pondělí 27. října 2014

Test seriálů 2014/2015: Constantine - Andělsky dobrý seriál?


Nebo vyvrhel z pekla?

Základní informace


Název: Constantine
Datum premiéry: 24. října 2014
Žánr: fantasy drama
Stanice: NBC

Kdo za tím stojí?


O co jde?

John Constantine musí ukončit svou hospitalizaci na psychiatrii, aby se vrátil do boje se zlem, které číhá ve stínech našeho světa.

Klady

Matt Ryan. Ačkoli Keanu Reeves odvedl ve filmové verzi Constantina dobrý výkon, komiksové předloze to příliš věrné nebylo. Oproti tomu méně známý Matt Ryan se svými blonďatými vlasy, sarkasmem a britským přízvukem je předloze věrnější. Zároveň je tím pevným bodem, který seriál táhne. Svou roli umí prodat a dokáže si poradit i s tou latinou, která díky jeho přízvuku nabývá na údernosti.

Efekty. Na televizní seriál se Constantine může pyšnit nadprůměrnými trikovými efekty, i když asi všem bude jasné, že to je jen takové pozlátko, které na příběh nemá vliv. Například zastavení deště je sice efektní, avšak čistě jenom na okrasu. Efektnosti tomu neubírá.

Zápory

Béčkovost. Největší problém s úvodním dílem Constantina mám ten, že po scenáristické stránce se nám dostala čistá béčková záležitost. Nic moc nápaditého nepřišlo, zápletky zatím nejsou moc originální, profilace postav také ne. Sice je nastíněn budoucí vývoj, pilot se drží při zemi, neriskuje a po scenáristické stránce připomíná spíše levné staré hororové seriály z devadesátých let.

Sledovat či nesledovat?

Šanci byste tomu dát mohli.

Verdikt

Seriálový Constantine je komiksové předloze věrnější než film, ale v dnešní nabídce televizních projektů nenabízí nic, z čeho byste se posadili na zadek. Je to možná kruté, ale je to tak. Občas vás pár hororových záběrů vyleká, ale jinak vás zřejmě nic nepřekvapí, protože podobné scény jste v různých variacích viděli v každém druhém sci-fi seriálu na kabelovce Syfy. Zřejmě si budeme muset počkat, kam nás tvůrci příběhově zavedou, ale zatím Constantine osciluje někde mezi průměrem a lehkým nadprůměrem. 

Hodnocení: 6/10


Jak se rozjezd Constantina líbil vám?

5 komentářů:

  1. Hodnotit seriál po prvním dílu mi přijde jako hloupost.

    OdpovědětVymazat
  2. Hloupost je myslet si, že hodnocení pilotů je hloupost :)

    OdpovědětVymazat
  3. Hloupost je myslet si, že je hloupost myslet si, že hodnocení pilotů je hloupost :D

    OdpovědětVymazat
  4. Mi se to libi :-) pripomina mi to dresden files ktery zrusili behem prvni rady. Ten se mi libil. Po letech mam nahrazku :-P Snad mu to vydrzi o dost dyl ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. Kvalita pilotu o kvalite celeho serialu moc nerekne. Je to spis pomucka pro producenty, aby vedeli, jestli se na to budou lidi chtit divat. Napr. Gotham mel docela povedny prvni dil, ale s kazdym dalsim dilem mi to prijde nudnejsi, zatimco Agents of SHIELD bylo ze zacatku docela nezajimavy a dobry to zacalo byt az nekdy od 17. dilu. Nerikam, ze byste nemeli delat testy serialu, ale to zaverecne hodnoceni mi prijde zbytecne.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.