středa 17. prosince 2014

TOP 10: Nejlepší seriály roku 2014 podle uživatelů IMDb

To, které filmy z letošního roku se nejvíce líbily uživatelům Internet Movie Database, už víme (celý článek). Teď se podíváme na nejlépe hodnocené seriály.


Upozorníme, že žebříček byl sestavován na základě hodnocení za rok 2014. To ale není k dispozici pro běžné uživatele, proto vám můžeme nabídnout pouze celková hodnocení, která seriály posbíraly od své premiéry až dosud. Došlo tak k tomu, že seriály s nižším hodnocením jsou výše, než ty, které mají celkové hodnocení lepší.

10. Gotham

Hodnocení IMDb: 8,2/10
Hodnocení ČSFD: 74 %
Hodnocení RottenTomatoes: 7,3/10
Hodnocení Metacritics: 71 %

Komiksová novinka stanice Fox nás sice neoslnila, ale očividně jsme v menšině a obecně se seriál velmi líbí. Nejvíce nadšení jsou z něj uživatelé IMDb, ale ani kritici nejsou zklamaní, takže stanice Fox může být hrdá, její výlet do Batmanova domovského města uspěl. Jde o jednu ze dvou novinek, které se do žebříčku deseti nejlépe hodnocených seriálů roku 2014 dostaly.

9. Teorie velkého třesku

Hodnocení IMDb: 8,6/10
Hodnocení ČSFD: 90 %
Hodnocení RottenTomatoes: 6,2/10
Hodnocení Metacritics: 56 % 

Zlé jazyky sice tvrdí, že Teorie velkého třesku už není tak vtipná, jako před pár lety, ale to je hláška, která dříve nebo později zazní ve spojení s téměř každým sitcomem. Faktem je, že zájem ze strany diváků výrazně neopadá. Právě naopak. Sheldon a spol. prostě stále umí pobavit.

8. Once Upon a Time

Hodnocení IMDb: 8,1/10
Hodnocení ČSFD: 78 %
Hodnocení RottenTomatoes: 7,5/10
Hodnocení Metacritics: 66 % 

Pohádkové Once Upon a Time neprožívá nejlepší období. Premiéra aktuální řady sice byla veleúspěšná, s největší pravděpodobností díky tomu, že se v seriálu objevily postavy z animovaného velehitu Ledové království, ale zimní finále byla nejméně sledovaným dílem vůbec. Uvidíme, jak se to odrazí na budoucnosti seriálu.

7. Zákon gangu

Hodnocení IMDb: 8,7/10
Hodnocení ČSFD: 78 %
Hodnocení RottenTomatoes: 7,4/10
Hodnocení Metacritics: 68 % 

Drsný seriál Zákon gangu se s námi nedávno rozloučil, sedmá řada byla finální a skončila ve velkém stylu. Naštěstí se tvůrcům podařilo nabídnout uspokojivý závěr, který fanoušky rozhodně nenaštval. Ale přestože šlo o skvělé rozloučení, tak nám seriál stejně bude chybět.

6. Temný případ

Hodnocení IMDb: 9,3/10
Hodnocení ČSFD: 92 %
Hodnocení RottenTomatoes: Nehodnoceno
Hodnocení Metacritics: 87 % 

Nejlepší seriálovou novinkou podle uživatelů IMDb je atmosférická kriminální podívaná se špičkovým obsazením Temný případ. HBO znovu přišlo s intenzivní sérií, která se líbí jak divákům, tak profesionálům. Jsme zvědaví, jak dopadne druhá řada s novým obsazenuím.

5. Arrow

Hodnocení IMDb: 8,2/10
Hodnocení ČSFD: 77 %
Hodnocení RottenTomatoes: 8,6/10
Hodnocení Metacritics: 73 % 

The CW je už nějakou dobu výrazným hráčem na poli seriálových adaptací komiksů a díky Arrowovi svou pozici ještě upevnilo. Olie a jeho partička, kteří bojují proti zločinu ve Starling City, jsou stále populární a my se vůbec nedivíme. Popularitě Arrowa také jistě dost pomohlo propojení s novinkou The Flash.

4. Orange is the New Black

Hodnocení IMDb: 8,5/10
Hodnocení ČSFD: 85 %
Hodnocení RottenTomatoes: 9,1/10
Hodnocení Metacritics: 89 %

Streamovací společnost Netflix ukazuje, že není nutné provozovat celostátní televizní stanici, abyste oslovili milovníky seriálů. Stačí nabídnout povedený projekt skrze online služby a máte vyhráno. Ve své stáji má Netflix několik hitů a Orange is the New Black, který je inspirován skutečnými událostmi a odehrává se v ženské věznici, je jedním z těch nejlepších.

3. American Horror Story: Freak Show

Hodnocení IMDb: 8,4/10
Hodnocení ČSFD: 84 %
Hodnocení RottenTomatoes: 7,7/10
Hodnocení Metacritics: 69 %

Po poněkud nevyvážené třetí řadě, se American Horror Story vrátilo v plné síle. Je to bizarní, je to zvrácené a je to krvavé. Popravdě, hororový aspekt je poměrně slabý, pokud se zamyslíme nad tím, že název obsahuje pojem "Horror", ale to neznamená, že se u seriálu nepobavíte.

SOUVISEJÍCÍ: RECENZE: AMERICAN HORROR STORY: COVEN - JAK DOPADLA TŘETÍ ŘADA VĚNOVANÁ ČARODĚJNICÍM?

2. Živí mrtví

Hodnocení IMDb: 8,7/10
Hodnocení ČSFD: 80 %
Hodnocení RottenTomatoes: 8,8/10
Hodnocení Metacritics: 80 %

Není divu, že v žebříčku figuruje komiksem inspirovaná záležitost Živí mrtví. Seriál láme rekordy sledovanosti, diváci přibývají a aktuální řada je bezesporu velmi intenzivní. Samozřejmě, masky jsou stále velmi vydařené a nechybí hromada akčních momentů, publikum je tak spokojeno.

1. Hra o trůny

Hodnocení IMDb: 9,5/10
Hodnocení ČSFD: 92 %
Hodnocení RottenTomatoes: 8,9/10
Hodnocení Metacritics: 94 %

Fanfáry pro vítěze. Asi nikoho nepřekvapí, že jím je excelentní fantasy seriál stanice HBO Hra o trůny, která zraje jako víno. A odrazilo se to i na sledovanosti, která řadu od řady roste. Ne, že by nás to šokovalo, nevíme jak vy, ale my se nemůžeme dočkat každého nového dílu. Co k tomu říct? Winter is Coming.

Jaký je váš nejoblíbenější seriál? Chybí vám nebo přebývá nějaký televizní projekt v žebříčku?

16 komentářů:

  1. Chybí mi tam Fargo, pro mě absolutní jednička za 2014.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na imdb hodnocení 9,1, tak nevím proč v žebříčku chybí. Mělo by být na druhém místě. Třeba nějaká chybka.

      Vymazat
    2. Pokud jede o nějakou chybku, tak ne z naší strany. Je to oficiální žebříček IMDb.

      Vymazat
  2. Můj žebřík 2014 - 1. Fargo, 2. Hannibal, 3. Hra o trůny, 4. Temný případ, 5. AHS.

    OdpovědětVymazat
  3. Jojo, Hannibal tam rozhodně patří!

    OdpovědětVymazat
  4. Orange je nejlepší! Nemůžu se dočkat třetí řady, bude bohužel až za půl roku...Game of Thrones mě po druhé řadě přestala bavit, stejně tak jsem odložila knížku v době, kdy se tam objevila Lady Stoneheart. Prostě to na mě bylo už moc překombinované.

    OdpovědětVymazat
  5. Hra o trůny... nejsem si jistý, seriál je to opravdu dobrý, ale jen když se drží knížky, aspoň minimálně. Weis s Benioffem jsou podprůměrní scénáristi, ty jejich originální scény jsou fakt k pláči, nepochopení motivací postav, pak tu máme to znásilnění, který ani nebylo znásilněním. Prý, že jsou fanoušci, hah.

    Doopravdy se těším na dobu, až to předběhne knihy a budou muset být originální častěji. To bude sranda. Těm dvoum bych fakt přál vyhazov.

    OdpovědětVymazat
  6. Okey, GOT je dobrý seriál, ale prvé miesto nemá kvôli svojim kvalitám, mnohé seriály ho po kvalitatívnej stránke schovajú do vačku... kôr kvôli tomu neskutočnému hypeu, ktorý okolo seriálu panuje. Takže to sa dalo čakať. Skôr ma vytáča Walking Dead, ktorý nemá čo robiť v prvej desiatke, ten seriál jednoducho už druhú sériu nemá absolútne čo ponúknuť. Tak to už chodí... nudný WD láme rekordy v sledovanosti a seriály, ako je Hannibal bojujú o prežitie. V tomto roku jednoznačne True Detective vedie, Fargo, Hannibal hneď za ním, taktiež Ray Donovan bol výborný a za mňa ešte možno 24:Live Another Day - lebo proste Jack Bauer je len jeden...

    OdpovědětVymazat
  7. Teda musím říct, že u některých seriálů, které se vysílají již několikátou sezonu je hodnocení dosti neobjektivní co se týká procent nebo známky. Příkladem může být hodnocení Big Bang Theory na ČSFD. Velmi pochybuji, že uživatelé hodnocení seriálu upravují vždy po každé odvysílané serii. Naopak se domnívám (z mé vlastní zkušenosti), že dali seriálu hodnocení po odvysílání nebo v průběhu vysílání první serie. Proto má seriál tak vysoké hodnocení, protože v té době to bylo něco nového co prostě bavilo a mělo tzv. šťávu. Ale poslední serie (tak cca od 5) stojí podle mě za nic, dokonce bych řekl, že je to díl od dílu horší. Myslím, že pokud by měli nyní hodnotit všichni znovu dostali bychom se uplně na jiné čísla.

    Myslím že má cenu porovnávat jen novinky aktualního roku.

    OdpovědětVymazat
  8. No podle zdejsich komentaru asi znovu dam sanci Fargu, mozna ze ty 2 epizody nestacili. Jinak souhlasim s tim, ze tu chybi Hannibal, a WD nechapu, hloupa soap opera s par zombikama..

    OdpovědětVymazat
  9. House of Cards, Fargo, Trůny, Orange, True Detective

    OdpovědětVymazat
  10. U walking dead ztrácim chuť se na to dívat . Koukám už jenom ze setrvačnosti, že se něco stane a už se poslední 4.série děje jenom pořád to samý jako je nalezení úkrytu, chvíle bezpečí a pak frnk a zase běháme po lese.

    Může mi prosím vás někdo kdo čte komiksy říct, zda tam bude i něco jiného?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je ztracený.
      Scénáristé už přešli na mentalitu, že to musí na konci každé série dospět do bodu, aby nebylo jasné kdo přežije, a herci tak mohli být, při požadavku na zvýšení platu, okamžitě vyměněni.
      Pak se nedá budovat pevná skupina a příběh.

      Vymazat
  11. Outlnader Flash Gotham HoC True Detective Fargo

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.