neděle 18. ledna 2015

Návštěvnost kin: Americký sniper si to dává, je rekordní. Hacker naopak propadl

Skvěle hodnocený Americký sniper nejen, že zaujal kritiky, ale diváci div nezbořili kina, aby se na něj mohli podívat.

Clint Eastwood si může oddechnout. Jeho předchozí projekt Jersey Boys (2014) moc parády nenadělal, ale Americký sniper mu napravil reputaci. Nejen, že je nominován na šest Oscarů (přehled nominovaných), ale také se stal rekordním. Z kin si totiž odnáší 90,21 milionů dolarů, což je nejen nejúspěšnější lednový "otvírák" všech dob, ale také nejúspěšnější zimní premiérový víkend a druhý nejlepší víkend pro film s přístupnosti R. Holt trefa do černého.

Druhé místo patří komedii Dokonalý svědek s.r.o.. Film se musel spokojit s 21 miliony, ale to není špatné číslo s ohledem na ne zrovna oslňující kvalitu a na to, že projekt vyšel jen na 23 milionů dolarů.

Na trojce je také novinka a to naopak chválený rodinný film Paddington, který si z premiérového víkendu odnáší 19,29 milionů dolarů.

96 hodin rychle slétlo dolů

Jednička minulého týdne 96 hodin: Zúčtování musela před novinkami sklopit uši a spokojit se s bramborovou medailí a 14,05 miliony dolarů. To je o 64,2 % méně, než o minulém víkendu.

8,3 milionů dolarů patří Selmě, kterou také recenzenti "plácají po zádech". I její tvůrci mají šanci zabodovat během udílení Oscarů.

Taktéž další pozici obsadil jeden z horkých favoritů na nějakého toho zlatého holohlavce. Řeč je o Kódu Enigmy, kterému na účtu přibylo 7,19 milionů dolarů.

Zazpíváme si nebo snad pozabíjíme pár skřetů?

Pozitivními názory se chlubí i muzikál Čarovný les, který se tentokrát musel spokojit s 6,54 miliony dolarů.

4,86 získal Hobit: Bitva pěti armád (recenze), což sice není žádná sláva, ale film už má na kontě více než 792 milionů dolarů celkově.

Druhý režisérský počin Angeliny Jolie Nezlomný je na předposledním místě s 4,27 miliony dolarů.

Nevalně dopadla novinka Hacker, která nejen, že nezaujala novináře, ale začíná s pouhými 4,03 miliony dolarů při nasazení do 2 567 kin. To není zrovna excelentní výsledek.

Johnny zase ztřeštěný

Nabídka během příštího víkendu bude příjemně rozmanitá. Své si užijí fandové animáčů a to díky filmu Strange Magic.

Zkrátka nepřijdou ani fandové Johnnyho Deppa, který bude křepčit v Mortdecai: Grandiózní případ. Tak schválně, jestli diváci uslyší na další "praštěnou" postavu nebo už toho mají plné kecky.

Poslední novinkou je thriller The Boy Next Door s Jennifer Lopez. Jsme docela zvědaví, co se z toho vyklube. 

2 komentářů:

Děkujeme za Váš názor.