pondělí 2. února 2015

Chtěl by George Lucas natočit další vědeckofantastický projekt a co si myslí o novodobých filmech?

Tvůrce Star Wars promluvil o nablýskaném světě filmu.

George Lucas je sice v "důchodu", ale to neznamená, že by se k filmové tématice nevyjadřoval. Je známo, že ne vždy byl s tím, jak to v Hollywoodu chodí, spokojen. To potvrzují i jeho nová vyjádření, která pronesl na akci Sundance Film Festival.

Nejdříve návštěvníky zaskočil odpovědí na otázku, zda by chtěl natočit ještě nějaký sci-fi projekt:

"Popravdě se o vědeckou fikci nezajímám."

To bylo samozřejmě vnímáno jako vtip, přece jen, těžko si představit, kde by tento žánr byl, nebýt Lucase a jeho Hvězdných válek.

Následně se George pozastavil nad tím, jak jsou na tom současné hollywoodské filmy:

"Podívejte se například na to, kolik vystříkne krve, když někdo dostane ránu. Je to více a více cirkusové, než aby šlo o samotnou podstatu filmu. Často jsem z toho obviňován i já. Ale když se podíváte na Hvězdné války, co se v nich děje, tak jde hlavně o jádro filmu a ne o cirkus kolem."

A jak vzpomíná Lucas na své začátky, kdy chtěl být původně dokumentárním kameramanem?

"Studia začala s režiséry jednat jako s instalatéry. Prostě jako s někým, koho si najmou, aby jim natočil film. A já toho nechtěl být součástí. Nechtěl jsem se zabývat pravidly. Chtěl jsem natočit něco zábavného. Vyrostl jsem v době, kdy se nevěřilo nikomu, komu bylo více než 30 a já tomu stále věřím."

Režisér poté dodal:

"Spousta humbuku kolem nových technologií je přehnaná. Já jsem sice začal jako někdo, kdo se příliš nestaral o příběh, ale nyní jsem někdo, kdo mu věnuje více pozornosti."

Je zajímavé, že se mu příliš nelíbí "nablýskanost" dnešní filmové tvorby, hlavně, když prodal svou firmu Disneymu, který si na velkolepost potrpí, ale je pravda, že i když jsou Hvězdné války obrazově velmi přitažlivé, obsah v nich nehraje druhé housle.

Chtěli byste, aby George natočil další sci-fi film?

6 komentářů:

  1. Myslím že Lucas už nemá co nabídnout filmovému světu. Jen se modlím aby nově hvězdné války nebyli takovým debaklem jako tehdy SW I.

    OdpovědětVymazat
  2. Lucas se nahodou jednou zazaril a od ty prd.At si klidne toci,ale bude to srajda.

    OdpovědětVymazat
  3. Mě dostává jak každy pořád zminuje at jde do pr**** a většinou to je díky prvnímu dílu star wars nebo přímo Jar Jarovi ,přitom to je podle mě člověk ,ke kterýmu by měl mít člověk respekt za to co dokazal a kam posunul kinematografii....

    OdpovědětVymazat
  4. Ne. Jeho idea scifi se mi nelíbí a mám dojem že jakmile dostane volnou ruku tak to za moc nestojí . Původní Hvězdné války byly z velké části týmovým projektem kam přispíval vezualizací celý kolektiv, kdežto Ep 1 je jeho dítě a je to na tom vidět.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.