úterý 14. října 2014

Captain America 3: Robert Downey Jr. se přidá k Civil War!

Tak konečně máme jasno. V uplynulých týdnech se Robert Downey Jr. bavil tím, jak nás tahal za nos a z rukávu sypal narážky na to, jak to bude se čtvrtým Iron Manem a že ,,něco chystá". Variety teď jako první přineslo informaci o tom, že Downey je ve finální fázi uzavírání smlouvy s Marvelem, díky které se objeví v Captain America 3. Už to by samo o sobě byla velká věc, ale Marvel je pořád o krok napřed a tak nás čeká příběhová linie Civil War, která solidně zamíchá vztahy postav. Vpodstatě se v ní Iron Man postaví proti Stevu Rogersovi (minimálně na čas) a bude tak ,,záporákem" třetího dílu.


Kevin Feige a další lidé v Marvelu si zřejmě dobře uvědomili, že komiksové filmy začínají prožívat inflaci. Trh bude brzy nasycený a jet pořád na jedné vlně by se nemuselo vyplatit. Originy jsme už dostali, týmovku také (a vyvrcholí to druhými Avengers), je třeba vnést do zatím poměrně jednoduchého světa trošku víc barev a odstínů, zamíchat, protřepat a možná i nechat vybouchnout.

Komiks Civil War napsal pro Marvel Mark Millar (Wanted, Kick-Ass, Kingsman). Americká vláda v něm požaduje po všech občanech USA, kteří mají nějakou superschopnost, aby se zaregistrovali, odhalili svoji identitu, podstoupili trénink a byli připraveni podobně jako policisté chránit bezpečnost země. Část superhrdinů s tím souhlasí jako s aktem zodpovědnosti vůči zemi i svým schopnostem, část se naopak ohradí, že jde o porušování občanských práv. Výsledkem je, že se pár dobrých superhrdinských duší ocitne na opačných stranách zákona v čele s Iron Manem, který je pro - a Capem, který je proti a ocitá se tudíž na útěku.

Jinými slovy, tohle je fáze tři marvelovského universa a máme se na co těšit. V průběhu dne vám přineseme další informace ze zákulisí, protože s touto zprávou vyvstává současně i pár dalších otázek - a odpovědí.


3 komentářů:

  1. Pokud v Avengers1 byly třenice mezi hlavními postavami, tak to byl právě IronMan a Captain-Kája-Mařík... Takže rozhodně to mají už rozjeté! Každopádně IronMan bude pro tu registraci, jak vychází z článku? To bych zrovna řekl že na pocit zodpovědnosti vůči národu bude víc vhodný Rogers a Ironman bude renegát..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iron man nemá speciální schopnosti a navíc se už prozradil, takže se ho to netýká. A Kája Mařík má asi trauma z 2. sv. - stejný problém s registrací měl Magneto.

      Vymazat
  2. TOTO HLAVNE NIE JE ESTE OFICIALNE, ZATIAL IBA RUMOR

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.