středa 7. ledna 2015

Téma: Největší filmová zklamání roku 2014 podle redakce Gorilly

Jsou filmy, na které se člověk těší a dělá správně, protože jsou skvělé. A jsou filmy, na které se člověk těší a nakonec odchází z kina zklamaný, protože se nedočkal ani zdaleka tak skvělé podívané, jak doufal.



To se samozřejmě přihodilo i nám. Které projekty pro nás byly nepříjemným rozčarováním, přestože jsme původně věřili, že nás oslní?

Lukáš Franta

Mizerným filmům se vyhýbám, ale rozhodně mě zklamala Godzilla, kterou jsem na DVD ani nedodíval. Z mého pohledu silně přeceňovaný a dramaturgicky nezvládnutý film, ve kterém Bryan Cranston nosí tak epicky špatnou paruku, že nic okolo se nedá brát vážně. Nuda a šeď, nechápu tu záplavu pozitivních recenzí.


Jan Liška


Obrovské zklamání. Tvůrci dali až moc prostoru nevýrazným mladým nováčkům, akce stála za starou belu a vůbec byl ten film takový nevyvážený. Nejvíc mu ale srazila vaz nižší přístupnost, kvůli které se nekonala očekávaná jatka, ale jenom bezzubá dětská blbinka. Film zachraňoval jenom Mel Gibson jako správně mrazivý záporák a ukecaný Banderas.


Jan Lysý
 
V první řadě upozorním, že ani jeden film, který uvedenu, nepovažuji za špatný. Jen jsem prostě očekával mnohem více, než jsem nakonec dostal. To ale neznamená, že jde o propadáky, to v žádném případě.
 
Godzilla (recenze)

Tady se přikloním k Lukášovi. Upřímně mi také uniká, proč je Godzilla tak opěvovaná. Lidští hrdinové jsou propracováni minimálně a velkolepých scén je málo a ještě často ve stylu "méně je více" (což mi ale do filmu o Godzille nepasuje). Je toho dost, co mě na Godzille zklamalo a raději se vrátím k japonským originálům s papundeklovými kulisami.
 

Podobný případ jako Ženy sobě. Američtí diváci a kritici pěli chválu a já vůbec netuším proč. Sousedi mi přišli z 80 % trapní a z 20 % zábavní, což není dobrý poměr, několik zábavných scén z traileru se ve filmu nakonec neobjevilo, potenciál sympatického hereckého obsazení nebyl zdaleka využit, no rozhodně jsem se neválel smíchy po zemi.
 

První díl je má srdcovka, takže jsem napjatě, ale s obavami očekával, jak dopadne "pokračování". Bohužel mě zklamalo. Souboje na moři mi přišly jednotvárné, některé momenty byly zbytečně přepálené a není mi už 15 let, aby mi ke štěstí stačila odhalená prsa Evy Green. Sullivan Stapleton je sice sympaťák (i kde to není Gerard Butler), ale ani to nestačilo, abych si druhou "třístovku" užil.

"Čestná" zmínka

Tímhle asi dost lidí naštvu, ale zklamaný jsem byl i ze Strážců Galaxie (recenze). Neberte mě špatně, bavili mě, ale ne tolik, jak jsem po té vší chvále slyšet. Trošku jiný přístup, než jsme u marvelovských filmů zvyklí, mě potěšil, ale vtípků a popukulturních narážek bylo méně, než jsem čekal, akčních scén také a finální souboj s Ronanem byl dost odbytý. Možná jsou Strážci Galaxie nejoriginálnější marvelovkou, ale pro mě rozhodně ne nejlepší. Ale ještě jednou upozorňuji, že Strážci jsou zábavný film, v žádném případě špatný. Jen jde o projekt, který prostě nenaplnil má očekávání. Ale to bude hlavně tím, že je všechny ty pozitivní recenze a nadšené názory vyhnaly do nebeských výšin.
 
Který film z letošního roku byl pro vás největším zklamáním?

8 komentářů:

  1. Zklamání roku 2014? Hobit 3 a Interstellar. První film totálně sprznil střih a druhý dementní scénář.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě Hobit nezklamal. Čekal jsem s obával se, že to nebude úplně ono.

      Vymazat
    2. sohlasim, Hobbit nezklamal. Uz prvni dva filmy byly dost slabe a o nicem, takze jsem to stejne cekal i od tretiho, coz jsem dostal. Interstellar zklamani bylo. Bylo tam az moc nesmyslu a cely to bylo takovy nedodelany. Od Nolana jsem cekal vic

      Vymazat
  2. A u me zase uplne naopak. Nej film Interstellar,uzasna hudba,uzasny vizual i triky,scenar a hlavne ten konec filmu me total dostal. Godzilla se mi taky moc libila,vsadili spise na strach z neviditelneho, neco podobneho si pamatuji z dob Celisti,ale naprosto me odrovnalo jak perfektni triky a jak prekrasne byla udelana. Jinak mirne zklamani byly pro me Strazci,jako jo vizual pekny,tresnicka na dortu v podani Kacera Howarda na konci me pobavila ;-),ale jinak nic z ceho bych se posadil na prdel,asi fakt vysoke ocekavani.

    OdpovědětVymazat
  3. Největší zkamání Hobbit...

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.