neděle 17. srpna 2014

TOP 10: Nejočekávanější české podzimní televizní projekty


Na co se opravdu těšíme?


Děláme to každý rok a ani letos tomu nebude jinak. Opět jsme sestavili žebříček deseti nejzajímavějších českých televizních projektů, kterým na podzim dáme minimálně jednu šanci.

10) Pečený sněhulák (Česká televize)

Skečové show to u nás nemají snadné, protože nám zoufale chybí scenáristický i tvůrčí tým, který by dokázal vytvořit masově populární scénky a skeče, jako to umí v Americe například duo Key a Peele. Česká soda a Tele tele to už mají dávno za sebou. Na návrat Zdeňka Izera to také nevypadá. A tak vkládáme důvěru do schopných rukou Jakuba Koháka. Snad se povede český humor pozvednout zase na nějakou přijatelnou úroveň.


9) Překvápko (Prima)

Překvápko s Martinem Dejdarem a Andreou Kerestešovou bude stát na skryté kameře. Různé celebrity se pak převléknou za prodavače, kadeřníky, securiťáky atd. a budou na pár hodin fungovat za běžného provozu v určitých lokalitách. Podobných pořadů je na světě hodně, u nás už dlouho žádné nachytávky s celebritami nebyly, tak jsme zvědaví. I když z ukázek jsme vypozorovali, že si maskéři nedali moc práce s ukrytím totožnosti celebrit. 

8) Kdo je kdo? (Prima)

Ani Kdo je kdo? není úplnou novinku. Jedná se o přepracované Hádej, kdo jsem! Na druhou stranu se vrací stará parta hádačů i moderátor, kteří dřív fungovali. Dobrých panelových show tu navíc ani moc není, tak doufáme, že se vtipné čtveřici podaří navázat na svou formu z HKJ.

7) Život a doba soudce A. K. (Česká televize) 

Dobrých českých dramatických seriálů je jako šafránu. Nový seriál s Davidem Švehlíkem slibuje trochu jiný pohled na naši justici - očima mladého soudce řešícího nejrůznější případy. Seriál by měl být epizodický a právě i díky tomu se na projektu vystřídala spousta dobrých režisérů i herců. Tak uvidíme, záležet bude hlavně na chytlavosti jednotlivých příběhů a na charismatu Davida Švehlíka.

6) Kriminálka Anděl 4 (Nova)

Není pochyb o tom, že Kriminálka Anděl patří mezi nejlepší současné seriály televize Nova. Asi zatím nejvíce se z našich seriálů přibližuje americkému modelu procedurálních kriminálek a i když to není něco, o čem byste si druhý den povídali s kamarády v autobuse, za zhlédnutí to stojí.

5) České století (Česká televize)  

Spoustě diváků sice styl Sedláčkova vyprávění nesedl, ale nám ano. Dlouhé scény, ve kterých je děj vyprávěn pouze dialogy, vykreslují atmosféru doby a nabízejí nám náhled do myslí historických postav. Je dobře, že v tomto pojetí jednotlivé charaktery neslouží jenom jako figurky k vyprávění historie, ale jako někdo, kdo tu historii sám utváří.

4) Cirkus Bukowsky (Česká televize)

První série ponuré road movie příjemně překvapila svou severskou atmosférou. A i když z určitých zdrojů víme, že druhá řada se zase tak moc nepovedla, stejně se na závěrečný příběh Nestora Bukowského těšíme.


3) Neviditelní (Česká televize)

Na Neviditelné se nedá netěšit už jenom proto, že je to seriál o něčem typicky českém - o vodnících. Navíc by podle všeho měl připomínat legendární komedii Jak utopit doktora Mráčka. Jediná obava je o dynamičnost seriálu. Pokud to bude příliš ukecané bez vodnických triků a akce, tak to bude spíš malér.



2) TGM: Talk show Geni a Míši (Prima)

S talk show je to u nás těžké. Objevila se totiž spousta pořadů, které si jdou svou vlastní českou cestou jako například Všechnopárty. Skutečně jediná talk show podle amerického late night modelu je tu ale jenom jedna - Show Jana Krause. Ale teď Michal Suchánek s Richardem Genzerem přicházejí s pořadem, který se inspiroval u dalšího druhu této show - u comedy talk show. To znamená, že pořad budou doprovázet různá předtočená videa, scénky s hosty atd. Bude to více variety ve stylu Conana nebo Tonight Show starring Jimmy Fallon. Tak snad se to vydaří, protože takové talk show u nás chybí.


1) Vinaři (Prima)

Prozatím asi nejzajímavější kousek, který televize Prima natočila za posledních pět let. Seriál by měl navázat na pojetí filmových Bobulí, což znamená vtipný humor, dobré herce, zajímavý scénář a okouzlující lokality. Producenti seriálu navíc slibují namísto epizod šestnáct mini filmů, z čehož se dá odvodit, že rozpočet není zanedbatelný a to znamená více autentických exteriérů i interiérů, žádné papundeklové kulisy ve studiu. Snad to ale diváci neodignorují, protože jak se to nechytne, Prima nebude mít důvod točit dražší seriály a vrátí se k levnějším papundeklům.



Na který český podzimní projekt se těšíte vy? Dáte šanci něčemu z naší nabídky?

Foto: TV Prima 

5 komentářů:

  1. Vinaři budou sloušnou vykrádačkou filmu bobule

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne asi . Kdyz jsou za tim tvurci Bobuli :D Jen pokracuji v tom, co uz jednou vymysleli...

      Vymazat
  2. Letošní podzim je pro mě nejslabší za poslední roky a pocítí to i diváci. Tvůrci se zaměřili na zábavu a seriály a přitom zapomněli na jeden u nás oblíbený žánr - reality show a talentovky. V minulosti jich bylo několik naráz, letos nebude ani jedna, přitom ta by pak měla cestičku vymetenou. Jejich chyba. Já se těším na Pečenýho sněhuláka, Překvápko, Kdo je kdo a TGM. Některé seriály můžou bejt fajn (Bukowský) ale nestíhám sledovat ani zahraniční hity, tak nebudu zabíjet čas těmi českými.

    OdpovědětVymazat
  3. Top 10 nebo jediných 10 televizních projektů českého podzimu? :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Palec nahoru.Co se týče neviditelnejch tak jsem myslel,že je to nějakej dokument o snědý menšině.

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.