úterý 16. prosince 2014

Batman v Superman: Dawn of Justice - Dostaly se na veřejnost zápletky ze scénáře?

Vypadá to tak. !!!POZOR, SPOILERY!!!



Server Badass Digest uveřejnil informace o příběhu chystané komiksové pecky Batman v Superman: Dawn of Justice. Samozřejmě je nutné připomenout, že studio Warner Bros. nepotvrdilo, že jde o reálné zápletky, ale některé zdroje jsou si téměř jisté, že se jedná o důvěryhodné info. Zda se nemýlí, to uvidíme až 24. března 2016.

Děj by neměl protežovat Batmana (Ben Affleck), ale mělo by jít o přímé pokračování Muže z oceli. Film začne v době bitvy s generálem Zodem v Metropolis. Právě tam se ocitne i Bruce Wayne. Poté se přeneseme dva roky do budoucnosti. Clark Kent (Henry Cavill) a Lois Lane (Amy Adams) žijí spolu, ale ani tak není Clark úplně šťastný. Není totiž nadšený z toho, že jsou mu přidělovány reportáže, které ho příliš nezajímají. Například se má zaměřit na fotbalový zápas Metropolis vs Gotham. Jeho ale více zajímají jiné kauzy, například to, že Batman vyvíjí zbraně, které by měly být účinné proti Supermanovi.

Což ale není překvapení, protože veřejnost je mu sice vděčná za to, že chrání lidstvo, ale současně se ho také obává. Samotný Superman je předmětem kontroverze a to díky tomu, že jménem USA zasahuje na Středním východě a má zakázaný přístup do vzdušného prostoru nad Čínou. Lidé jsou z něj jednoduše nesví a jeho činy (například to, co provedl ve finále Muže z oceli) občas probouzí nervozitu .

Právě to, jak se zachoval v závěru Muže z oceli, vyvolalo u publika rozporuplné reakce a tak se prý ve scénáři Batman v Superman objeví i scéna, kde záporákovi oznámí: "Nezlomím ti vaz, vezmu tě do vězení" a svůj souboj s Doomsdayem, v zájmu bezpečí civilistů, přenese, co nejdál od obyčejných lidí. Je to holt Mirek Dušín.

Zřejmě tvůrci chtějí ukázat, že Superman je stále ten čestný hrdina, kterého známe z komiksů. Na druhou stranu, je fajn, že Superman bude mít výrazný vliv na geopolitickou situaci a jeho činy budou předmětem sporů mezi jednotlivými státy.

Pokud se ukáže, že jde o skutečné zápletky ze scénáře, tak my nadávat nebudeme. Zní to poměrně zajímavě. Co říkáte?

1 komentářů:

  1. Batman vyvíjí zbraně. Trochu mi prolétlo hlavou, Batman zve novináře do své jeskyně a předvádí jim jak vyvíjí zbraně? Nemyslím, že by se tím Batman chlubil, čau jsem Batman a zrovna vyvíjím zbraň proti Supermanovi.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.