pondělí 15. září 2014

Star Wars: Bude jedním ze spin-offů k Hvězdným válkám sólovka Obi-Wan Kenobiho?

Není žádným tajemstvím, že kromě dalších přírůstků do série filmů Hvězdné války, se chystají ještě spin-offy věnované jednotlivým postavám. Často padala jména jako Yoda, Han Solo nebo Boba Fett, ale teď se objevily i spekulace o Obi-Wan Kenobim.

Zatím nebylo prozrazeno jméno ani jednoho hrdiny/záporáka, který se dočká vlastního projektu, ale něco málo se přece jen ví. S největší pravděpodobností půjde o "origin" příběhy, tedy filmy o tom, jak se dané postavy "zrodily" a to, že první spin-off bude režírovat Gareth Edwards a další Josh Trank.

Nyní přišel server MakingStarWars s tím, že nakonec by jedním z projektů mohlo být dobrodružství Obi-Wan Kenobiho. Prý už se na něm dokonce pracuje, ale film je zatím v počáteční fázi, kdy scenárista (blíže nejmenovaný) dává dohromady koncept spin-offu.

Původně se sice mluvilo o tom, že se samostatné filmy nebudou věnovat ani Jediům, ani Sithům, ale v LucasFilm prý změnili názor a to z prostého důvodu - Obi je extrémně oblíbeným hrdinou (velkou roli má i to, že zvítězil v hlasování o nejoblíbenější postavu na oficiálních stránkách, nestačil na něj nikdo ze zmíněných a ani Darth Vader), který by jistě do kin přitáhl slušnou řádku lidí.

Kromě toho má společnost usnadněnou situaci tím, že Ewan McGregor prohlásil, že by se velice rád vrátil.

Není tak divu, že se začalo mluvit o tom, že prvním sólový film, který se objeví za dva roky, bude právě o Obi-Wan Kenobim. Na oficiální potvrzení se ale stále čeká.

My bychom rozhodně neprotestovali. Co vy?

5 komentářů:

  1. Tak to bych urco bral, Ewan je sympos herec a postavu Obiwana mam moc rad. Jinak spin-off Dart Vader si myslim ze je hloupost,bo tento pribeh od toho jak byl maly az po dobu co se stal Sithem sme uz videli v epizode 1-3 . Takze by to bylo zbytecne. Libil by se mi i pribeh o mladem Han Solovi,nejake dobrodruzstvi ve stylu Strazcu galaxie ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O sólovce Vadera nebyla řeč, jen bylo překvapením, že Obi porazil v oblíbenosti i jeho :D.

      Vymazat
    2. pro mě je zase překvapení že se chce Ewan vrátit, taky k svému účinkování ve SW přistupoval lehce kriticky. No jo no, cesty na mašině okolo světa stojí prachy :)

      Vymazat
    3. Tak to si nevybavuji, vybavuji si jen, že o své účasti ve SW nebásnil Alec Guinness.

      Vymazat
    4. Navíc Ewan Mcgregor je sám od malička velký fanda SW takže jestli byl někdy aspon trochu kritický ke své roli tak to bylo spíš o kritice scénáře který dostával(ale někteří kolegové vyfasovali mnohem horší).

      Jinak kdyby měl být takový spin-off ve stylu originů tak mě by se líbil spíš origin o tom jak se z mladého Obiho stal ten starý.Ostatně Ewan už je podstatně starší než v době natáčení Epizody I...čímž neříkám že by ted snad vypadal jako stařec ale přirozeně by se lépe hodil do doby po Pomstě Sithů.

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.