pátek 2. ledna 2015

Hvězdy našeho mladí: Discopříběh - Co dělají a jak vypadají herci z rozverné hudební komedie?

Dnes je nutné kritizovat Michala Davida, aby byl člověk cool, ale faktem je, že bez jeho hudby by Discopříběh nebyl ani zdaleka tak zábavnou podívanou.


Nebudeme chodit kolem horké kaše, Discopříběh je hodně kýčovitou a místy otravnou podívanou, nad kterou budou mnozí ohrnovat nos, protože pochází z dob komunismu a je přecpaná písničkami od Michala Davida. Ale přiznejme si to, film umí být vtipný a některé písničky jsou i přes svou "kolotočovou" povahu chytlavé.

Discopříběh natočil v roce 1987 režisér Jaroslav Soukup a to v Plzni a Řepích a protože projekt zabodoval, o čtyři roky později vzniklo pokračování. To sice nebylo špatné, ale ani tak úspěšné jako jednička.

Rudolf Hrušínský nejmladší/Jirka

Přestože v době natáčení Discopříběhu měl člen hereckého klanu Hrušínských na kontě už několik zajímavých filmů (Vesničko má středisková), díky Discopříběhu se stal idolem tehdejší omladiny a také jedním z dvorních herců Jaroslava Soukupa. Objevil se v několika jeho dalších filmech (Svatba upírů nebo Byl jednou jeden polda). Následně se na stříbrném plátně a v televizi objevoval jen sporadicky. Více prostoru dostal až v muzikálové komedii Kvaska (2007) a zahrál si i v dalším filmu Mirjam Landové TACHO (2010). Znovu s tou režisérskou spolupracoval nad divadelním muzikálu Touha, před třemi roky se pak objevil v seriálu Nejlepší Bakaláři a v tomto roce by měl být k vidění ve třetím dílu Discopříběhu.

Ladislav Potměšil/táta

I Ladislav Potměšil se stal hercem, kterého si Soukup oblíbil a tak ztvárnil hlavní roli v jeho trilogii Byl jednou jeden polda. Následovaly role v mnoha televizních filmech (Karlínská balada, Brouk v hlavě). Herec se nevyhýbá ani seriálům, k vidění byl a je například v Hospodě, Cestách domů, Svatbách v Benátkách nebo neblaze proslulé Ordinaci v růžové zahradě. Zahrál si také v pohádce Nejkrásnější hádanka nebo v provokativním filmu Bastardi (2010). Samozřejmě se intenzivně věnuje také divadlu. I on by se měl objevit ve třetím Discopříběhu.

Jaroslava Bobková/Jitka

Jaroslava byla jednou z dívek, které byly pozvané na konkurz do filmu Discopříběh, ale na rozdíl od jiných slečen, se rozhodla na něj nevyrazit. A tak ji Soukup kontaktoval a zbytek příběhu už znáte. Nepřekvapivě i ona si zahrála v dalších režisérových projektech (třetím dílu Byl jednou jeden polda a Jak ukrást Dagmaru). Bohužel Jaroslava se musela potýkat s rodinnými problémy, takže se po roce 2000 herectví nevěnovala až tak intenzivně. V roce 2011 se pak ale vrátila k hraní v televizním filmu Policie Modrava. To, zda se objeví v Discopříběhu 3, není zatím jasné. Jaroslava je také zkušená divadelní herečka.

Mariana Slováková/Eva

Bratislavská rodačka zaujala režiséra Soukupa díky modelingovým fotografiím a jelikož v Čechách se mu nepodařilo vypátrat vhodnou představitelku potvory Evy, rozhodl se právě pro Marianu. Pro ni byla role v Discopříběhu životní. Poté se objevila už jen ve dvou filmech a to ještě v poměrně malých rolích. Je tu řeč o projektu Divoká srdce z roku 1989 a Děti noci (2008). Ale Mariana rozhodně nestrádala. Dařilo se jí v modelingu, působila často v zahraničí a také se začala věnovat profesionálně sportu, konkrétně golfu. Jen pro zajímavost, během natáčení Discopříběhu se zamilovala do jednoho z členů štábu, no prostě romantika. Aktuálně žije v Bratislavě, má dceru Ninu, kterou vychovává s partnerem.

Jak vzpomínáte na Discopříběh? Patříte k těm, kteří hlásají, že je nebaví, protože je to "in" nebo bez ostychu přiznáte, že ho máte rádi?

8 komentářů:

  1. Patřím k těm, které ta kravina vždycky iritovala, navíc Ovarovy popěvky mi způsobují kopřivku (obzvlášť titulní "píseň", kde Štancl procítěně kvílí áááááááááá aaa). A je mi absolutně u prde*e, jestli je to "in" nebo ne.

    OdpovědětVymazat
  2. Aniz bych chtel pusobit jako prehnany pozer, tak tenhle film a manie kolem sel uplne mimo me. Ale pisnicky M. Davida jsem v te dobe mel rad ofc...jako kazdej mladoch za sociku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kazdej mladoch?!Si delas prdel ne?Segra to pritahla domu jako terce pro strileni.Byla to sracka tenkrat a je i ted,jen nechapu,ze to neni na smetisti.

      Vymazat
  3. z Mariany se stala sexy milfka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejlepsi Milf je Eva Chaloupkova,ale tahle ji je i podobna.

      Vymazat
  4. V žánru hudebních komedií hned za "Princové jsou na draka".

    OdpovědětVymazat
  5. No a Cáfa (Andy Kraus) je dnes známým slovenským bavičem.

    OdpovědětVymazat
  6. Zajímalo by mne, kdo určuje, co je pěkné a co je kýč... Sto lidí - sto chutí... Na co koukají ti, co tak nadávají? A mimochodem - komunismus nikdy a nikde na světě nebyl... To ví každý průměrně vzdělaný člověk...

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.