pondělí 26. ledna 2015

RECENZE: Všechny moje lásky - Prima je na půli cesty ze tmy


Jak se jí povedl nový seriál?


Televize Prima se může pochlubit mnoha věcmi, ale dobře natočenými seriály jen těžko. V poslední době se jí podařili jen Vinaři s výborným vizuálem. To už bylo samo o sobě v domově Cest domů a Svateb v Benátkách celkem příjemné překvapení. A podobné to je s novým kouskem jménem Všechny moje lásky.

Nevídaná kvalita 

Je to sice trochu zvláštní, když se musím divit, že moderní komerční televize v 21. století, dokáže natočit po technické stránce povedený seriál, ale je to tak. Kredit celému produkčnímu týmu nového seriálu upřít nemohu. Na české telenovelové poměry se Všechny moje lásky pyšní filmovou kamerou, nečekaně nepapundeklovými interiéry i velkým množstvím extreriérů. Je vidět, že Prima do nového projektu pořádně zainvestovala.

Pochvala patří i postprodukci, v níž byla do scén přidána skvělá hudba - přímo zkomponovaná pro seriál i songy zahraniční produkce. A opomenout nemohu ani dobré režisérské nápady, které se projevují například v sms a chatech psaných přímo na obrazovce a také v barevně zajímavě zpracovaných flashbacích. Kreativnímu týmu se podařilo do seriálu z české produkce dostat zahraniční trendy, a to je moc dobře.

Obsah pokulhává

Bohužel nastavenou kvalitativní laťku nedokázal přeskočit scénář Rudolfa Merknera. Nechápejte mě zle, dialogy jsou na vztahový seriál dobré. Problém je se samotným obsahem seriálu. Dějová linie s bývalými láskami hlavní hrdinky ještě dokáže obstát. Vše okolo je ale pohou koncentrovanou nudou, ze které vám po dvaceti minutách klesají víčka. Všechny ty nevěry, hádky, intriky i vykreslení jednotlivých charakterů působí příliš tuctově, nezajímavě. Pokud si tedy v podobných tématech přímo nelibujete, budete se zřejmě nudit. Něco dít (čili je to akčnější) se začne asi až po dvou hodinách stopáže prvního nafouknutého dílu, což nestačí. A i tak je to stav pouze přechodný. Pak to zase spadá do kategorie vztahové nudy.

Zásadní problém mám tedy s tím, že se jedná jenom o kvalitně zpracovanou telenovelu, jejíž forma fatálně převyšuje obsah. Je to škoda, jelikož i herci si zřejmě užívají fakt, že nemusí hrát v obvyklém papundeklu, a podávají tak vcelku nadprůměrné výkony. Veronika Žilková je sice daleko lepší v komické poloze než v té dramatické, ale v rámci možností vám postačí.

Verdikt

Zcela upřímně, Všechny moje lásky předčily má očekávání ohledně kvalitativní stránky seriálu. Obsahově to ale je zase jenom tuctová telenovela s klasickými zápletkami i postavami. Kdyby to bylo jenom na mně, tak bych Láskami nahradil ve sledovanosti upadající Cesty domů a společně s nimi bych z programu vyškrtnul i Svatby v Benátkách. Jejich místa mohou s přehledem zaplnit podobné seriály. Po obsahové stránce sice nepřekvapí, ale aspoň vše balí do líbivého a moderního kabátku. Pokud tedy hledáte novou telenovelu, která zpracováním nepřipomíná "vztahovky za totáče", měli byste Všechny moje lásky zkusit.

Hodnocení: 6/10

Co na nový seriál Primy říkáte vy? Dáte mu ještě šanci?
Foto: TV Prima

6 komentářů:

  1. Já nevím, viděl jsem to a bylo to na jednu stranu dívatelné ale na druhou stranu, to bylo dost pomalé a žádná vdova rok po svatbě by nehledala chlapa, protože by měla ještě moc bolavé srdíčko.. A nechápu proč tam byla obsazena neherečka Bočanová!! Tá hrát fakt neumí, ale paní Žilková překvapila.. uvidíme co bude za měsíc, podle dvou dílu se nedá hodnotit serial!

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem si tuto recenzi ráda přečetla, ale ani tak se na to dívat nebudu, protože asi bohužel pro mě je dost klíčové to, kdo tam hraje. A tak jak se nedívám skoro na nic s Nicol Kidman ( vedlejší role tak nějak přežiju, ale jak je ta osoba v hlavní roli, nekoukám), tak nemám ráda paní Žilkovou (ve Vyprávěj naštěstí hraje vedlejší postavu, tak to dám) a tudíž mě to naprosto odrazuje od toho se na to koukat. A navíc nemám ráda ani Zoubkovou, takže smůla pro mě. A nezachrání to ani Roman Vojtek. Ale aspoň mám ušetřený čas na jiné věci.

    Katynka

    OdpovědětVymazat
  3. Nechápu to - na půli cesty ze tmy! Prima se sama přiznala, že na podzim chce vysílat ČSMT a podobné sračky. Točí jen samé seriály po vzoru Tn Novy, Markízy.. mně už to nebaví, se na to dívat ani omylem. V.Žilkovou nesnáším vůbec, ani Bernátkovou a Bočanovou už vůbec né. Žilková je uječená, protivná herečka, která hrát neumí, kdoví kde a ským souložila na Damu aby mohla mít pozici Herečka..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ČSMT kvalitou na úrovni zahraničních Talentů je právě to, co Primu zas vynáší na první místo z našich TV, zatímco u seriálů je spíš dole. Show dělá skvěle a jestli ti reality show přijdou jako sračka, tak jsi trochu zaspal dobu. Ono už toho moc jinýho vysílat nejde a většina lidí preferuje realitu v podobných pořadech než napsané nudné české seriály. Krom toho, všechny televize s českými vztahovými seriály točí po vzoru Primy, která s tím u nás přišla jako první. Takže koment trochu mimo.

      Vymazat
  4. Jako oddechovka dobrý, Veronika Žilková jako obvykle živelně výborná. Ale budu šťourat do scénáře - kdo si jen tak může otevřít lékárnu??? Žiju v domnění, že tam má být graduovaný magistr, který/á kromě prodeje přípravku jako rohlíku má taky povědomí o lécích a jejich náhradách, přípravě léku na předpis laboratorně atd. atd. Že on Merkner zase bohorovně přehlédl realitu? Btw, co by asi udělala paní místostarostka svým "oblíbeným" sousedům, když hledá sebemenší chlup na soužití:-(

    OdpovědětVymazat
  5. Úžasný seriál,odreaguji se u něj,jen škoda že tam nemá větší prostor paní Švormová,tu miluju!!!MARCELA

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.