sobota 8. listopadu 2014

Star Wars: The Force Awakens - Síla se probouzí a spoilery o Luku Skywalkerovi prosakují

Už jsme to oznámili na facebooku, ale pro ty z vás, kteří tam třeba nejsou - sedmá epiozoda Star Wars, kterou dotočil před pár dny J.J. Abrams, se bude jmenovat Star Wars: The Force Awakens (Síla se probouzí). Z názvu překvapivě vypadlo označení epizody, možná kvůli tomu, že Star Wars budou mít i spin-offy. To ale nedává moc rozum, protože tím spíš by hlavní dějová linie měla mít jasné označení. Jde ale o kosmetickou záležitost.

Mnohem důležitější je, že už nějakou dobu prosakují z natáčení informace o tom, jak to bude s Lukem Skywalkerem.




Sám Mark Hamill prozradil, že Luke bude mít po celou dobu filmu plnovous a s tím nové informace docela korespondují. Nicméně, tady je třeba si říct, že jsou to pořád jen spekulace a výsledek nakonec může být jiný. Zní to ale logicky a věrohodně.

Sith Inqusitor - uniklý concept art
Děj nových Star Wars se bude odehrávat 30 let po epizodě VI. Nejprve se objevila zpráva, že Luke by měl být hlavním padouchem filmu. To jsme ale nebrali příliš v úvahu, protože věříme zprávě, že padouchem filmu bude Sith Inquistor - fascinovaný Darth Vaderem natolik, že by nás nepřekvapilo, kdyby si v závěru sedmé epizody nasadil Vaderovu helmu. Sith Inqusitor bude mít část těla (bradu, ruku) kovové. Je také pravděpodobné, že ve filmu se formou flashbacku objeví sám Darth Vader, aby nám ukázal, jak zakládá jednotku žoldáků, jejichž úkolem je pochytat rytíře Jedi.

SOUVISEJÍCÍ: Star Wars: Episode VII - Padla poslední klapka. Co vzkázal režisér J.J. Abrams a producentský tým štábu a hercům?

Luke Skywalker tudíž nebude hlavním padouchem filmu. Ale bude zřejmě jeho důležitou zápletkou, Ve filmu by totiž po něm měli pátrat jak hlavní hrdinové, tak hlavní záporák. Luke v sobě zdá se probudí Sílu v takové podobě, že ji nedokáže mít důsledně pod kontrolou. Začne o sobě pochybovat, nebude si jistý, zda Síla neovládá jeho a proto se uchýlí na opuštěnou planetu. Obě strany o něj zřejmě svedou boj a Luke se bude muset rozhodnout.

Celé to samozřejmě může být jinak, ale koresponduje to se vším, co dosud víme - nyní nově včetně názvu. Pomaličku tak před námi vyvstává obraz nového filmu, v němž po rytířích Jedi pasou žoldáci-inkvizitoři pod vedením Sith Inqusitora a kde Luke může být znovu rozhodující silou v konfliktu dvou stran vesmírné Síly.

SOUVISEJÍCÍ: Star Wars: Epizoda VII. - pořádná dávka uniklých concept artů

4 komentářů:

  1. to jsou zas blaboly, nevite nic, oficialne se nic taky nevi, ale stejne z toho dokazete sepsat clanek zalozenej na spekulacich. Pred uvedenim epizody 1 tu taky byla spousta scenaru a verohodnych informaci a jak se pak nakonec ukazalo, tak byly vsechny liche.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nojo ty chytrolíne, tak to nečti, když ti to vadí. Bylo jasně řečeno, že jde o spekulace

      Vymazat
  2. Upřímně, jestli bude děj opravdu založený na Lukově rozpolcenosti tak si asi v kině grcnu :D Jako tohle fakt nee... Luke byl, je a musí i zůstat předobrazem dobra, tím, který svou neochvějným lpěním na světlé straně nakonec "osvobodil" i Vadera, svého otce... Takže on si nemůže dovolit ani na sekundu zapochybovat, to prostě do světa SW nepatří!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkný twist Luke jako ultimátní zbraň schopná zničit život na celých planetách.
    V posledním díle nové trilogie, by měl postoupit na další level stvoření nové živé planety.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.