrovna zveřejňuji ten obrázek.´ Je to prostě génius a já ho až k smrti miluji. Poslal mi to, když jsme zrovna sestříhavali věc, na které teď pracuji a my jsme z toho všichni vyšilovali. Bylo prostě úžasné sledovat, když to bylo zveřejněno."

A jako bonus na konec pohyblivý plakát k sérii stanice Netflix Daredevil.



Myslíte, že The CW potřebuje další komiksový seriál?

4 komentářů:

  1. Arrow taky není Green, takže bych u Canary "Black" nějak neřešil... Nicméně doufám v regulérní návrat Caity Lotz!

    OdpovědětVymazat
  2. James O'Barr je AUTOR Vrány, NIKOLI postava :(

    OdpovědětVymazat
  3. Copak to ještě nikomu nedošlo? Vrána je klenot na který se nesahá. ÚŽASNÝ komiks Úžasný první film a ÚDĚSNÁ pokračování.

    R.I.P. Brandon Lee

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.