neděle 4. ledna 2015

Návštěvnost kin: Žena v černém Hobita nevyděsila

"Nudný" víkend v amerických kinech.

Tentokrát se v USA nekonala žádná větší překvapení. Nabídka novinek byla skromná, premiéru měl jediný film, takže není šokem, že se na jedničce udržel Hobit: Bitva pěti armád (recenze). Stačilo mu k tomu pouhých 21,91 milionů dolarů. To je o 46,5 procenta méně, než o minulém víkendu. Aktuální celosvětové tržby jsou skoro 680 milionů dolarů.

Ani na dvojce nedošlo ke změně, zůstala na něm filmová adaptace muzikálu Čarovný les, která si odnáší 19,07 milionů dolarů.

Ne, ne, ani na bronzové pozici se nekoná střídání. Udrželo se na něm životopisné drama Angeliny Jolie Nezlomný. Zisky jsou ve srovnání s minulým víkendem o 40 % nižší, konkrétně jde o částku 18,36 milionů dolarů.

Horor straší na čtyřce

Jediná novinka v širší distribuci, horor Žena v černém 2: Anděl smrti, začíná na čtvrtém místě. Recenze nejsou nic moc, ale tržby špatné nejsou. 15,15 milionů dolarů pro horor za 7,75 milionů dolarů, to jsou pěkné počty. I když jednička startovala se skoro 21 miliony.

14,45 milionů si připisuje třetí Noc v muzeu s podtitulem Tajemství hrobky. Celosvětově se film blíží k hranici 138 milionů dolarů.

Dobře hodnocený muzikál Annie skončil ve třetím týdnu od premiéry na šestém místě s 11,4 miliony dolarů.

Kód Enigmy stoupá

Kritiky velmi dobře přijatý Kód Enigmy si polepšil o jednu příčku, z osmičky se vyhoupl na sedmičku. A to mu k dobru bylo přidáno jen 7 kin. Aktuální tržby 8,11 milionů dolarů.

7,7 milionů patří Hunger Games: Síla vzdoru 1. část. Adaptace knižní předlohy se chlubí už více než 695 miliony dolarů celosvětově.

Drama The Gambler se nedočkalo vřelého přijetí od kritiků a diváci také nejeví až tak velký zájem, protože film klesl ve druhém týdnu až na deváté místo. Získal 6,3 milionů dolarů.

Na konci je animovaný film od Disneyho Velká šestka, který si polepšil. Původně byl na jedenáctce. Patří mu 4,82 milionů dolarů a celkově pak skoro 380 milionů dolarů.

Příští týden jen Liam Neeson

Ani následující víkend nebude zrovna bohatý na premiérové filmy. Jedinou novinkou v širší distribuci bude 96 hodin: Zúčtování. Tak snad trojka napraví sérii reputaci po nemastné neslané dvojce.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.