neděle 28. září 2014

Test seriálů 2014/2015: How To Get Away with Murder - Nejlepší nové drama?


Shondaland vypustil další potenciální hit.

Základní informace


NázevHow To Get Away with Murder
Datum premiéry: 25. září 2014
Žánr: právnické drama
Stanice: ABC

Kdo za tím stojí?


O co jde?

Sledujeme příběh skupiny studentů práv na vysoké škole, kteří se dostanou do firmy proslulé právničky Annalise Keatingové. Nikdo z nich zřejmě ale netušil, že jim tato spolupráce od základu změní životy.

Klady

Herecké obsazení. Dobré obsazení je vždy polovičkou úspěchu každého nového seriálu. Jakmile si zvyknete na herce a jimi představované postavy, daleko snadněji se můžete soustředit na příběh. V How To Get Away with Murder toto zvykání proběhne přímo bleskovou rychlostí. Postavy jsou psané individuálně, každá má své přednosti i zápory a každá je svým způsobem zajímavá. Dá se říci, že každá z hlavních postav seriálu je jakýmsi dílkem, a jen bez jediného z nich by tahle seriálová skládačka nefungovala. Největší chválu za své výkony si zaslouží Viola Davis a Alfred Enoch, který konečně prokázal, že dokáže vystoupit ze stínu Chlapce, který zůstal naživu.

Narativ. Zdaleka největší předností pilotního dílu je jeho narativ, se kterým si tvůrci vyhráli. Netradiční záběry kamery, efekty, prolínačky a flashforwardy slouží k tomu, že vás po celou stopáž epizoda baví, i když se občas objeví nějaká ta hluchá místa. Přeskakování z budoucnosti do přítomnosti pak opět celý pilot příjemně zpestřuje a udržuje divákovu pozornost. 

Zápory

Soudní scény. Paradoxně nejméně zábavnými scénami z právnického dramatu jsou soudní scény. Ty se sice snaží přicházet se šokujícími zvraty, ale v konečném důsledku působí poněkud sterilně a nejméně zábavně z celé epizody. 

Sledovat či nesledovat?

Ano.

Verdikt

How To Get Away with Murder se na obrazovky vřítilo jako uragán! Od začátku vás tvůrci zaujmou moderním narativem, který pomáhá celému pilotu a drží ho nad vodou i tam, kde scénář nabírá dech. Herecké obsazení bylo namíchané téměř excelentně, vsází se na méně známé tváře a tato sázka se vyplatila. Zdaleka největší hvězdou pilotu pak samozřejmě je komplikovaná postava Violy Davis. Sečteno a podtrženo, nové drama z produkce Shondy Rhimes představuje svěží vítr v celoplošné americké seriálové produkci.

Hodnocení: 9/10

Co na pilot nového právnického seriálu říkáte vy?

2 komentářů:

  1. Omlouvám se, šablonu testů kopíruju, abych to nemusel celé psát pořád dokola. Zapomněl jsem tu komedii vymazat, patřila k Black-ish. Už je to správně.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.