středa 7. ledna 2015

Test seriálů 2014/2015: Galavant - Vtipná muzikálová záležitost nebo neskutečný kýč?

Je to šílené. V dobrém nebo ve špatném slova smyslu?

Základní informace

Název: Galavant
Datum premiéry: 4. ledna 2015
Žánr: Fantasy/muzikál/komedie
Stanice: ABC

Kdo za tím stojí

Tvůrci: Dan Fogelman (Na vlásku)
Hrají: Joshua Sasse (Galavant), Timothy Omundson (král Richard), Vinnie Jones (Gareth), Mallory Jansen (Madalena) a další

O co jde?

Proslulý hrdina Galavant žiješ šťastně se svou milovanou Madalenou. Jenže ta se zalíbí králi Richardovi, který ji unese. Galavant se ji samozřejmě pokusí zachránit, ale Madalena dá nakonec přednost slávě a bohatství před pravou láskou. Po roce ale dostává její ex šanci pomstít se Richardovi.

Klady

Seriál se vůbec nebere vážně. Je prošpikován humorem a nadhledem, záměrně servíruje jedno klišé za druhým a buď si z nich utahuje nebo je staví na hlavu. Velmi sympatické je také obsazení, které si ze sebe umí dělat legraci. Pokud jde o hudební čísla, tak se jedná spíše o takové "rýmovačky", než velkolepá pěvecká čísla, ale díky zábavným textům a hercům, kterým rozhodně nechybí komediální nadání, jsou stejně, ne-li více zábavná, než velkolepá muzikálových vystoupení z konkurenčních (i když to není úplně správné slovo, těžko hledat na obrazovkách něco podobného) projektů.

Zápory

Humor je oním typem srandy, kterou si buď zamilujete nebo si budete ťukat na čelo a nechápat, co je na tom vtipného. Z mého pohledu seriálu šikovně balancuje na hranici trapnosti, ale dokáži si představit, že pro některé bude daleko za ní. Seriál také působí docela lacině. Nečekejte příliš velkolepou výpravu.

Sledovat či nesledovat?

Pokud máte smysl pro humor, fandíte nadsázce a sladké filmové/televizní muzikály a pohádky vám lezou krkem, tak tohle je pro vás to pravé ořechové.

Verdikt:

Svižný seriál, který si trefně utahuje jak z pohádek a muzikálů, tak sám ze sebe. Muzikálová čísla nejsou nikterak velkolepá, ale jsou velmi vtipná. Příjemné je i obsazení, především pak hlavní hrdina Galavant. Nejde asi o projekt, který sedne každému, ale pokud mu přijdete na chuť, budete se bavit skoro královsky. Seriál je ptákovina a vůbec se za to nestydí. Ostatně, není za co.

Hodnocení: 8/10

4 komentářů:

  1. Dik za recenzi...prisla presne vcas, mam stazeny prvni 2 dily a jeste jsem nevedel a nevedel jestli jo a nebo radsi ne

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snažím se :). Tak snad vám to sedne :)).

      Vymazat
    2. Sedlo! dil 2 byl o dost lepsi nez dil 1... u finale Joust turnaje jsem umiral smichy :-)
      A potesil John Stamkos...

      Vymazat
    3. Druhý díl rozhodně nezklamal :D.

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.