úterý 28. října 2014

15 filmů, které nás čekají do konce roku 2014

Zbývají nám poslední dva měsíce do konce roku. Kromě toho, že všechny dosavadní letošní velké hity právě v tomto období vychází na DVD a Blu-ray, nás ještě pořád čeká i několik filmových vrcholů v kinech. S trochou nadsázky by se dokonce dalo říct, že teď to teprve všechno vypukne. Takže co nás čeká a kdy?

1. Mezi náhrobními kameny / Walk Among the Tombstones

30. října
Mezi náhrobními kameny se zjevně snaží navázat v marketingové kampani na úspěchy 96 hodin. Ale ve skutečnosti tentokrát Liam Neeson zvolil kriminální žánr a má blíž spíš k 8mm a 7edm. Recenze nejsou zcela jednotné, ale minimálně solidní řemeslo tenhle film je a příznivci žánru kriminálek o zvrácených vraždách si asi přijdou na své.

2. Falešní poldové

30. října
Dva týpci si vezmou jako maškarní oblečení policejní obleky a pak už se to rozjede samo. Trailer vypadal slibně, recenze jsou mizerné, tržby v USA ale velmi dobré a dvojka nás nejspíš nemine.

3. Frank

6. listopadu
Michael Fassbender podává další ze svých vynikajících výkonů - tentokrát v indie komedii pro artová kina. Příběh o chlápkovi, co má trochu jinou hlavu (dřevěnou) je originální už v samotném námětu a film funguje stejně dobře, takže pokud máte rádi šílenosti, tohle byste neměli minout.

4. Interstellar

6. listopadu
Christopher Nolan nás hodlá vzít na dalekou cestu do vesmíru, kam dosud lidská noha nevkročila (trailer). Interstellar je jedním z vůbec nejočekávanějších filmů letošního roku a do značné míry má za úkol potvrdit Nolanovu výjimečnou pozici. A nejspíš ji potvrdí. Tak jako tak událost podzimu.

5. Pohádkář

6. listopadu
Je to už dlouho, co natočil Vladimír Michálek oceňovaný film. Teď se vrací s romantickým snímkem mixnutým dramatem, který to bude mít v konkurenci Interstellaru těžké, nicméně výchozí zápletka nezní úplně marně. Chlápek žije dvojím životem a vymkne se mu to z rukou. A to celé na půdorysu detektivky.

6. Železná srdce

13. listopadu
David Ayer umí napsat drsné filmy plné chlapáckých charakterů a šťavnatých dialogů - a i když se Sabotáží trošku klopýtnul, umí je taky natočit. Fury aneb Železná srdce sice zřejmě mohla být lepším filmem, než jsou, protože recenze nejsou vyloženě oslavné, pokud ale hledáte dokonalé řemeslo plné drsné akce, mrtvých nácků a silně obsazené posádky tanku v čele s Bradem Pittem, nechte do sebe napálit tenhle film.

7. Leviatan

13. listopadu
Trocha intelektuálna ještě nikoho nezabilo. Tohle navíc není uzívané intelektuálno v tom špatném slova smyslu, ale inteligentně a řemeslně bezchybně odvyprávěné ruské drama. Pokud hledáte opravdu dobrý a působivý film, dejte Rusům šanci a nebudete litovat. Potvrdí vám lidé, kteří film viděli na festivalu ve Varech.

8. The Hunger Games: Mockingjay - Part 1/ Hunger Games: Síla vzdoru - 1. část

20. listopadu
Jennifer Lawrence se vrací jako Katniss v úspěšné filmové sérii navíc podpořená PRkampaní neznámého hackera. Teď už zkrátka Jennifer znají všichni a nahrnou se do kin. Tutovka. Trailer

9. Šéfové na zabití 2

27. listopadu
Jednička sice neměla úplně jednoznačné recenze, osobně jsem se ale u ní bavil mnohem víc než u druhého nebo třetího dílu Hangover. A teď nás čeká dvojka. Komedií není nikdy dost.

10. Tučňáci z Madagaskaru

27. listopadu
Původně byli jen skvělým kořením úspěšného animáku. Vydobyli si ale televizní seriál a teď i vlastní celovečerák. Bude jejich šílený humor fungovat na tak velké ploše? Dá se uvařit chutné filmové jídlo jen z koření? Uvidíme.

11. Dumb and Dumber To / Návrat blbýho a blbějšího

4. prosince
Bojíme se nejhoršího a doufáme v nejlepší. Jim Carrey a Jeff Daniels by to teoreticky dokázat mohli. V tomhle videu, které s filmem ale bohužel nijak nesouvisí, jsou společně s Jimmy Fallonem vtipní dost.


12. Hobit: Bitva pěti armád

11. prosince 2014
Peter Jackson se pokusí završit svoji druhou trilogii ze Středozemě ve velkém stylu. Bude to druhý Návrat krále? Finančně se asi studio nemusí o nic bát, tohle je po dvou úspěšných dílech tutovka. Trailer.

13. Noc v muzeu: Tajemství hrobky

18. prosince
Ben Stiller znovu zažije v muzeu věci, které jsou určeny hlavně dětem. My z toho zas tak odvázaní nejsme, ale hit to nejspíš bude.

14. Hodinový manžel


25. prosince
Hvězdně obsazená česká komedie (Bolek Polívka, David Matásek, David Novotný) o čtveřici přátel, které osud donutí dělat hodinové manžely, je režijním debutem  respektovaného divadelního režiséra Tomáše Svobody. Otázka zní: bude to další typicky český žánrový bastard, svérázné dílo pro hrst Svobodových přátel a fanoušků nebo konečně někdo natočí dobrou českou žánrově čistou situační komedii?

15. EXODUS: Bohové a králové


25. prosince 2014
Ridley Scott, Christian Bale a jeden z nejstarších epických příběhů vůbec. Že to bude velkolepá podívaná je jasné z trailerů. Jestli to bude jeden z těch lepších filmů Ridleyho Scotta - to je otázka. Trailer.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.