pátek 9. ledna 2015

Hvězdy našeho mládí: Ledové ostří - Co dělají a jak vypadají herci ze sportovní romance?

Nesourodá dvojice, která se do sebe zakouká. Nic originálního, že? Ale přesto jsme u tohoto filmu byli na měkko.

Příběh rozmazlené krasobruslařky Kate Moseley (Moira Kelly) a neotesaného hokejisty Douga Dorseye (D. B. Sweeney), kteří musí vytvořit krasobruslařský pár, aby se mohli zúčastnit olympiády, režíroval Paul Michael Glaser podle scénáře Tonyho Gilroye (scenárista série o Bourneovi). Premiéru měl film v roce 1992 a vydělal 25 milionů dolarů.

Kritiky byly vcelku pozitivní a film se stal projektem, který televizní stanice rády a často opakují. Vzniklo také několik pokračování (konkrétně tři), ale s odlišným obsazením.

D. B. Sweeney/Doug Dorsey

Přestože už před Ledovým ostřím měl D. B. na kontě zajímavé filmy (například Zahrady z kamene Francise Forda Coppoly), právě až krasobruslařská romance ho dostala do povědomí diváků. V následujících letech si na nedostatek práce nemohl stěžovat, objevil se například v komiksové adaptaci Spawn (1997) nebo Zápisníku hvězdné oblohy (1999). V roce 2000 pak jeho hlas zazněl ve filmu Dinosaurus. Všimnout si ho mohli i fanoušci oblíbených seriálů jako je Dr. House, Castle na zabití, Myšlenky zločince a aktuálně se objevuje v Dva a půl chlapa. Kromě toho často pracuje na reklamách a dabuje. Namlouvá spoty na kanálu moderátorky Oprah Winfrey nebo pořady na stanici National Geographic. Promlouval i ve skvělých animovaných seriálech Avatar: Legenda o Aangovi a Legenda Korry. V roce 2012 se pak mihl v 96 hodin: Odplata. Sweeney je velký podporovatel americké armády, založil stránku, která pomáhá doručovat vzkazy vyjadřující podporu vojákům v aktivní službě i na odpočinku a často navštěvuje vojáky na misích v zahraničí. V roce 2000 se D. B. oženil s Ashley Vachon, mají dvě děti Cade a Codyho.

Moira Kelly/Kate Moseley

Ve stejném roce, kdy mělo premiéru Ledové ostří, se objevila v ceněném životopisném snímku Chaplin s Robertem Downey Jr. a stejně jako D. B. i Moira se věnovala také dabingu, její hlas zazněl ve třech dílech legendárního Lvího krále. Herečce se také velmi zalíbila nezávislá tvorba, takže si zahrála například v chválených Životních jistotách. Cizí jí nejsou ani seriály, konkrétně například One Tree Hill nebo Hrdinové. I zatím její poslední práce byla na seriálu a to V těle boubelky, kde si zahrála v roce 2013. Letos bude k vidění v seriálu The Lion Guard a v televizním filmu A Smile as Big as the Moon. Moira je katolička, takže když se měla ve filmu Twin Peaks (1992) objevit v hanbatých scénách, poradila se s knězem. Ten jí sdělil, že pokud je to pro umělecké účely, je to v pořádku. Stejně jako D. B. i Moira vstoupila do chomoutu v roce 2000. Vzala si byznysmena Stevea Hewitta, mají spolu dvě děti, Ellu a Eamona.

Byli jste u sledování Ledového ostří také celý zjihlí nebo vás podobné filmy nechávají chladnými?

3 komentářů:

  1. A co seriál Podivné náhody, kde hrál D. B. Sweeney hlavní roli? Kdysi dáááávno běžel ve velmi pozdním čase na Nově.

    OdpovědětVymazat
  2. A Oheň v oblacích???

    OdpovědětVymazat
  3. This information will help tailor the comment to the specific community and audience. For example, a friendly community would say "Welcome aboard, new members! We're excited to have you join our community!", a professional organization would say "Welcome, new members! We're thrilled to have you join our network of professionals!", and an online forum would say "Hey there, new members! Welcome to our vibrant online community!" The more details provided, the better the comment can be tailored to the specific community and audience.
    pay traffic ticket va

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.