pondělí 6. října 2014

Twin Peaks se vrací! S novými díly!


Tak tohle jsme nečekali.
Pamatujete si ještě na kultovní seriál z devadesátých let Městečko Twin Peaks? V roce 1990 dvojice David Lynch a Mark Frost přišla se seriálem, který byl na svou dobu ukázkovým příkladem vynikajícího scénáře a dechberoucí atmosféry.

To, kdo zabil Lauru Palmerovou svého času řešil snad každý. Sám o sobě seriál položil základy pro všechny mrazivé thrillery a všechny podivíny, kteří se kdy na televizních obrazovkách objevili. Bohužel nevydržel více jak dvě série. Upřímně řečeno, druhá řada začala ztrácet dech, takže to zrušení možná nakonec pomohlo. Přesto jsme si určitě jakožto fanoušci tohoto kultu častokrát položili otázku: "Jak by to pokračovalo, kdyby Twin Peaks nezrušili?"

Teď nám kabelovka Showtime dopřeje odpovědi. Objednala si totiž devět epizod pokračování Twin Peaks. To znamená, že se do tohoto městečka podíváme po více jak dvaceti letech a uvidíme, co se tam všechno změnilo a co zůstalo stejné. Nejedná se o reboot ani o prequel. A pozor, David Lynch s Markem Frostem se opět stanou ústředním duem stojícím v zákulisí seriálu. Seriál by se měl pravděpodobně odvysílat v roce 2016.




Jste za nové díly Twin Peaks rádi? Nebo si myslíte, že seriál měl zůstat u ledu?

2 komentářů:

  1. Režie David Lynch. Scénář Lynch & Frost. Hudba Angelo Badalamenti. Nebojím se - těším se. Ostatně - Laura Palmer předpověděla setkání za 25 let. Nečekaná, ale skvělá zpráva...

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.