neděle 26. října 2014

Návštěvnost kin: Chudák Keanu Reeves. Další jeho novinka finačně zklamala. A to je skvělá

Akční thriller John Wick s Keanu Reevesem je podle recenzí skvělý. Ale ani tak se mu nepodařilo vyšplhat na první místo. Tam skončil nevalně hodnocený horor.


Konkrétně jde o film Ouija. Kritici tentokrát dostáli svému jménu a dávají novému hororu pořádně zabrat. Jenže publikum se stejně do kin vydalo a nechalo tam pěkných dvacet milionů dolarů. A jelikož horory jsou obecně levnějším žánrem (a Ouija není výjimkou, stál pět milionů dolarů), jde o slušný úspěch.

Rozpočet filmu John Wick nám není znám, ale nepůjde asi o úplně nejlacinější projekt. A tak jsou premiérové tržby 14,15 milionů dolarů zklamáním. Rozhodně, pokud přihlédneme k tomu, že recenze jsou v drtivé většině pozitivní. Je to škoda. Keanu by si úspěch zasloužil, v poslední době se mu příliš nedaří.

Na trojku klesla jednička minulého týdne, válečná podívaná Železná srdce s Bradem Pittem. Tentokrát si film přišel na 13 milionů dolarů. To je pokles o 45,2 procenta oproti premiérovým tržbám.

Zmizelá se pořád drží

John Wick ukazuje, že i když je něco kvalitní, neznamená to, že to musí být úspěšné (ale to už dávno víme). Ovšem u Zmizelé to neplatí. Thriller Davida Finchera pořád slušně vydělává. Tentokrát je to 11,1 milionů dolarů a celkově má film na kontě skoro 228 milionů při rozpočtu 61 milionů.

Netradičně pojatý animovaný projekt Kniha života, který rozhodně není něco, na co byste vzali malé děti, je na pátém místě. Získal 9,8 milionů dolarů.

Komedie s Billem Murrayem St. Vincent dostala k dobru 2 214 sálů kin (původně byla promítána jen v 78) a díky tomu s vyšvihla z 15. místa na šesté. Utržila 8,06 milionů dolarů.

Dracula vyklízí pole

Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day, to je film, který se umístil na sedmém místě a my filmová studia žádáme, aby nepojmenovávala své projekty tak dlouhými jmény. 7,02 milionů z aktuálního víkendu, to jsou aktuální výsledky.

Romantická podívaná Co s láskou klesla o tři místa na osmičku a její tržby se snížily o skoro 53 % na 4,74 milionů dolarů.

O něco méně, konkrétně 4,35 milionů si odnáší soudní drama Soudce a na konci máme Drákula: Neznámá legenda s 4,3 miliony dolarů.

Pila se vrací

Příští týden bude pro americké diváky připravena trojice filmů. Podle prvních recenzí průměrný thriller Dřív než půjdu spát s Nicole Kidman, další thriller a to Slídil s Jakem Gyllenhaalem, který je hodnocený velmi dobře a u příležitosti deseti let od premiéry pak bude znovuuvedeno Saw.

1 komentářů:

  1. Já jsem ohledně české projekce Johna Wicka totálně nepochopil české multiplexy. Třeba v takových Pardubicích film vůbec nenasadili, s odůvodněním:

    "Tento snímek v multiplexu v Pardubicích promítat neplánujeme. Pardubická pobočka patří mezi menší pobočky Cinema City, proto se na všechny snímky ne vždy dostane. Program v jednotlivých multiplexech je tvořen na základě sledování dlouhodobých preferencí našich zákazníků."

    Hmm, to bych jejich údajné "preference" rád viděl, když takovýto film neuvedou, ale hlavně že tam stále máme Fakjů pane učiteli, na které už po týdnu nikdo nešel.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.