neděle 30. listopadu 2014

Návštěvnost kin: Hunger Games vytřely podlahu s Tučňáky z Madagaskaru

Hunger Games: Síla vzdoru 1. část zůstaly na první místě.


A to i přes skutečnost, že tržby filmu klesly od premiérového víkendu o celých 53,3 %. To sice může znít jako velký propad, ale pořád to znamená, že si Hunger Games odnáší 56,88 milionů dolarů, což je částka, o které si některé konkurenční projekty mohou nechat jenom zdát. A to i během uvedení.

Patří k nim i jedna z novinek tohoto víkendu a to spin-off k animované sérii Madagaskar, který se jmenuje Tučňáci z Madagaskaru. Ti začínají s 25,8 miliony. To je bezkonkurečně nejslabší výsledek v porovnání s hlavní sérií (první díl začínal s 47,22 miliony dolarů, druhý díl s 63,11 miliony a třetí s 60,32 miliony dolarů). Navíc, film nebyl úplně laciný, stál 132 milionů dolarů.

I třetí pozici obsadil animovaný film a to Velká šestka. Ten si připisuje 18,77 milionů dolarů a aktuálně má na kontě 224,11 milionů dolarů.

Šéfové na zabití příliš netáhnou

Čtyři týdny v distribuci a čtvrtá příčka, to jsou aktuální výsledky Nolanovy sci-fi Interstellar (recenze). Ta pořád láká diváky, kteří byli ochotni nechat v kasách kin 15,8 milionů dolarů.

Až na pátém místě začínají Šéfové na zabití 2. Ti během premiérového víkendu vydělali 15,7 milionů při rozpočtu 43 milionů dolarů. To nezní tak špatně, ovšem jednička měla mnohem lepší recenze, nižší rozpočet (35 milionů dolarů) a premiérové tržby byly více než 28 miliónů dolarů.

Návrat blbýho a blbějšího na tom také není extra skvěle, pokud jde o hodnocení, ale finančně si nemá na co stěžovat. Aktuálně si odnáší 8,3 milionů dolarů a už stačil posbírat 92,75 milionů dolarů (náklady byly 35 milionů).

Pátrání po Zmizelé pokračuje

Životopisný snímek o Stephenu Hawkingovi Teorie všeho dostal k dispozici 802 kin (o 662 více než v minulém týdnu) a to mu dopomohlo vyšvihnout se z desítky na sedmé místo. Projekt vydělal 5,08 milionů a těší se pozitivním ohlasům ze strany publika i recenzentů.

Podobně je na tom mrazivý thriller Zmizelá, který je v desítce nejvýdělečnějších filmů celých devět týdnů. Během víkendu utržil 2,47 milionů dolarů.

Favoritem kritiků je Birdman, který získal 1,88 milionů dolarů a desítku uzavírá komedie Miluj souseda svého s 1,77 miliony.

Příští týden "prd"

Během následujícího víkendu se do širší distribuce (do více než šesti stovek kin) nedostane žádný film. Nejblíže tomu měl horor The Pyramid, který bude nasazen do 550 kin, ale nedá se čekat, že by mohl nějak výrazně ovlivnit pořadí na nejvyšších příčkách.

3 komentářů:

  1. ten slabý začátek tučňáků je vinou velké šestky, lidem se prostě nechce chodit co druhý týden na animák, tohle bylo špatně zvolené datum, týden mohli klidně počkat

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mozna, ale faktem je, ze tucnaci pres to, ze maj tak pozitivni recenze, me proste nebavili tolik jak jsem cekal.
      Ta nova konkurencni parta je nudna a tucnaci neprodukovali tolik vtipnych situaci jako kdyz byli korenim v Madagaskaru (tam kazda jejich scena byl vtipna s pointou).
      Podle me se ukazalo, ze tucnaci proste neutahnou cely film.

      Vymazat
    2. tak třeba mě tučňáci celkem bavili, těch 140 korun nelituju, ale pravda, že se znovu do kina zase jentak nepodívám :)

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.