sobota 3. ledna 2015

Kráska týdne: Mila Kunis - Ukrajinka, která okouzlila Ameriku

Slečna, která má kukadla jako zrcadla a navíc herecký talent.

Mila, rodným jménem Milena Markivna Kunis, se narodila v roce 1983 na Ukrajině, ale už v sedmi letech se s rodinou přesunuli do Los Angeles (důvodem bylo to, že v bývalém Sovětském svazu byly protižidovské nálady a Kunisovi mají židovské kořeny). Tady začala docházet na herecké kurzy a brzy si jÍ všiml agent.

Nejdříve si prošla "povinným" kolečkem účastí v reklamách, ale netrvalo to dlouho a začala se objevovat v seriálech (Pobřežní hlídka) i filmech (Gia). Už ve čtrnácti letech přišla její zlomová role a to v sitcomu Zlatá semdesátá. Tvůrci sice vyžadovali, aby těm, kteří se ucházejí o roli, bylo minimálně osmnáct. Jenže Mila trošku mlžila a nakonec, bez ohledu na její věk 14 let, došli filmaři k názoru, že je tou pravou, koho hledají. Seriál se dočkal osmi řad.

Už v patnácti získala další zajímavou práci a to dabování postavy Meg v Griffinových. Za svůj výkon byla nominována na Annie Award.

Samozřejmě se snažila prorazit i ve filmovém světě, ale nejdříve se jí to příliš nedařilo. Není divu, když hrála v projektech jako Americké Psycho 2 (2002). Situace se ale změnila v roce 2008, kdy si zahrála hlavní ženskou roli v komedii Kopačky. I když ve stejném roce si trošku pokazila pověst videoherní adaptací Max Payne.

Následovalo několik dalších projektů jako Extrakt (2009) nebo Kniha přežití (2009), případně komedie Noční rande (2010). Kritiky pak oslnila díky svému výkonu v oscarové Černé labuti (2010). Za film se dočkala nominací na hromadu cen, kromě jiných i na Zlatý Glóbus. Nutno poznamenat, že ji režisér Darren Aronofsky obsadil na základě jejího výkonu v Kopačkách.

SOUVISEJÍCÍ: DESET FILMOVÝCH POKRAČOVÁNÍ, O KTERÝCH JSTE MOŽNÁ NETUŠILI, ŽE EXISTUJÍ

Následovaly další zajímavé tituly jako Kamarád taky rád (2011) a veleúspěšný Méďa (2012). Pokud jde o finance, tak vysloveně špatně nedopadlo ani fantasy Mocný vládce Oz (2013).

V tomto roce uvidíme Milu ve sci-fi sourozenců Wachowských Jupiter vychází a také ji uslyšíme v animovaném filmu Hell & Back.

Kunis se také vrhla na producentskou dráhu, pro stanici CW bude produkovat seriál Meridian Hill a spolu s dalšími lidmi založila společnost Orchard Farm Production.

Mila je hodné děvče, například doprovodila seržanta Scotta Moorea, který sloužil v Afghánistánu, na ples, když ji o to požádal ve videu na YouTube.

Pokud jde o vztahy, tak od roku 2002 chodila s Macaulayem Culkinem, vztah jim vydržel zhruba devět let. V roce 2012 se dala dohromady se svým kolegou ze Zlatých sedmdesátých Ashtonem Kutcherem, v minulém roce se zasnoubili a v říjnu se jim narodila dcera Wyatt Isabelle.

Ve kterém filmu se vám Mila líbila nejvíce?







1 komentářů:

  1. Brundibar
    Musim říct, že Mila pro mě vždycky byla TOP, takže díky za ní :) teď už sice poněkud přibrala, ale stále je to dobrý..
    U mě jednoznačně Friends with benefits, toho času s Justinem i chodila..a film se úžasně povedl..a Forgeting Sarah Marshall s Aldusem Snowem- to je klasika :)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.