pondělí 6. října 2014

Avengers 3: Bude Marvel škudlit a uvidíme ve třetím dílu úplně nový tým superhrdinů?

Marvel prý uvažuje o tom, že se dočkáme nových postav, které nahradí ty původní.


Marvel rozhodně nemá problémy s tím, že by jeho filmy nebyly výdělečné. Ale jak to tak bývá, čím více peněz máte, tím méně jste ochotni nějaké investovat. To poznala herecká skvadra, která se objeví v Avengers: Age of Ultron, když vyjednávala o nové výši honorářů a chvíli to nevypadalo dobře. Dokonce se mluvilo o tom, že Marvel bude některé role přeobsazovat.

K tomu ale naštěstí nakonec nedošlo. Jenže není všem dnům konec a začíná se šuškat o tom, že v případě třetí dílu se nebudou hledat noví představitelé, pokud by původní herci žádali příliš peněz, ale jednoduše nám zůstane Iron Man (Robert Downey Jr.), jehož představitel má uzavřenou smlouvu i na třetí díl Avengers, ale ostatní postavy nahradí nováčci.

Paradoxní je, že právě Downey je tím, kdo dostává za roli nejvíce peněz (cca 50 milionů dolarů) a zůstal by z původního obsazení jako jediný. Na druhou stranu, je určitě jedním z největších diváckých tahounů, které Marvel má a jen on má zatím uzavřenou smlouvu na Avengers 3, takže je logické, že to bude právě on, kdo z předchozí grupy setrvá.

Ale neznamená to, že bychom už Thora (Chris Hemsworth) nebo Kapitána Ameriku (Chris Evans) a další neviděli. Ovšem ne ve třetím dílu Avengers, ale v jiném, zatím blíže nespecifikovaném projektu, kde by došlo k poslednímu shledání původních členů týmu.

Důvod je prozaický, Marvel se prý domnívá, že díky tomu herci sníží své nároky na honorář, když budou mít čas se rozmyslet. Navíc, takhle jim společnost dá jasně vědět, že to v klidu zvládne i bez nich, což by měl být další důvod pro to, aby nakonec kývli na nižší částku.

Na jedné straně chápeme Marvel, že nehodlá herce přeplácet, některé honoráře v Hollywoodu jsou prostě přepálené, ale současně je nutné připomenout, že vyjma Roberta si představitelé Avengers na vysloveně astronomické částky nepřijdou (pohybujeme se tu někde v řádu statisíců dolarů až jednotek milionů).

Co si o tom myslíte? Máte dojem, že Marvel "škrtí" zbytečně? Smířili byste se s novým týmem?

7 komentářů:

  1. Upřímně, co všechno by s takovou "neastronomickou" částkou udělal obyčejný člověk, to by se nestačili divit...

    Nač ale brát "jenom" statisíce a miliony, za to si přece ostrov v Karibiku nekoupí...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Samozřejmě je to míněno v tom smyslu, že v Hollywoodu létají platy 20 i mnohem více milion dolarů, takže když za roli ve spektáklu, který je jedním z nejvýdělečnějších vůbec, dostanete plat třeba 500 tisíc dolarů, tak to není úplně "astronomické".

      Vymazat
  2. To Marvel dle mého názoru asi nehecne :-D

    OdpovědětVymazat
  3. by mě zajímalo za koho by zas třeba vyměnil Hulka, Thora, Nicka F., Robin atd. zas tak žhaví bych to neviděl.

    OdpovědětVymazat
  4. Já bych si tam místo nich dokázal představit a taky to postupně asi bude Black Panthera, Ant-Mana, Hawkeye s větším prostorem, Ms. Marvel a Dr. Strange. Hulk by se dal nahradit, neboť ten měl své nálady a někdy tam jednoduše nebyl. Kapitána nebudu spoilovat, ale dal by se taky "nahradit" a Thor by mohl zůstat, nebo by mohl odletět na Asgard řešit osobní věci a tím pádem by byl nový tým a menší honoráře ))).

    OdpovědětVymazat
  5. Přesně naopak.
    Naopak je vidět, že když berete relativně málo, tak mají větší tendence vás nahrazovat a škudlit, než když berete astronomicky moc.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.