neděle 14. září 2014

Návštěvnost kin: Idris Elba zaujal americké diváky nejvíce

Thrillerová novinka No Good Deed, ve které hraje hlavní roli, ovládla o víkendu severoamerická kina.


A to bez ohledu na to, že kritikům film vůbec nevoní. Ale zřejmě charisma Idrise Elby zafungovalo natolik, že kvalita šla tentokrát stranou. No Good Deed se stal nejvýdělečnějším projektem v USA a Kanadě, když si odnesl 24,5 milionů dolarů. Rozpočet byl pouhých 13,2 milionů dolarů.

I druhé místo obsadila premiéra, rodinná podívaná Můj přítel delfín 2. Ta je naopak hodnocená velmi dobře, ale přesto začíná s menší částkou, než jednička. Ta startovala s více než 19,15 miliony dolarů, dvojka si po prvním víkendu připsala 16,55 milionů dolarů.

Strážci Galaxie (recenze) opustili po několika týdnech první místo a získali 8,04 milionů. Ale i tak je to úctyhodné, být v distribuci sedm týdnů a stále mezi třemi nejlepšími. Film překročil částku 611 milionů na celosvětových tržbách.

Želvy Ninja pořád baví

Hraná verze legendárního animovaného seriálu je na čtvrtém místě. Tržby nejsou nic moc, konkrétně jsou ve výši 4,8 milionů dolarů, ale lidé se prostě nehnali do kin ve velkém. Želvy Ninja mají celosvětově téměř 320 milionů.

Za úspěšnou můžeme v klidu označit akční komedii Falešní poldové. Ta je na pětce a když se započtou 4,3 miliony dolarů z víkendu, film má na kontě téměř 95 milionů dolarů při rozpočtu 17 milionů.

Další a poslední novinkou mezi desítkou nejúspěšnějších projektů je thriller Špinavý prachy s Tomem Hardym, který byl nasazen jen do 809 sálů, takže tržby 4,2 milionů nejsou překvapením.

Láska s příchutí kari na chvostu

Drama Zůstaň se mnou stačilo tentokrát na sedmé místo a 4,05 milionů dolarů. V distribuci je nepříliš chválená záležitost čtvrtým týdnem.

2,75 milionů patří špionážnímu filmu November Man, který rozhodně nebude ničím, čím se bude Pierce Brosnan chlubit.

Sci-fi Dárce kleslo ze sedmé příčky na devátou a odnáší si 2,63 milionů dolarů a na konci je jeden z mála projektů z elitní desítky, který se recenzentům líbí, romantika Láska na kari. Připisuje si 2,38 milionů dolarů.

Hromada novinek

Příští víkend budou mít američtí diváci z čeho vybírat. Ti, co fandí dobrodružným filmům si asi nenechají ujít Labyrint: Útěk s Dylanem O´Brienem z Vlčího mláděte (recenze). Dosavadní recenze jsou mírně pozitivní.

Ani komedie Co kdyby novináře úplně nepřesvědčila, ale také vysloveně nezklamala. Uvidíme, zda zaujme diváky.

Dost zvláštně působí horor Tusk, o partě kamarádů, kteří narazí na muže, který ubytuje každého, kdo je ochoten "udělat" ze sebe mrože. Jistě vás nepřekvapí, že za projektem stojí Kevin Smith.

Fandové Liama Neesona budou jistě nadšení z akční kriminálky Mezi náhrobními kameny, ve které se právě Liam objeví.


0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.