čtvrtek 31. července 2014

Téma: Pět profesionálních wrestlerů, kteří zazářili ve filmech

Bez diskuse nejúspěšnějším wrestlerem, který se stal hvězdnou stříbrného plátna, je Dwayne "Rock" Johnson. Ten patří do desítky nejlépe placených herců předchozích dvanácti měsíců (kompletní přehled). Ale není sám, kdo se z ringu vydal před filmové kamery.

Tyler Mane

Tyler, původním jménem Daryl Karolat (moc se nedivíme, že si ho změnil), začal s kariérou wrestlera už v roce 1986, kdy si říkal Skywalker Nitron. A dařilo se mu, v následujících letech procestoval hromadu zemí (od Velké Británie až po Japonsko). A jeho úctyhodné míry (výška 203 centimetrů a váha 134 kilogramů) zaujaly i filmaře. Poprvé se na plátně objevil v roce 1992 v mexickém filmu Luchadores de las Estrellas. Následoval film, který "nakopl" vlnu komiksových adaptací X-Men (1992), kde si zahrál legendárního protivníka Wolverinea (Hugh Jackman) jménem Sabretooth. Původně měl roli ztvárnit jiný wrestler a to Kevin Nash, ale ten měl příliš nabitý diář (objevil se ale v jiné komiksárně Kat). Tyler se následně ukázal ve filmech Král Škorpion, kde si hlavní roli zahrál kolega Dwayne Johnson, v historické Troje a ztvárnil také legendárního zabijáka Michaela Myerse v remaku hororu Halloween a jeho pokračování. Aktuálně pracuje na filmu Penance Lane.

Jesse Ventura

Dalo by se říct, že Jesse je renesanční člověk. Zabývá se hromadou různých činností. Je to bývalý wrestler, politik (působil jako guvernér Minnesoty), autor a byl také vojákem. Poté, co opustil armádu, se vrhl na dráhu profesionálního wrestlera (a také některé zápasy komentoval). V roce 2004 byl dokonce uveden do wrestlingové síně slávy. V roce 1987, když pomalu s kariérou sportovce končil, se zaměřil na herectví a získal jednu z hlavních rolí v kultovní testosteronové jízdě Predátor. S Arnoldem Schwarzeneggerem se na place setkal znovu a to zanedlouho, ve sci-fi Běžící muž. A nebylo to naposledy, opět se potkali v komiksovce Batman a Robin. Kromě toho měl vedlejší role například v Demolition Manovi, ve kterém ztvárnil ústřední postavu další legendární svalovec Sylvester Stallone a dál se mihl v komedii Bratři jak se patří. Zatím jeho poslední film je The Drunk (2014).

Lenny Montana

U wrestlerů je běžné, že se spíše objevují v hororech, akčních filmech, případně komediích, ale Lenny Montana je výjimkou. Lenny, který má italsko-americký původ, se nejdříve vrhl na dráhu wrestlera a získal množství titulů, ale bez ohledu na úspěch v tomto sportovním odvětví, později změnil směr, kterým se jeho život ubíral a začal pracovat pro mafiánskou rodinu Colombových (neplést si s legendárním televizním detektivem Columbem). S výškou 198 centimetrů a váhou 107 kilogramů pro něj měli spoustu využití, od mlácení lidí, až po žhářství. Nakonec Montana skončil ve vězení. Poté, co byl propuštěn, začal znovu pracovat pro rodinu Colombových jako bodyguard. V roce 1971, když začaly přípravy jednoho z nejlepších filmů všech dob Kmotra, z toho nebylo spousta lidí (především zločinců) nadšených, včetně Joea Colomba, hlavy rodiny Colombových. Nakonec se ale tvůrcům podařilo s protestujícími dohodnout. Znamenalo to ale, že se na place pohybovalo dost kriminálníků. Také členové rodiny Colombových, kterým dělal ochranku právě Lenny. Všiml si ho režisér Francis Ford Coppola. A poté, co zemřel na infarkt herec, který měl ztvárnil Luca Brasiho, byl nahrazen právě Lennym. Ostatně, bylo jasné, že podá autentický výkon, Brasi byl nekompromisní mlátička a zabiják. I když Montana na plátně nestrávil příliš času, zaujal a tak se v následujících letech objevil v několika dalších filmech (například v Souboji cti s Jackie Chanem) a seriálech (Magnum). Naposledy si zahrál ve filmu Blood Song z roku 1982, u něhož spolupracoval i na scénáři. Poté se odebral na odpočinek. Zemřel v roce 1992 na infarkt.

John Cena

Wrestler, rapper, herec nebo bodybuilder. John Cena toho zvládá hodně. Jako wrestlingový zápasník si získal množství pozornosti a není divu, bez trika vypadá dobře a má slušné množství charismatu. S kariérou wrestlera začal v roce 1999 a podařilo se mu získat 15 titulů mistra světa. Kromě toho John fušuje i do hudebního průmyslu a docela se mu jako rapperovi daří. A jak to tak bývá, zaujala ho i kariéra herce. Začátek mu ulehčila wrestlingová organizace WWE, která produkuje také filmy (respektive se tím zabývá její dceřiná společnost WWE Studios) a právě ona stojí za poctou akčním filmům let minulých Voják. Další akčňárnu 12 kol produkovala opět WWE Studios. A stojí i za jeho dalším projektem, sportovním filmem Legendary. V příštím roce se John objeví v žánrově odlišném filmu, než jsme u něj zvyklí, komedii Judda Apatowa Trainwreck.

Kimberly Page

Nejen pánští provozovatelé wrestingu míří do filmového světa, ale i ženské zápasnice. Jednou z nich je i Kimberly Page, které určitě v kariéře neuškodilo to, že vypadá k světu (objevila se i v Playboyi, ale není jen pěknou tvářičkou, má také magisterský titul). Kimberly se ale rozhodla zkusit i herectví. Nejdříve působila v divadle v Atlantě, pak se přesunula do Los Angeles. Její první rolí (respektive viděnou rolí, v roce 2001 se ukázala v komedii Milionový závod, ale její scéna byla vystřižena, objevila se až na DVD) byla Sylvia v The Scam Artist (2004). Ve stejném roce si zahrála Catwoman v krátkém filmu Grayson. Nejvíce pozornosti ale přitáhla díky komedii zmíněného Judda Apatowa 40 let panic v nezapomenutelné scéně, kterou přikládáme. Její poslední rolí byla postava Rachel, přítelkyně Horatia (David Caruso) v seriálu Kriminálka Miami. Kimberly se aktuálně živí jako pracovnice v marketingu a designérka interiérů.


Čestná zmínka:

Uvést musíme i film Wrestler. V tom si sice hlavní postavu zahrál Mickey Rourke, ale ve vedlejších rolích se mihlo hned několik profesionálních zápasníků, jmenovitě Robbie E, Nick Berk, Romeo RoselliNigel McGuiness, Ernest Miller, Larry SweeneyAntonio Cesaro a další.

Je Dwayne Johnson vaším nejoblíbenějším wrestlerem, ze kterého se stal herec nebo máte dojem, že už je ho všude moc?

11 komentářů:

  1. Steve Austin nic ?...ok, nevadi....ale, ze ten najslavnejsi sa vam do tejto Top 5 nezmestil, to ozaj nechapem....Hulk Hogan

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. popravdě řečeno tak oni tu nezařadili ani toho Dwayne "Rock" Johnson, toho jenom zmínili

      Vymazat
    2. Přesně tak. Hulk Hogan byl první, kdo mě napad.

      Vymazat
  2. Dave Bautista se také přes ty vedlejší roličky postupně prokousává výš a výš. Letos to zpečetí ve Strážcích Galaxie. Osobně mám problém s jeho hlasem, na takovýho chlapa má moc láskyplnej hlásek :-D

    OdpovědětVymazat
  3. V té zmínce o filmu Wrestler - Claudio Castagnoli a Antonio Cesaro je jedna a tatáž osoba...

    OdpovědětVymazat
  4. Claudio Castagnoli a Antonio Cesaro (nyní už jen Cesaro) je jedna a ta samá osoba

    OdpovědětVymazat
  5. Článek mi pripada trochu odflaknutej , protože legenda Hulk Hogan tam chybí

    OdpovědětVymazat
  6. Chybí mi tu wrestleři mé generace: The Rock, Stone Cold Steve Austin...no a Hulk Hogan, protože Pan Chůva je legendární film.

    OdpovědětVymazat
  7. Kdyz pominu,co napsali kolegove,tak tomuhle clanku asistoval asi dobrej matros,pac na X-Meny z roku 1992 bych byl fakt zhavej.

    OdpovědětVymazat
  8. https://www.youtube.com/watch?v=ZcairmXSsVw

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.