pátek 29. srpna 2014

RECENZE: Kdo je kdo? - Klepl, Zounar, Bendová a Morávková jsou zpátky!


Stojí jejich návrat za to?


Televize Prima má ve zvyku při své tiskové konferenci k podzimu většinou vytáhnout z rukávu pořad, o kterém bylo do té doby ticho po pěšině. Většinou to sice není žádné terno, ale minimálně jako překvapení to slouží dobře. Letos se tímto překvapením stala panelová show Kdo je kdo? s původním osazenstvem kdysi velice úspěšného Hádej, kdo jsem! Má tato novinka na to, aby předčila svého slavného předchůdce?

Běžná hra upgradovaná celebritami

Hra, při které si na sebe nalepíte papírky s jmény slavných osobností nebo názvů věcí, je celkem běžná. A právě proto, že je mezi lidmi rozšířená, si ji vybírají televizní stanice, které ji upgradují o panel celebrit. To samé se stalo i v tomto licencovaném pořadu podle zahraničního vzoru. Dva panely celebrit (po třech) proti sobě soutěží v hádání slavných jmen či věcí. A celé to diriguje Petr Vondráček

Svým způsobem je zachován princip hádacích her, které byly na Primě kdysi tak úspěšné v pořadech Inkognito a Hádej, kdo jsem! Jenomže tehdy byla jiná doba a dnes nemají podobné pořady na růžích ustláno.

Zábava Kdo je kdo? je vcelku primitivní, aby se u ní nemuselo příliš přemýšlet. Už z principu pořad stojí zejména na celebritách v panelu, které musí svým hádáním diváka rozesmát. v kdo je kdo? se to povedlo tak z poloviny. Hosté, kteří se budou každý týden měnit, v tomto případě reprezentovaní duem Těžkej pokondr, moc vtipní nebyli. Jejich špičkování, které praktikovali už v Máme rádi Česko, tentokrát nefungovalo. Pořad se tak musel spolehnout na kdysi výbornou chemii mezi Danou Morávkovou, Bobem Kleplem, Martinem Zounarem a Alicí Bendovou.

Stará parta dobře hádá?

Jenomže tady je zásadní problém pořadu v tom, že starou gardu rozdělil. Ono pak je těžké fungovat jako sehraný tým, když stojíte proti sobě a rozděluje vás několik metrů studia. Ze spojení Zounar - Morávková a Klepl - Bendová pak nejvíce těží právě muži. Martin Zounar téměř okamžitě najel na svou roli z Hádej, kdo jsem, jako by ten pořad nikdy neskončil. A nutno podotknout, že to byl hlavně on, kdo bavil nečekanými hláškami typu: "Na mě to dneska jde!" Bob Klepl pak zase působil jako nadopovaný Tantrumem (fanoušci HIMYM vědí) a pálil jeden vtip za druhým. Pánové tedy obstarávali humor, dámy se ještě musí zlepšit, protože vtipná nebyla ani jedna.

Moderátor pořadu Petr Vondráček se víceméně chytal a občas se mu povedlo vykouzlit pár úsměvů přestřelkami s Bobem Kleplem. Co se však vůbec nepovedlo a měl by toho urychleně nechat, jsou narážky na asistentku "Květu". To, jakým způsobem na ni mluví a hraje si na zamilovaného a žárlivého pejska, je trapné  a ani trochu vtipné. Chápu, že se z toho zřejmě pokoušel udělat něco, co by se v angličtině označilo jako "a thing" a co by mohl používat v každém díle, ale tohle vážně ne. Když už tam musí být hosteska, tak by si měl ty "vtipné" průpovídky nechat pro sebe nebo vymyslet vtipnější, ne typu: "Květo, počkej, až dorazím do zákulisí, to ti pak něco ukážu." Tento druh humoru je hodně zastaralý a nefunguje.

O to sympatičtější pak byly vtipné dvojsmysly a narážky na konkurenční Novu a Ordinaci, ve které hraje jak Zounar tak Morávková.

Verdikt

Kdo je kdo? není světoborným formátem. Na podzimní čtvrteční večery se ale hodí a i když zřejmě dlouho nevydrží, občas se u toho zřejmě bude dát zasmát nebo alespoň usmát. A to zejména díky duu Zounar a Klepl. Hodně bude záležet i na výběru třetích panelistů, kteří můžou přinést každý týden trochu jiný druh humoru a pořad tím ozvláštnit.    

Hodnocení: 5/10

Co na novou panelovou show se starou gardou z Hádej, kdo jsem! říkáte vy?

Foto: TV Prima

5 komentářů:

  1. Dalsi argument pro vyhozeni televize.

    OdpovědětVymazat
  2. Spíš než Hádej kdo jsem mi to připomíná ten pořad co měl Igor Bareš na ČT, jmenovalo se to Copak bych vám lhal

    OdpovědětVymazat
  3. Tento typ pořadů jde mimo mě, ztráta času.

    Katynka

    OdpovědětVymazat
  4. Hádej kdo jsem sledovala celá republika. Pak to převzal Adamec a udělal z toho shit ala zábava TV Nova. Pak ještě udělali Hádej kdo lže, ale to byl taky pořádnej provar. Tehle pořad je průměrný. Těžkej Pokondr miluju asi jako většina národa, prostě jejich hlášky zabíjej, to je jasný. Ale ke čtveřici z HKJ se nehodili. Stejně jako se Bendová s Kleplem nehodili do QI s Marešem a Hezuckým. Každý má jiný humor, Hezucký je pro mě top, ještě tam navíc byl Kohák a Klepl s Bendovou mi přišli dost mimo. No fun a jen jsem si říkal, proboha, jak jsem se kdysi mohl bavit u HKJ. No a teď se vrátili a já se bavil, hlavně Zounar s Kleplem dávali slušný hlášky. Takže jde o to, umět vytvořit dobrou atmosféru a to s lidma, který souzní. A to čtveřice z HKJ souzní. Hosty proto beru jako rušivej element i přesto, že miluju, asi zase jako většina lidí, změny. Možná by nebylo od věci tam brát jako 3. soutěžícího hráče z lidu. Tak jako u Partičky skvěle funguje čtvera Geňa Igor Ondra Michal, tak tady skvěle funguje Bendová, Zounar, Klepl, Morávková. A hosti to budou vždycky rušit. A nejlepší by bylo stejně vrátit upgradovaný Hádej kdo jsem. Nechápu, proč Prima všechno úspěšný ruší, viz Rodinný pouta / VKV, což byl jedinej pořad, který kdysi drtivě porážel Ordinaci během jejích prvních sezón. Ale, to je jejich věc.

    OdpovědětVymazat
  5. tak jsem se na to schválně po téhle recenzi díval... nějak mi nepřišlo, že Pokondři neměli takovou chemii jak v QI, že Klepl a Zounar do sebe dobře šili, že dámy byly navíc nebo že Vondráček byl úchylný... Mi přišlo vše v pohodě až na samotný pořad. ten herní systém, kdy u konce limitu už prostě protihráči mluví jen aby to hádající uhodl, nebo že za celou dobu neřekli "tohle jsou pravidla", že to byl hrozný herní chaos a k tomu, že jsem asi stokrát slyšel věty ve stylu "to už jsi říkal minule" jakože to není první díl, to mi vadilo nejvíc.
    Parta je pořád fajn, hosti by být nemuseli, ale ok. Ale systém hry je prostě to, co je na pořadu špatně. Asi kdyby si zvali ty hvězdné hosty, ti by seděli proti té partě a nevěděli co jsou byla by to větší zábava.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.