čtvrtek 2. října 2014

Test seriálů 2014/2015: Manhattan Love Story - Nejroztomilejší komedie roku


Stojí první díl příjemné komedie za to?

Základní informace


Název: Manhattan Love Story
Datum premiéry: 30. září 2014
Žánr: romantická komedie
Stanice: ABC

Kdo za tím stojí?


O co jde?

Dana se právě přistěhovala do New Yorku a její kamarádka ze střední jí společně se svým manželem dohodí jeho bratra na rande naslepo. Následně budeme sledovat, jak se bude jejich vztah vyvíjet. Celý seriál navíc svými vnitřními hlasy komentují obě ústřední postavy.

Klady

Roztomilost. Už od první scény na ulici z celého pilotu dýchá jakási roztomilost, která vám několikrát vykouzlí úsměv na rtech a navodí ve vás příjemné pocity. Žádný ze vtipů není k popukání, ale k pousmání ano. A budete se usmívat tak často, až vás z toho začne bolet obličej.

Voiceovery. Práce s voiceoverem představujícím vnitřní hlas hrdiny není vždycky jednoduchá. Dobře se s ním pracovalo například v Dexterovi a z komedií ve Scrubs. To naštěstí platí i pro tento seriál. Vnitřní promluvy obou potenciálních partnerů jsou zajímavé a působí jako vtipné gradační tečky jednotlivých point. Důkazem budiž úvodní scéna či scéna v restauraci.   

Zápory

Nepříliš originální příběh. Ačkoli pilot vůbec není špatný, musím uznat, že základní premisa a ostatně i děj pilotu nejsou příliš originální. Podobné věci jsme viděli už tisíckrát v různých provedeních.

Sledovat či nesledovat?

Ano, ale připravte se na brzké zrušení. Jedná se tedy o seriálovou jednohubku bez budoucnosti.

Verdikt

Od Manhattan Love Story jsem nic moc neočekával. Ale dostal jsem vtipnou a příjemnou pohodovku, která se postará o to, že vám po celou stopáž obličej rozjasní široký úsměv. Příběh je sice okoukaný a i vtipy nejsou nikterak inovativní, ale v konečném důsledku obojí funguje. Postavy jsou sympatické, dobře se pracuje s hudbou, vtipy udeří tam, kde udeřit mají. Jde ale spíše jen o příjemnou podívanou než o typickou řachandu, u které se poprskáte tím, co máte zrovna v ústech (sliny nevyjímaje). A vzhledem k nízké sledovanosti seriál potká stejný osud jako loňské Mixology, které bylo také příjemnou oddechovkou, ale kvůli nízkým ratingům ho televize zařízla. Proto osobně doporučuji počkat na dovysílání série a pak seriál můžete sjet naráz ve chvíli, kdy budete mít špatnou náladu.

Hodnocení: 7/10

Našlo si Manhattan Love Story místo ve vašem srdci?

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.