úterý 14. října 2014

Batman v Superman: Dawn of Justice - Producent filmu se rozpovídal o rozhodnutí obsadit Bena Afflecka

Asi vám neuniklo, že když bylo oznámeno, že si Bruce Waynea v pokračování Muže z oceli zahraje Ben Affleck, spustilo to lavinu negativních reakcí. Ale tvůrci si stáli za svým a Ben se nakonec do kostýmu Netopýřího muže oblékl. K tématu se teď vyjádřil Charles Roven, který má na starosti produkci Batman v Superman, ale stejný post zastával i v případě Nolanovy opěvované trilogie.


Charles poskytl interview serveru The Hollywood Reporter. Během rozhovoru obhajoval rozhodnutí dát šanci Benovi:

"Byl první, kdo nás napadl. Byl tím, koho jsme chtěli. Věděli jsme, že chceme zralého Batmana, protože měl stanout po boku velmi mladého Supermana. Proto jsme chtěli někoho, kdo bude drsnější, mužnější, na kom bude patrné, že se s ním život nemazlil. A určitě jsme chtěli někoho, kdo má kotlety. A když jsme si stanovili, co chceme, neměli jsme k dispozici zrovna dlouhý seznam těch, kteří by našim podmínkám vyhovovali."

Roven poznamenal, že Nolan se kvůli natáčení Interstellaru sice tolik nepodílel na produkci, jako v případě Muže z oceli, ale přesto byl jedním z těch, jejichž názor byl během castingu brán v potaz:

"Také jsme chtěli velkého chlápka. Ben měří 193 centimetrů. Henry nějakých 186 centimetrů. Chtěli jsme, aby byl Batman vyšší než Superman. Ne příliš, ne jako by to byl hráč basketbalu. Superman by měl k Batmanovi ´vzhlížet´. Chtěli jsme, aby mezi nimi byl dynamika a to Ben splňuje."

Producent přiznal, že Ben hned neřekl ano (a kdyby asi tušil, co se bude dít poté, co kývne, váhal by určitě ještě déle):

"Neřekl bych, že přímo váhal. Myslím si, že se hlavně chtěl ujistit, že ví, co chce Zack (režisér Zack Snyder, pozn. redakce). Ben chtěl přesně vědět, jak Zack plánuje pracovat s postavou Bruce Waynea, jak chce dosáhnout toho, že bude úplně jiný, ale přesto to stále bude Bruce Wayne, Batman.  Jako Bruce Wayne je extrovertní sebevědomý typ, jako Batman extrémně drsný chlapík... velmi velmi drsný."

My patříme k těm, kteří dají Benovi šanci, protože máme dojem, že by roli mohl zvládnout. Uvidíme, zda máme pravdu. Premiéra Batman v Superman: Dawn of Justice je naplánována na 24.3.2016.

Myslíte, že šlo o dobrou castingovou volbu?

1 komentářů:

  1. Já mu věřím.. Ben podle mě půjde ve stopách DiCapria, dřív ho dost lidí nemuselo (hlavně kvůli Titanicu, i když já ten hate nikdy nechápal), ale postupem času se vymanil a teď už to je snad pro každýho ten největší král Hollywoodu.. :D Ben má sice úspěchy hlavně zpoza kamery, ale to se může změnit.. viz Gone Girl, kdyby mi někdo před pár lety řekl, že si ho vybere i Dejv Fincherů...

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.