neděle 22. února 2015

Avengers: Age of Ultron - Mark Ruffalo promluvil o své roli Hulka

Hulk Smash!


Není to zase tak dlouho, co Mark Ruffalo převzal roli Bruce Bannera/Hulka, ale fanoušci ho přijali vcelku dobře, žádné velké protesty před ústředím Marvelu se nekonaly. A tak se Mark představí jako zelený obr i v Avengers: Age of Ultron (2015).

Právě na natáčení tohoto komiksového spektáklu ho odchytili redaktoři Empire a začali ho bombardovat otázkami o jeho roli:

"Myslím, že od minula trochu vyzrál. Více se na celou tu věc aklimatizoval, na to, že je členem týmu. Myslím, že se více cítí jako jeho součást. Ale tentokrát jsou Avengers více zaměření na postavy. Jdou více do hloubky každé postavy. S.H.I.E.L.D. dál nefunguje, takže se příliš času nevěnuje záležitostem kolem něj."

Jedna z věcí, která fandy zaujala na traileru k Avengers: Age of Ultron, byl střet Hulka a Iron Mana v brnění nazvaném Hulkbuster. I k tomu má Mark co říct:

"Hulk je tak trošku divoká karta. Je neřízená střela týmu. Je spíše taková atomová bomba. Můžete odhadovat, co udělá, ale nakonec to může být naprostý opak. Samozřejmě tak ostatní očekávají, že se to jednoho dne může zvrtnout a ono se to zvrtne. A oni jsou připraveni. Ovšem, Bruce připravil plán. Přestože můžete mít pocit, že to Bruce zvládá, díky jeho ´jsem neustále rozzuřený´ a s tím, že se dokáže přeměňovat podle potřeby - mám pocit, že v něm je stále určitá část, která tomu a sobě úplně nevěří. Dochází tu ke střetu dvou jeho já, která jsou uvnitř něj. Samozřejmě, že se obává toho, že ho Hulk jednou ovládne, uvězní ho, nedovolí mu vrátit se do původního stavu. A o tom ví i Hulk. Ale Hulk zatím dovoluje, byť nerad, přeměnit se Bruceovi zpět. Kdoví, kam to v budoucnu vše povede, ale stejně jako Bruce dokáže vnutit svou vůli Hulkovi a existovat uvnitř něho, když zuří, tak Hulk se také vyvíjí a dokáže vnutit svou vůli Bruceovi. To může vést k divokým věcem. Právě pro ně teď budujeme základy. Bude zajímavé, jak se to bude vyvíjet v dalším filmu o Hulkovi."

Pokud jde ale o sólovku, tak si je herec vědom toho, že je to tenký led s ohledem na to, jak dopadly předchozí dva filmy, které si nevedly až tak excelentně:

"Je to docela oříšek. Obvykle sledujete chlápka, který dělá věc, kterou dělat nechce, ale vy chcete, aby ji prováděl. A není snadné vydržet to dvě hodiny. A já nevím, kolikrát je možné použít stejný recept, ale Hulk dospívá a mezi ním a Brucem se rodí zajímavá dynamika. A kromě toho, počítačové efekty jsou také výrazně lepší. Dají se zvládnout skvělé věci, můžete vytvořit něco, co si nezadá se skutečnými hereckými výkony. Pracuji s Andy Serkisem a on ukázal, co vše se dá udělat a jak pracovat na své postavě. Je to pro mě velmi vzrušující, protože můžu dělat, cokoliv mě jen napadne, samozřejmě s pomocí týmu lidí."

O další sólovce se mluví už docela dlouho, ale zatím se do toho Marvel zrovna nežene. Ale dá se očekávat, že dříve nebo později (spíše později) se Hulk dočká.

A než tomu tak bude, můžete si Bruce a jeho zuřivé alterego užít v Avengers: Age of Ultron, kteří dorazí do kina 30. dubna.

Který představitel Bruce Bannera je vaším nejoblíbenějším?

2 komentářů:

  1. Eric Bana byl nejlepsi Bruce Banner.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím můžu nesouhlasit, nejlepší Bruce byl Norton, ale Ruffalo je nejlepší Hulk.

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.